Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Rigmor Holst säger tack till alla läsare

Monika Ekström | 20 feb , 2020
I augusti 2018 tillträdde Rigmor Holst som chefredaktör. Efter att ha varit sjukskriven en tid lämnar hon nu över till Hans och Eva Marklund. Inblick ställde fem frågor till Rigmor om tiden som chefredaktör.
Rigmor_Holst_sager_tack_till_alla_lasare
1. Hur tyckte du det var att vara chefredaktör på Inblick?

– När jag väl hade beslutat mig och kände pulsen på redaktionen, tyckte jag det var jättespännande. Arbetet utmanade mig att tänka lite längre och det var roligt att tillsammans med redaktionen försöka hitta nerven i just Inblick och sätta vår prägel på tidningen.

2. Vad var roligast och vad var mest utmanade?
– Det roligaste var att hitta material inför kommande nummer och sen se hur helheten föll på plats. Allt ifrån rubriksättning, bildmaterial och typsnitt till nyhetsartiklar, vittnesbörd och andra aktuella ämnen. Utmaningen var att skapa ett team, där alla skulle inkluderas och bidra med sina gåvor. 

3. Varför var du tvungen att dra dig tillbaka?
– Under höstkanten 2018 började kroppen strejka, men jag är inte den som ger upp i första taget. I mars förra året skulle jag ut och predika en helg. Värken i kroppen var hemsk och jag beslöt mig för att uppsöka läkare över helgen. Det var bara det att samma helg dog min mamma i en tragisk olycka. Istället för att uppsöka läkare åkte jag till Norge för att finnas till för pappa. En månad senare, när jag återvände till Sverige tog allt slut. Jag blev heltidssjukskriven och innan jul genomgick jag även en operation. Ibland får man pausa i livet och våga göra bokslut. Jag kom fram till att Inblick har en strålande framtid utan mig.
– Nu är jag på gång igen men kommer lägga min tid på att predika och producera TV-program.

4. Hur har du lyckats ta dig igenom alla svårigheter med humöret i behåll?
– Jag har alltid prioriterat min egen tid med Gud och gubben och så har jag fått en hel del humor med mig i bagaget. 
– Visst har det varit tunga stunder, där jag inte kunnat se en enda framkomlig väg. Då påminde Guds Ord mig om att Jesus är vägen. Jag gjorde någon slags upptäckt. Bibeln säger att den som har tagit emot Jesus som sin Frälsare är i Kristus. Jag fick en enorm trygghet i att jag behövde inte bekymra mig för vägen vidare. Jag är i Jesus, så då är jag redan på en väg som är framkomlig.
5. Vad tycker du om tidningen Inblick? – Inblick är en tidning som sticker ut, inte bara storleksmässigt men även innehållet i den gör att tidningen uppskattas även av människor, som inte är så vana att gå i kyrkan. Språket är lätt att ta till sig och tidningen har gjort sig känd för att vara lättförståelig. – Jag ser inte tidningen som en konkurrent till andra tidningar med kristna förtecken, snarare att den kompletterar, inte minst när det kommer till frågor om Israel. Tidningen är inte heller rädd att sticka ut hakan och lägga sig i frågor, som för många är obekväma. MONIKA EKSTRÖM

Börje Claésson:

"Jag gläds åt Hans och Eva Marklund"

I januari fick Inblick ett nytt chefredaktörspar. Det är Hans och Eva Marklund som under många år varit pastorer och evangelister. 
– Vi är oerhört glada att Hans och Eva har gått in och fortsätter att arbeta i den riktning som Rigmor Holst påbörjade, att göra tidningen Inblick till ett väckelsens redskap, säger Inblicks vd och grundare Börje Claésson. 


– Jag tackar Gud för Rigmor som har stått med oss under alla dessa år. Jag och Britt tycker det är tråkigt att hon slutade på grund av hälsoskäl och inte kunde gå vidare, säger Börje till Inblick
Börje önskar Rigmor allt gott i fortsättningen och berättar att hon kommer fortsatt att vara medarbetare i koncernen.  
– Vi är oerhört glada att Hans och Eva har gått in och fortsätter att arbeta i den riktning som Rigmor Holst påbörjade, att göra tidningen Inblick till ett väckelsens redskap, fortsätter Börje. 
– Vi önskar Hans och Eva stor framgång i deras arbete. Jag tror att det ska bli något mycket positivt för Inblick då Hans och Eva är evangelister och det är den kallelse som chefredaktörer måste ha för att lyckas med att förmedla budskapet via tidningen. 
Börje har känt Hans och Eva under många år och de gör program på Kanal 10, bland annat Israelnyheterna. 
Anledningen till att Hans och Eva blev tillfrågade om tjänsten var deras evangelistiska och profetiska tjänst som Börje tycker är unik. Att Eva även är en av ledarna för ”Kvinnor i nätverk” ser Börje som ytterligare ett stort plus. 
– Att få Hans och Eva som medarbetare till en tidning som vill vara både evangelistisk och profetisk känns väldigt, väldigt bra. Det är vad jag känner från mitt hjärta, säger Börje. 
– Jag gläds åt att vi får stå tillsammans med varandra och göra det som Gud har kallat oss till och sprida budskapet om honom, avslutar Börje. 
MONIKA EKSTRÖM

Eva och Hans Marklund om nya roller på Inblick: 

"Det blir mer fokus på Israel"

I januari blev Hans och Eva Marklund nya medarbetare på Inblick. De efterträder Rigmor Holst som varit chefredaktör. 
– Vi ser fram emot att vara med och lyfta Inblick till nya nivåer och skärpa pennan i tidningens analyser både politiskt och profetiskt, säger paret Marklund till Inblick.


På frågan hur förändringen kommer att märkas i tidningen svarar de att Hans kommer att skriva ledare och Eva kommer att göra en hel del intervjuer med människor som har starka och härliga vittnesbörd. 
– Vi lyfter fram Israel på ett tydligare sätt genom både aktuella nyheter och artiklar om Israel samt sätter Israel i det profetiska ljuset, säger Hans Marklund. 
De hoppas också kunna ge ny energi till personalen och skapa en trevlig atmosfär på redaktionen. 

Reser kontinuerligt 

Tidigare har de varit anställda på Kanal 10 på deltid för att organisera kanalens Israelresor fyra gånger om året. Det kommer paret att fortsätta med och nästa Israelresa blir i slutet av mars. 
– Arbetet kring resorna gör vi med stor glädje. Vi medverkar dessutom i kampanjkvällar på tv. I ett tidigt stadium var vi  anställda som evangelister för Kanal 10.
Hans och Eva Marklund reser kontinuerligt i Sverige och det finns möjlighet för Inblicks läsare att träffa dem ute i landet. 
– Vi reser i landet hela tiden och då finns självklart Inblick med. 
Deras längtan är att Sverige ska få uppleva en ny folkväckelse. 
– Vi drömmer om och arbetar för att Sverige skall få uppleva en ny folkväckelse. Det har vi drömt om sedan vi blev frälsta och andedöpta. 
– Vi tror också att Sveriges kristenhet är i ett stort behov av nya genombrott i den helige Ande. Vi behöver en ny andeutgjutelse i våra församlingar. Vi behöver återerövra andligheten.
Eva arbetar också med organisationen "Kvinnor i nätverk" och brinner för att uppmuntra kvinnor att leva helhjärtat för Jesus och vara frimodiga i sitt uppdrag.

Vad är det positiva med Inblick?
– Inblick är en bra tidning både gällande det profana nyhetsflödet där vi vill ha en skarp samhällsanalys. Inblick har också en tydlighet när det gäller Israel och förmedlar intressanta nyheter, viktig kunskap och information om landet samt ger också en tydlighet i det profetiska ordet gällande Israel och den sista tiden. 
– Tidningen lyfter dessutom fram människors intressanta vittnesbörd och gudsmöten. Genom att prenumerera på Inblick hjälper läsarna oss att göra ett ännu bättre arbete och sprida färska nyheter och analyser, information om Israel samt presentera evangelium. Tidningens röst i landet blir starkare. 
​MONIKA EKSTRÖM
 
eBlick
elisabet2 (1)
jan 28, 2021
Att dokumentera hur fartyget ser ut och lyssna till de överlevandes berättelser är centralt i en haveriutredning liksom för grundläggande journalistiskt arbete. I efterdyningarna av Estonia-katastrofen skedde inget av detta. Nu förbereder myndigheterna både dykningar och samtal med överlevande.
eBlick
jan 28, 2021
En israelisk luftreningsteknik har visat sig väldigt effektiv att desinfektera covid-19-partiklar i luften. Tekniken sprids till olika länder i världen. Israel kommer att använda tekniken i sina turistbussar för att återvinna turisterna till landet.
eBlick
jan 23, 2021
Diskrimineringen och förföljelsen av kristna har förvärrats. Det är slutsatsen utifrån World watch list 2021 som är den årliga undersökningen av förföljelsen mot kristna. I de länder som finns med på listan förföljs och diskrimineras cirka 309 miljoner kristna, men totalt handlar det om fler än 340 miljoner kristna runt om i världen.
eBlick
jan 21, 2021
De redovisar i stort sett bara det som vi redan har skrivit i Proletären, sade tidningens journalist Olle Minell när chefsåklagare Krister Petersson på presskonferensen i juni förra året pekade ut Stig Engström som Olof Palmes trolige mördare.
eBlick
jan 21, 2021
På onsdag, 27 januari, är det internationella minnesdagen för Förintelsens offer. Den uppmärksammas samma dag som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945. I år är det 76 år sedan. ”Låt oss aldrig glömma” är rubriken på Nobel Prize museums livesändning för gymnasieelever och högstadieelever under minnesdagen. Statsministern talar i Forum för levande historias ceremoni.
eBlick
jan 14, 2021
– Jag saknade en plats och ett nätverk som förenar oss kristna i den grund vi bygger våra liv på. En plats för vardagstro och för att få utvecklas och se Guds plan för våra liv och gå i den i nära gemenskap med Honom och varandra, förklarar en trött, men lycklig Emmeli Ahlander efter det digitala eventet där omkring 1000 personer i olika åldrar deltog.
eBlick
jan 14, 2021
Statens Haverikommission vill häva gravfriden och dyka vid Estonia. Samtidigt riskerar Henrik Evertsson – som vann Stora journalistpriset med motiveringen ”Han trotsade dykförbudet och fann hålet som tvingar tre regeringar att gå till botten med gåtan Estonia” – fängelse för att ha filmat med en ROV-kamera vid Estonia.
eBlick
jan 08, 2021
På söndag, 10 januari, välkomnas Marie och Stefan Salmonsson som pastorer i Citykyrkan i Älmhult. – Vi har en glädje över det som Börje och Britt har stått i bräschen för under så många år. Vi önskar att fortsätta på den vägen, säger de till Inblick.
eBlick
jan 08, 2021
Norska fembarnsmamman Solveig anmälde sonens skola för mobbing. Då gick skolan till Barnevernet med motanklageler, vilket ledde till hot om tvångsomhändertagande. Solveig flydde då till Sverige där hon greps. Efter att Solveig avtjänat ett fängelsestraff fortsätter Barnevernet sin bestraffning genom att beröva barnen deras familjeliv.
eBlick
dec 26, 2020
Har man sin kyrka belägen där det passerar mycket folk, finns goda möjligheter att vara ute och göra saker precis utanför kyrkan. Det har Folkungakyrkan i Stockholm ägnat sig åt under hela detta coronaår.
eBlick
dec 17, 2020
Trots coronapandemi och inställda flyg kan du besöka Israel digitalt. Jeccica Halfin ger många tips på virtuella besök du kan göra i det förlovade landet. – Tyvärr kommer det troligen inte att gå att flyga till Israel den närmaste tiden. Men du kan skapa en ny virtuell färdväg som låter dig uppleva det bästa av Israel - utan att lyfta ett finger eller flytta en tum, säger Jeccica på Israel idag.