Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

"Det behövs en genomgripande andlig väckelse"

Monika Ekström | 13 aug , 2020
I dagarna kom Dan Johanssons nya bok från tryckeriet. Titeln är "Framtiden förutsagd - Profetisk kronologi." – Jag presenterar händelserna utifrån den ordningen de kommer att gå i uppfyllelse, berättar Dan för Inblick.
dan_webb

I boken "Framtiden förutsagd - Profetisk kronologi" gör Dan Johansson en sammanfattning av allt det som han har skrivit under 60 år.
– Den skiljer sig från mina andra böcker. Jag går inte in på djupet i grundtexterna och kommenterar, utan jag gör det mer koncentrerat, säger Dan.
En tidsaxel i boken ger en lättöverskådlig bild.
– Gogkriget är det första som kommer att ske. Länder kommer att gå samman och gadda ihop sig mot Israel. En fredsmäklare dyker upp, Antikrist, som räddar världen.
Egentligen hade Dan bestämt att det inte skulle bli någon mer bok.
– Men jag mötte människor som hade förvirrade tankar och de trodde si och de trodde så. Det behövdes en annan typ av bok som jag inte skrivit förut.
I oktober förra året började han skriva och den har nyligen kommit från tryckeriet.
– Den kan fungera som en profetisk uppslagsbok, ett profetiskt bibliotek.
Anledningen till att tankarna är förvirrade hos många beror på två saker enligt Dan.
– Förr var kristna läsare och alla satt med sina biblar och bläddrade. Vi läser inte Bibeln längre. Sedan är det ytterst få pastorer som undervisar om det här. Det är väldigt ovanligt.

"Oerhört allvarligt"

Det förvånar Dan, eftersom texter om Jesu återkomst är det näst största ämnet i Bibeln. Försoningen är det största.
– Församlingsledare bestämmer att det här inte är så viktigt och tänker "Det här behöver inte min församling höra om". Det är oerhört allvarligt.
På 50- och 60-talen undervisades det om det profetiska ordet och om när Jesus skulle komma tillbaka.
– Man spekulerade och så hände det ingenting. Sedan var det ingen som vågade ta upp det och nu har det gått 40 år, en hel generation. De har växt upp i församlingar där det varit dödstyst.
– Bröllopet, att få möta Jesus har de ingen aning om. De har inte hört talas om målet. Det är lite av en väckelsefråga och som har somnat lite. Det behövs en genomgripande andlig väckelse.
Dan hoppas att bokens titel ska locka människor som läser horoskop för att de ska se vad verkligheten säger.
– Det är viktigt att förstå att vi lever i den sista tiden.
I inledningen skriver Dan: "Nedanstående är ett försök att beskriva i vilken ordning det profetiska skeendet skall fullbordas. Det är inget försök att räkna ut när Jesus kommer utan snarare ett försök att följa profetorden i den ordning de skall gå i uppfyllelse."
Genom corona tror Dan att djävulen flyttar fram sina positioner.
– Pandemin är farlig, men det som händer bakom kulisserna är ännu mer allvarligt.

Injicera datachip

Han berättar om planerna för att vaccinera alla barn i Afrika och att samtidigt med vaccinet injicera ett datachip för att kunna följa upp vaccineringen.
– Där finns inga journalsystem och de har ont om datorer. Om en unge kommer tillbaka om ett år så vet han ingenting.
– Chippet är stort som ett dammkorn och genom det går det att läsa av vaccineringen. Fortfarande är det för Afrikas bästa.
Han tror att det snart inte går att handla med kort eller kontanter.
– Vi kommer till ett läge då vi kommer att tvingas att välja. Den dagen kommer det att bli ett stort avfall bland de kristna. De kan välja aktier och bankkontot eller Jesus.
– Ska vi ta märket och rädda allt vi kan rädda? Här kommer den stora skiljelinjen att gå. Folk kommer en dag att tvingas ta ståndpunkt för sin tro eller ta chippet.

MONIKA EKSTRÖM

 

 
eBlick
elisabet2 (1)
jan 28, 2021
Att dokumentera hur fartyget ser ut och lyssna till de överlevandes berättelser är centralt i en haveriutredning liksom för grundläggande journalistiskt arbete. I efterdyningarna av Estonia-katastrofen skedde inget av detta. Nu förbereder myndigheterna både dykningar och samtal med överlevande.
eBlick
jan 28, 2021
En israelisk luftreningsteknik har visat sig väldigt effektiv att desinfektera covid-19-partiklar i luften. Tekniken sprids till olika länder i världen. Israel kommer att använda tekniken i sina turistbussar för att återvinna turisterna till landet.
eBlick
jan 23, 2021
Diskrimineringen och förföljelsen av kristna har förvärrats. Det är slutsatsen utifrån World watch list 2021 som är den årliga undersökningen av förföljelsen mot kristna. I de länder som finns med på listan förföljs och diskrimineras cirka 309 miljoner kristna, men totalt handlar det om fler än 340 miljoner kristna runt om i världen.
eBlick
jan 21, 2021
De redovisar i stort sett bara det som vi redan har skrivit i Proletären, sade tidningens journalist Olle Minell när chefsåklagare Krister Petersson på presskonferensen i juni förra året pekade ut Stig Engström som Olof Palmes trolige mördare.
eBlick
jan 21, 2021
På onsdag, 27 januari, är det internationella minnesdagen för Förintelsens offer. Den uppmärksammas samma dag som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945. I år är det 76 år sedan. ”Låt oss aldrig glömma” är rubriken på Nobel Prize museums livesändning för gymnasieelever och högstadieelever under minnesdagen. Statsministern talar i Forum för levande historias ceremoni.
eBlick
jan 14, 2021
– Jag saknade en plats och ett nätverk som förenar oss kristna i den grund vi bygger våra liv på. En plats för vardagstro och för att få utvecklas och se Guds plan för våra liv och gå i den i nära gemenskap med Honom och varandra, förklarar en trött, men lycklig Emmeli Ahlander efter det digitala eventet där omkring 1000 personer i olika åldrar deltog.
eBlick
jan 14, 2021
Statens Haverikommission vill häva gravfriden och dyka vid Estonia. Samtidigt riskerar Henrik Evertsson – som vann Stora journalistpriset med motiveringen ”Han trotsade dykförbudet och fann hålet som tvingar tre regeringar att gå till botten med gåtan Estonia” – fängelse för att ha filmat med en ROV-kamera vid Estonia.
eBlick
jan 08, 2021
På söndag, 10 januari, välkomnas Marie och Stefan Salmonsson som pastorer i Citykyrkan i Älmhult. – Vi har en glädje över det som Börje och Britt har stått i bräschen för under så många år. Vi önskar att fortsätta på den vägen, säger de till Inblick.
eBlick
jan 08, 2021
Norska fembarnsmamman Solveig anmälde sonens skola för mobbing. Då gick skolan till Barnevernet med motanklageler, vilket ledde till hot om tvångsomhändertagande. Solveig flydde då till Sverige där hon greps. Efter att Solveig avtjänat ett fängelsestraff fortsätter Barnevernet sin bestraffning genom att beröva barnen deras familjeliv.
eBlick
dec 26, 2020
Har man sin kyrka belägen där det passerar mycket folk, finns goda möjligheter att vara ute och göra saker precis utanför kyrkan. Det har Folkungakyrkan i Stockholm ägnat sig åt under hela detta coronaår.
eBlick
dec 17, 2020
Trots coronapandemi och inställda flyg kan du besöka Israel digitalt. Jeccica Halfin ger många tips på virtuella besök du kan göra i det förlovade landet. – Tyvärr kommer det troligen inte att gå att flyga till Israel den närmaste tiden. Men du kan skapa en ny virtuell färdväg som låter dig uppleva det bästa av Israel - utan att lyfta ett finger eller flytta en tum, säger Jeccica på Israel idag.