Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida
Ruben Agnarssons blogg på Inblick

Med ateism som statsreligion

Ruben Agnarsson | 03 jul, 2016
När nu Aftonbladets Jan Guillou och gymnasieminister Aida Hadzialic (S) föreslår ett förbud mot konfessionella skolor är det en påminnelse om en svunnen tid då Sverige präglades av kommunistdiktaturernas retorik. En tid som lärde oss att ateism och gudlöshet sannerligen inte är en garant för bildning, människovärde och respekt för mänskliga rättigheter.

Skolan i det socialdemokratiska Sverige präglades länge av konformism och influerades av kommunistdiktaturer som DDR (Östtyskland). ”Hur kommer det sig att skolsystemen i det socialistiska DDR och det kapitalistiska Sverige har så många gemensamma drag” sade den svenska enhetsskolans skapare Stellan Arvidsson, socialdemokrat och Christer Sturmarks företrädare som ordförande för Humanisterna, när han i sitt tacktal tog emot hedersdoktoratet vid DDR-universitetet i Rostock i november 1969.
I en rapport till kommunistregimens Politbyrå beskrevs Stellan Arvidssons övertygelse att läroböcker var viktiga medel för ateistisk skolning i statlig religionsundervisning. Arvidsson beskrevs som mycket intresserad av marxism-leninismen och framställdes av DDR som expert på ateistisk fostran.


Redan på 1950-talet inledde Sverige ett omfattande samarbete med DDR, med pedagogseminarier och studieresor för svenska skolledare och lärare, samt utbyte mellan läroboksförfattare, högskolor, skolor och skolmyndigheter.
Stellan Arvidsson ordnade med träffar med företrädare för DDR-ministeriet och såg till att DDR-lektorer medverkade i svensk undervisning och fortbildning. Skolpolitiker och lärarutbildare fick åka till DDR på studieresor och på 1980-talet fanns det statliga avtal på utbildningsområdet mellan de båda länderna och ministerbesöken avlöste varandra.
När utbildningsminister Margot Honecker besökte Stockholm i mars 1985 framförde Skolöverstyrelsen (SÖ) önskemål om att få direktkontakt mellan skolor i DDR och Sverige.
Honecker ställde sig positiv i samtal med generaldirektören Lennart Orehag, ministrarna Lena Hjelm Wallén och Bengt Göransson. Även Erland Ringborg och Stellan Arvidsson var med.
Först på 1990-talet införlivades Europakonventionen, om föräldrars rätt att välja skola till sina barn, i svensk lagstiftning.

Övergreppen på Bråvallafestivalen och blonda svenskar på RFSU

Ruben Agnarsson | 02 jul, 2016

Den rådande svenska synen på sexualitet har i stor utsträckning formulerats av de statligt finansierade lobbyorganisationerna RFSU och RFSL, som – med i stort sett obefintliga medlemsavgifter – drivit statlig opinionsbildning på entrepenad.

När sexualiteten på detta sätt tagits bort från sitt naturliga sammanhang, har driftslivet ockuperats av roffarmentalitet, objektifiering och narcissism, istället för kärlek. Resultatet har blivit att antalet våldtäktsanmälningar och anmälningar mot sexuellt ofredande har långt mer än tiodubblats på 30 år.

Våren 2002 stoppade Folkhälsoinstitutet en reklamkampanj som RFSU och RFSL tagit fram. Reklamkampanjen ”Happy hunting” anspelade på jakt, men synen på motparten som ett villebråd blev helt enkelt för mycket för Folkhälsoinstitutet. ”Vi har testat materialet och varken tjejer eller killar vill vara något offer i samband med sex”, sade Kristina Ramstedt, chef för avdelningen för levnadsvanor och tillsyn, till Dagens media.

RFSL och RFSU menade i stället att kampanjen var ”lustbejakande och väckte ett glatt och nyfiket intresse i målgruppen, och stor uppskattning inom både RFSL och RFSU”. Så totalt förblindad kan man alltså bli av sin egen roffaranda.

En annan effekt av denna övergreppskultur är att våldtagna kvinnor inte får upprättelse i svenska domstolar då gärningsmännen ofta går fria. Den svenska lagstiftningen menar att kvinnor ”får skylla sig själva”, en inställning som illustreras av den friande domen nyligen, efter gruppvåldtäkten på en Östersjöfärja.

En statlig brittisk utredning från mars 2010 konstaterade det självklara: att det finns ett klart samband mellan de föreställningar som sprids om sexualitet via exempelvis medierna och det våld som förekommer mot kvinnor. Utredaren Dr Linda Papadopoulos betonade: ”De uppgifter som samlats in i granskningen visar ett tydligt samband mellan konsumtion av sexualiserade bilder och en tendens att se kvinnor som objekt och godkännande av aggressiva attityder och beteenden som norm.”

När blonda svenska opinionsbildare, politiker och myndighetspersoner, tillsammans med ljuslätta lobbyister på RFSU och RFSL nu helt plötsligt beskyller invandrare för den svenska övergreppskultur som synliggörs via våldtäktsepidemier på festivaler, friande domar i domstolar och eskalerande övergreppsanmälnngar, är det ett hyckleri utöver det vanliga.

Det är lika förljuget som när justitieminister Lennart Geijer (S) år 1972 tillsatte en sexualbrottsutredning som ville avkriminalisera incest, upphävda åldersgränser för sexuellt umgänge med barn och mildra straffet för sexuella övergrepp och våldtäkter, samtidigt som han själv köpte sexuella tjänster av en minderårig prostituerad, vilket S-regeringen försökte dölja via ett omfattande mörkläggningsarbete som engagerade både toppolitiker och polischefer (Olof Palme, Hans Holmér, Ebbe Carlsson, Hans Dahlgren, Staffan Heimerson och Jan Guillou).

En kultur kännetecknas av att de som lever mitt i den inte förmår att se och avslöja kulturens baksidor.

För några månader sedan avslöjade Aftonbladet att fackförbundet Kommunal satsat 100-tals miljoner i en konferensanläggning som arrangerar porr- och nakenshower – med en porrstjärna från före detta torpeden Mille Markovic sexklubb Club Privé och en naken TV4-stjärna: John Irwing.

Under dessa porr- och nakenshower på Kommunals Metropol Palais uppmuntras publiken till sexuella närmanden och beröringar. ”Nakna kvinnor dansar till hög musik, konfetti yr och champagnen flödar… Många blir rejält berusade på tillställningarna och känt champagnemärke sprutas ut i Kommunals lokal och exponeras och får reklam” skrev Aftonbladet.

Fackförbundet Kommunal, som till 80 procent engagerar kvinnor med låglönejobb inom vård- och omsorgssektorn, krävde år 2005 att konferensanläggningar ska vara porrfilmsfria, eftersom de sågs som en direkt förnedring av både kvinnor och män.

Det är nu dags att se sambanden mellan den kultur som omfamnar såväl Tony Irwings vulgära sexskämt i TV4:s Lets Dance som hans nakenshow i fackförbundets Kommunals regi och sexövergreppen under Stockholms stads ungdomsfestival och under Bråvallafestivalen.

Sverigeaktuellt skolmassakerband hyllas av Expressen

Ruben Agnarsson | 01 jul, 2016

”Du på skolgården, jag är redo att döda” lyder texten på skolmördaren Anton Lundin Petterssons favoritband Rammsteins album Herzeleid.

Igår besökte Rammstein Bråvalla-festivalen i Norrköping och Expressens recensent var lika lyrisk som okritisk.

Hyllningsreportagen på Sveriges kultursidor undviker nämligen konskevent att nämna att bandet Rammstein är ett av flera Metal-band som inspirerat en rad skolmassaker-förövare.

Till understöd har de en beundrarsvans som helt okritiskt har anammat Rammsteins och andra bands ideologiska indoktrinering.

När man skriver en sådan här fakta-artikel reagerar ett antal nättroll/Metal-anhängare nämligen med att skriva nedsättande omdömen i långa mail, tweets, och kommentarer på nätet, samt ge förnedrande kommentarer och betygsättningar på facebook.

Men här kommer - trots detta - fakta som Expressens och övriga svenska tidningars kultursidor borde ta till sig:  

Columbine-massakern

Anton Lundin Petterssons facebook-sida uppdaterades några veckor innan skolmassakern i Trollhättan med en bakgrundsbild som hänvisar till det tyska metal-bandet Rammstein.

Gärningsmannen, som dödade två personer på en skola i Trollhättan innan han själv tog livet av sig, lyssnade dessutom enligt samma facebook-sida på band som Marilyn Manson och KMFDM.

En lång rad av gärningsmän bakom skolmassakrer har just denna musik som inspirationskälla.

De två gärningsmännen Eric Harris och Dylan Klebold som mördade tolv elever och en lärare i Columbine-massakern den 20 april år 1999 lyssnade på såväl Rammstein som KMFDM.

I skolmassakern den 26 april 2002 på ett gymnasium i Erfurt, Tyskland, mördades 16 människor innan förövaren, 19-årige Robert Steinhäuser, tog sitt eget liv.

De flesta av offren var lärare, precis som hans favoritband Slipknot (liknande heavy metal-profil som Rammstein och KDFDM) sjöng i sin nysläppta låt ”School wars”, som uppmanar till att ”skjuta ner elaka lärare med automatvapen”. Och det var alltså precis vad Robert Steinhäuser gjorde, enligt detaljerade beskrivningar i aktade tidningar som The Sun, Berliner Zeitung, Aftonbladet, Der Spiegel och Die Welt. Trots dessa källor förnekas låtens existens av inbitna och ​blåögda Metal-anhängare, som hänvisar till ett pressmeddelande från Slipknot som bandets anhängare (?) lagt ut på ​Wikipedia.

Marilyn Manson och Rammstein

Även 15-årige Jeff Weise, som i mars 2005 sköt ihjäl sin morfar och dennes fru innan han sköt ihjäl fem elever, en lärare och en säkerhetsvakt på sin skola i Red Lake, Minnesota, hade Marilyn Manson och Rammstein som sina favoritartister.

Och efter att Kimveer Singh Gill, 25, i september 2006 sköt ihjäl en och skadade 19 personer innan han tog livet av sig på en skola i Montreal, Kanada, avslöjades att hans favoritband var just Rammstein, Marilyn Manson och KMFDM.

I en skolmassaker i Jokela i Finland i november 2007 sköt den 18-årige eleven Pekka-Eric Auvinen ihjäl sex tonåringar, samt skolans rektor och skolsköterska. Även Pekka-Eric Auvinen hade Rammstein och KMFDM som sina favoritband.

Inför massakern hade Auvinen laddat upp en video på internet med bakgrundsmusik från KMFDM:s låt ”Stray Bullet” (översätts ”Herrelös gevärskula”), samma bakgrundsmusik som förövarna till Columbine-massakern laddat upp inför sitt dåd. Texten i KMFDM:s låt lyder bland annat: ”Jag är din mardröm som blir verklighet, Jag är din värsta fiende”.

 

Beundrade Rammstein

Även 22-årige Matti Juhani Saari som i september 2008 sköt ihjäl tio människor på en skola i den finska staden Kauhajoki hade Rammstein som favoritband.

Den 27 augusti 2012 sköt 15-årige Robert Gladden en 17-årig skolkamrat på en skola i Baltimore, USA, så att eleven fick allvarliga skador. Robert Gladden beundrade Rammstein, och publicerade en idolbild på en av bandets medlemmar på sin facebook-sida strax innan dådet.

Den 20-årige Adam Lanza, som i december 2012 sköt ihjäl sin mamma och därefter 20 elever och 6 lärare på sin tidigare skola i Newtown, Connecticut, innan han tog livet av sig, omfattade samma gotiska föreställningsvärld som banden Rammstein och Manson.

Han var dessutom besatt av Columbine-massakern och likt Anders Behring Breivik uppslukad av det våldsamma dataspelet ”Call of Duty”.

Och 26-årige Chris Harper Mercer, som i oktober 2015 sköt ihjäl tio personer vid en skolmassaker i Oregon, USA, beskrev sig själv på en hemsida på internet så här: ”Jag tycker om att lyssna till musik, mestadels goth/punk/industrial/elektronisk, och jag tycker om att titta på filmer, skräckfilmer är de bästa...”

Chris Harper Mercer, som var nazist/satanist, frågade sina offer om de var kristna och om svaret blev ja sköts de omgående till döds.