Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida
Ruben Agnarssons blogg på Inblick

Antisemitism för licenspengar

Ruben Agnarsson | 30 aug, 2016

Marie Söderqvist, VD för livsmedelsföretagen, var tidigare VD för analysföretaget United Minds, krönikör i Expressen, ledarskribent på Svenska Dagbladet, och paneldeltagare i TV4:s Nyhetsmorgon.

Den mest lästa av Marie Söderqvists krönikor i Expressen är från 19 mars 2008 och har rubriken ”Kunde lika gärna varit parodi”. Artikeln handlar om vänsterdominansen i Public service-företagen Sveriges Radio och Sveriges Television.

Som främsta exempel nämner hon Sveriges Radios Jesper Lindau, vars uppsats i idéhistoria hon opponerade på knappt två decennier tidigare. ”Jag tyckte att den var skitdålig och lätt galen. Den handlade om kultur. Att inte ge bidrag var samma sak som censur, hävdade han på fullt allvar redan då, och en del andra stolligheter... Men det intressanta är inte att Lindau som student hade märkliga åsikter. Det intressanta är att han fortfarande drivs av extrema vänsterståndpunkter och lyckats få ett av de finaste uppdragen på P1 – lördagsintervjuerna”, skrev Marie Söderqvist i sin populära krönika.

I helgen var Jesper Lindau i Gaza på uppdrag av Sveriges Radio. I Lindaus rapport för Ekot beskrivs Israel konsekvent som den genuint onda parten, medan terrororganisationen Hamas – som i senaste kriget använde civila som mänskliga sköldar, utnyttjade sjukhus som raketramper, placerade militärförläggningar i bostadsområden och nu senast använt biståndspengar till terrorverksamhet – ansvar osynliggörs fullständigt.

En så förvrängd bild är ingenting annat än ren och skär antisemitism, finansierad av det svenska folket.

Världens mest kända ickevåldssymbol

Ruben Agnarsson | 19 aug, 2016

Korset har, bland annat via kampanjen ”Mitt kors”, på senare tid blivit ett hett samtalsämne på kultursidor och nyhetssidor i Sveriges ledande dagstidningar.

Världens mest kända ickevålds- och kärlekssymbol har oväntat präglat den svenska debatten. Redan i våras tog Inblick och Kanal 10 initiativ till en Nordisk konferens vid det 30 meter höga korset i Hassela, som lyfte fram korsets betydelse för våra nordiska länder och det faktum att korset är en del av våra nationalsymboler.

CD KorsetDet finns stor kraft i en frimodig proklamation av korsets betydelse!

I samband med denna nordiska konferens vid Sveriges geografiska mittpunkt togs även kontakt med musikförlaget David Media och tillsammans med dem framställdes en CD med sånger om korset, framförda av en rad kända kristna sångare och musiker.  


 Här är låtlistan:

1. Hosianna - Bengt Johansson
2. Passionspsalm - Maria Gustin Bergström
3. Graven är tom - David André Østby
4. Denna kraft i Hans kors - Elin och Emil Sydhage
5. Se Guds lamm - Johan Åsgärde
6. O blodigt huvud sårat - Erik Tilling
7. Korset står över allt - Martin Börjesson
8. Segerns krona - Ida Möller & Jeanette Alfredsson
9. I evighet - Oskar Lindvall
10. Lammets sång - Viola Grafström

Under hösten kommer Inblick fortsätta att fokusera på korsets betydelse. Du som börjar prenumerera på Inblick under ett halvår (495:-) får den nyutgivna CD:n ”Sånger om korset” som premie utan extra kostnad. Maila ditt namn och din adress, samt skriv ”Halvårsprenumeration, Sånger om korset” till info@inblick.se så får du tidningen och CD:n hemskickad.

Almedalen: Sverigeester uppmärksammade Gazproms ansökan

Ruben Agnarsson | 06 aug, 2016

Denna artikel publicerade i Inblicks pappersutgåva denna vecka:

-----------------

På kort varsel anordnades ytterligare ett seminarium på Almedalsveckan om den nya ryska gasledningen i Östersjön.

- Arrangören fick till seminariet veckan innan, förklarar Patrik Oksanen, som deltog i seminariet, för Inblick.

Evelin Tamm, ordförande för Sverigeesternas Förbund, och Patrik Oksanen, politisk redaktör på Hudiksvalls Tidning och ledarskribent i Mittmedia, har kontaktat Inblick och påpekat att – förutom Inblicks tv-sända seminarium – det på kort varsel faktiskt arrangerades ytterligare ett panelsamtal om Nord Streams ansökan om att få tillgång till Slite hamn under Almedalsveckan.

Frågan som ställdes under seminariet, som Sverigeesternas Förbund anordnade, var om den nya gasledningen är ett harmlöst affärsprojekt.

- Det är ingen tvekan att energi är med i den (ryska) verktygslådan när det gäller försvars- och säkerhetspolitiska påtryckningar, betonade Hans Wallmark, Moderaternas försvarspolitiska talesperson, som menade att det är ett nytt och mycket allvarligt läge.

- Vi måste se situationen så som den är i dag, förklarade han.

 

Undviker Kaliningrad

- De baltiska länderna och Polen hävdade redan från början att Nord Stream är ett geopolitiskt maktprojekt, sade Patrik Oksanen under seminariet och fick medhåll av Anke Schmidt-Felzmann, forskare vid Utrikespolitiska Institutet:

- Även Gazproms beslut att helt avveckla alla gasledningar genom Ukraina talar för att Nord Stream 2 inte är ett kommersiellt utan ett politiskt projekt. Det förstärks ytterligare av det kommersiellt ologiska i att undvika Kaliningrad som gasledningens kontaktpunkt, trots att man där varken skulle behöva söka tillstånd eller övertyga lokalpolitiker.

Det var Sverigeesternas Förbund som i vintras via ett brev till utrikesminister Margot Wallström slog larm om den ryska förfrågan om att få tillgång till Slite hamn för att bygga en ny gasledning.

Patrik Oksanen beskriver Almedals-seminariet som ”en slamkrypare”.

- Arrangören fick till seminariet veckan innan, och in i programmet tror jag på fredagen innan det drog igång. Det förtar inte tesen att Nord Stream 2 var i skugga...för det var det, betonar Patrik Oksanen för Inblick.

Aftonbladet och terrorforskare Brun går ISIS ärenden

Ruben Agnarsson | 05 aug, 2016

Hans Brun, terrorforskare vid King's College i London, är kritisk till att Livets ord planerar att dela ut biblar i IS-kontrollerade områden i Syrien och Irak.

– Att konvertera från islam till kristendomen är väldigt kontroversiellt och kan även vara farligt i vissa fall, säger han till Aftonbladet.

Försvaret för yttrandefrihet och religionsfrihet väger alltså lätt när Aftonbladet och Hans Brun vill underkasta sig terrorsektens censur.

Bokmässan i Göteborg i slutet av september har i år yttrandefrihet som tema. Det är nämligen 250 år sedan Sverige fick sin tryckfrihetsförordning. Föreslår att Aftonbladet och Hans Brun gör ett studiebesök på årets Bokmässa och uppdaterar sina kunskaper om hur Sverige ser på yttrandefrihet och religionsfrihet.

KD-ledaren i Pride

Ruben Agnarsson | 04 aug, 2016

Det mesta var sig likt på förra veckans Pridefestival, med sin sedvanliga fokusering på slit- och slängsexualitet.

Nytt för i år var att Kristdemokraternas partiledare för första gången någonsin gick med i paraden.

- Jag är glad att kunna vara här i dag med kristdemokrater som gått i tåget i många år, fast som privatpersoner. Nu kan vi göra det som parti, det känns roligt, sade KD-ledaren Ebba Busch Thor till TT.

Riksdagsledamoten Tuve Skånberg (KD) menar däremot att Pridefestivalens värderingar går rakt emot partiets familjepolitik och tycker inte att Ebba Busch Thor skulle ha gått med i Prideparaden.

– Jag tycker det är olämplig. Pride och pridetåget är ett demonstrationståg, knutet till RFSL, och det står för en annan agenda än vad Kristdemokraternas principprogram gör, sade Tuve Skånberg till Ekot i juni.

Årets seminiarier hade den sedvanliga fokuseringen på tillfälliga – ofta våldsamma – sexkontakter, blottade könsorgan och nakenorgier på bastuklubbor.

Deltagarna kunde följaktligen välja att gå på seminarier om relationsanarki och eller komma till Kinkykvarterets rephörna för att bli bundna. Om man nu inte ville prova på Impact play, där personer blir slagna, oftast flera gånger.

Genom att medverka och ge legitimitet till Pridefestivalens totala normlöshet undergräver KD-ledaren de grundvalar som partiet i alla tider har stått för.