Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida
Ruben Agnarssons blogg på Inblick

Skolinspektionens årliga ordjakt – säkert som Amen i kyrkan

Ruben Agnarsson | 30 jun, 2017

Lagom till skolavslutningarna brukar Skolinspektionen ge sig ut på ordjakt i skola och förskola. I en tid då könsord, svordomar och kränkningar har blivit legio i skolvärlden skulle man kanske kunna tänka sig att vanligt förekommande uttryck som h*lv*e eller h​*ra var det som upprörde den statliga myndighetens idoga inspektörer. ​Ack nej, nej, det är orden ”Jesus”, ”Amen” och ”Gud” som är föremål för myndighetens utrotningsförsök, nu senast till och med i de kristna friskolebarnens vokabulär.

Bakgrunden var att den politiskt röda Umeå kommun gjorde en anmäld tillsyn på den kristna förskolan Krubban, som drivs av Frälsningsarmén, där de hittade sådant som de ansåg stred mot skollagen. Till sin fasa upptäckte skolbyråkraterna nämligen att eleverna sade ”Amen” efter bordsbönen och slog därför omedelbart larm till Skolinspektionen. Den hunsade förskolan har nu fått statens godkännande att i allmänna ordalag tacka ”för solen, regnet och maten” i samband med måltiderna.

Så tokigt kan det bli när ateismen har proklamerats till statsreligion.

29 000 har läst om Kröcherligan – fortsättning följer

Ruben Agnarsson | 12 jun, 2017

På tre dygn har Inblicks webb-artiklar om Kröcherligan blivit de mest lästa i Inblicks digitala historia. ​29 000 har hittills läst artiklarna.

Även om berättelsen har varit publicerad tidigare, är det nämligen första gången som en tidning publicerar namnen på de inblandade.

Det är ingen vågad gissning att förvänta sig ett visst rabalder efter denna publicering. De personer som nämns i reportagen hade ju inte kunnat göra karriär om inte de hade haft höga beskyddare i samhällselit och medier.

Att detta nätverk nu kommer att rycka ut – och kanske till och med redan har haft möten kring hur budbäraren ska ​hanteras – är heller ingen vågad gissning.

Fortsättning följer alltså, både i Inblicks spalter och med all säkerhet även i andra forum.

P.S. Här kan du boka en prenumeration på Inblick. D.S.