Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Emmeli Ahlander om eventet från Sävsjö: "Allt är möjligt för Gud"

Monika Ekström | 14 jan , 2021
– Jag saknade en plats och ett nätverk som förenar oss kristna i den grund vi bygger våra liv på. En plats för vardagstro och för att få utvecklas och se Guds plan för våra liv och gå i den i nära gemenskap med Honom och varandra, förklarar en trött, men lycklig Emmeli Ahlander efter det digitala eventet där omkring 1000 personer i olika åldrar deltog.
Emmeli Ahlander (1)I fredags började en unik konferens på nätet. Det var Emmeli Ahlander från  Sävsjö som sjösatte sin vision att skapa en mötesplats för att lyfta och välsigna troende i Sverige och Norden. Målet var att skapa en trygg plats där troende kan stötta och växeldra och bana väg för varandra.
– En plats där vi får blomstra i våra gåvor, testa nya saker och utmanas att gå utanför bekvämlighetszonen så att vi frimodigt kan göra skillnad för vår omgivning och peka på ljuset, friden och hoppet, vägen, sanningen och livet - Jesus, fortsätter Emmeli.
Hon ville också skapa en bro till kyrkan för de som är sökare.
– Jag vill att de som är nyfikna på vad den kristna värdegrunden handlar om ska få känna sig välkomna och inkluderade i en öppen, varm och kärleksfull gemenskap.

Möjligt för Gud

Det var närmare 1000 anmälda och efter helgen fortsatte det att trilla in anmälningar till föreläsningar och workshops som ligger på nätet. Emmeli trodde aldrig att det skulle bli så stort.
– Att göra något så här stort hade jag aldrig vågat ens drömma om på egen hand. Men med Gud är ju allt möjligt.
De tre dagarna hade olika teman. Fredagen började med identitet i Gud. Lördagen handlade om att våga drömma och söndagens tema om mod och att våga gå.
– Vi måste först veta vilka vi är i och genom Jesus, det som står skrivet om oss och vem Gud är för att sedan förstå att Hans planer och vägar för oss är så mycket större än våra egna och att vi får och ska drömma stort tillsammans med Honom. Men så behöver vi också modet.
På förhand hade Emmeli spelat in samtal med 14 inspiratörer. Bland dem fanns Patricia Tudor Sandahl, Laila Dahl, Cajsa Tengblad och Lena-Maria Klingvall Vendelius. Efter varje samtal följde en frågestund live som deltagarna kunde vara med genom Zoom eller Facebook.
– Jag bad Herren leda i vilka jag skulle fråga och jag bad också att de som skulle tacka ja skulle vara enligt Guds vilja för den här helgen. På så sätt kändes det så skönt att jag lade över ansvaret på Honom, så för varje ja och nej kändes det precis som det skulle vara.

Vacker bukett

– Vi blev en vacker bukett med unika blommor av väldoft som bara Gud kunnat plocka ut för det här eventet och att alla gick så väl hand i hand med varandra.
Varje dag hade Emmeli en egen workshop live på Zoom och Facebook där hon utgick från boken "Utvald" som hon skrivit inför helgen.
– Jag ville bidra med det jag hade att ge och det jag gör genom mina planeringsverktyg; Skapa sätt i vår vardag som hjälper oss att prioritera det vi verkligen tycker är viktigt.
– Att inspirera och bidra till nya vanor som fyller oss med liv, tro och hopp från Guds ord och från varandra, tillsammans med en plan och ett mål mot våra drömmar.
Emmeli är överväldigad och tacksam över att helgen fick betyda så mycket för så många.
– Att det har varit en plats för längtan efter mer, mer av Gud och mer av gemenskap och att få blomma ut och våga mer i våra gåvor. Att ingen är den andra lik och att alla har sin plats att fylla och behövs, inget är för litet eller för stort och vi ska inte jämföra oss.
För att klara av förberedelserna och genomförandet har Emmeli fått kraft från Herren.

M​ONIKA EKSTRÖM
 
eBlick
elisabet2 (1)
jan 28, 2021
Att dokumentera hur fartyget ser ut och lyssna till de överlevandes berättelser är centralt i en haveriutredning liksom för grundläggande journalistiskt arbete. I efterdyningarna av Estonia-katastrofen skedde inget av detta. Nu förbereder myndigheterna både dykningar och samtal med överlevande.
eBlick
jan 28, 2021
En israelisk luftreningsteknik har visat sig väldigt effektiv att desinfektera covid-19-partiklar i luften. Tekniken sprids till olika länder i världen. Israel kommer att använda tekniken i sina turistbussar för att återvinna turisterna till landet.
eBlick
jan 23, 2021
Diskrimineringen och förföljelsen av kristna har förvärrats. Det är slutsatsen utifrån World watch list 2021 som är den årliga undersökningen av förföljelsen mot kristna. I de länder som finns med på listan förföljs och diskrimineras cirka 309 miljoner kristna, men totalt handlar det om fler än 340 miljoner kristna runt om i världen.
eBlick
jan 21, 2021
De redovisar i stort sett bara det som vi redan har skrivit i Proletären, sade tidningens journalist Olle Minell när chefsåklagare Krister Petersson på presskonferensen i juni förra året pekade ut Stig Engström som Olof Palmes trolige mördare.
eBlick
jan 21, 2021
På onsdag, 27 januari, är det internationella minnesdagen för Förintelsens offer. Den uppmärksammas samma dag som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945. I år är det 76 år sedan. ”Låt oss aldrig glömma” är rubriken på Nobel Prize museums livesändning för gymnasieelever och högstadieelever under minnesdagen. Statsministern talar i Forum för levande historias ceremoni.
eBlick
jan 14, 2021
– Jag saknade en plats och ett nätverk som förenar oss kristna i den grund vi bygger våra liv på. En plats för vardagstro och för att få utvecklas och se Guds plan för våra liv och gå i den i nära gemenskap med Honom och varandra, förklarar en trött, men lycklig Emmeli Ahlander efter det digitala eventet där omkring 1000 personer i olika åldrar deltog.
eBlick
jan 14, 2021
Statens Haverikommission vill häva gravfriden och dyka vid Estonia. Samtidigt riskerar Henrik Evertsson – som vann Stora journalistpriset med motiveringen ”Han trotsade dykförbudet och fann hålet som tvingar tre regeringar att gå till botten med gåtan Estonia” – fängelse för att ha filmat med en ROV-kamera vid Estonia.
eBlick
jan 08, 2021
På söndag, 10 januari, välkomnas Marie och Stefan Salmonsson som pastorer i Citykyrkan i Älmhult. – Vi har en glädje över det som Börje och Britt har stått i bräschen för under så många år. Vi önskar att fortsätta på den vägen, säger de till Inblick.
eBlick
jan 08, 2021
Norska fembarnsmamman Solveig anmälde sonens skola för mobbing. Då gick skolan till Barnevernet med motanklageler, vilket ledde till hot om tvångsomhändertagande. Solveig flydde då till Sverige där hon greps. Efter att Solveig avtjänat ett fängelsestraff fortsätter Barnevernet sin bestraffning genom att beröva barnen deras familjeliv.
eBlick
dec 26, 2020
Har man sin kyrka belägen där det passerar mycket folk, finns goda möjligheter att vara ute och göra saker precis utanför kyrkan. Det har Folkungakyrkan i Stockholm ägnat sig åt under hela detta coronaår.
eBlick
dec 17, 2020
Trots coronapandemi och inställda flyg kan du besöka Israel digitalt. Jeccica Halfin ger många tips på virtuella besök du kan göra i det förlovade landet. – Tyvärr kommer det troligen inte att gå att flyga till Israel den närmaste tiden. Men du kan skapa en ny virtuell färdväg som låter dig uppleva det bästa av Israel - utan att lyfta ett finger eller flytta en tum, säger Jeccica på Israel idag.