Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Besök Israel från soffan

Monika Ekström | 17 dec , 2020
Trots coronapandemi och inställda flyg kan du besöka Israel digitalt. Jeccica Halfin ger många tips på virtuella besök du kan göra i det förlovade landet. – Tyvärr kommer det troligen inte att gå att flyga till Israel den närmaste tiden. Men du kan skapa en ny virtuell färdväg som låter dig uppleva det bästa av Israel - utan att lyfta ett finger eller flytta en tum, säger Jeccica på Israel idag.
Israel-2013-Aerial_21-MasadaHon börjar tipsa om att besöka Tel Aviv genom filmer på Youtube med guider. En är den matinspirerade turen med resebloggaren Mark Weins. Han ger inspiration till israelisk matlagning i karantäntider. Sedan nämner Jeccica Sergio och Rhoda.
– Du kan se parets videodagböcker från rese- och vandringsäventyr i Israel. Samtidigt berättar de om de historiska platserna, fortsätter Jeccica.

Utforska Jerusalem

Det går att utforska Jerusalem online genom Jerusalem is Travelling 2U. Deras "The Holy City 360" ger en inblick i Gamla stadens platser. Som tredje punkt på Jeccicas lista står besök på museer som är öppna på nätet.
– Vem behöver Netflix när du kan bläddra bland Israels mest spännande museer och webbplatser dygnet runt gratis på Internet? frågar sig Jeccica.
Hon nämner Tel Aviv Museum of Art.
– Museet gör ett särskilt bra jobb med att tillhandahålla virtuella upplevelser för barn, inklusive videor om hur man skapar konst som Van Gogh och Monet.
"En coronavirusinspirerad upptäckt i Davids stad" delar virtuella turer av det gamla Jerusalem.
– Några av de andra möjligheterna för en virtuell rundtur är Beit Hatfutsot: Museum of the Jewish People, Friends of Zion Museum och Bible Lands Museum.

Masada från soffan

Masada 360 är en engelskspråkig virtuell rundtur med samma information som du skulle få om du gick fysiskt på turen.
– Hoppa över den torra dammiga värmen och res till Masada direkt från soffan.
En annan naturupplevelse är videosamlingen från Israels nationalparker, som inkluderar vattenfall vid Banias och Eilats naturreservat Coral Beach. Det finns också möjlighet att se Västra muren i realtid.
– Västra murens webbkameror placerades ut långt före Covid- 19-pandemin.
Det går vidare att utforska tunnlarna vid Västra muren digitalt.
– Du kan välja språk på den guidade rundturen i tunnlarna vid Västra muren. Den här timlånga 360 live-upplevelsen innehåller också filmklipp och illustrationer.

Reuven_Rivlin_as_the_president_of_Israel

Besök presidenten

Digitalt kan du göra ett besök hos Israels president Reuven Rivlin.
– En av de mest älskvärda presidenterna i den senaste israeliska historien, Reuven Rivlin, gör sig mer tillgänglig och ansluter sig till Israels folk på en mer personlig nivå än tidigare presidenter. Virtuellt kan du kan se hans hus, trädgårdarna och de ceremoniella utrymmena samt konstverk och arkeologiska fynd.

MONIKA EKSTRÖM
 
eBlick
elisabet2 (1)
jan 28, 2021
Att dokumentera hur fartyget ser ut och lyssna till de överlevandes berättelser är centralt i en haveriutredning liksom för grundläggande journalistiskt arbete. I efterdyningarna av Estonia-katastrofen skedde inget av detta. Nu förbereder myndigheterna både dykningar och samtal med överlevande.
eBlick
jan 28, 2021
En israelisk luftreningsteknik har visat sig väldigt effektiv att desinfektera covid-19-partiklar i luften. Tekniken sprids till olika länder i världen. Israel kommer att använda tekniken i sina turistbussar för att återvinna turisterna till landet.
eBlick
jan 23, 2021
Diskrimineringen och förföljelsen av kristna har förvärrats. Det är slutsatsen utifrån World watch list 2021 som är den årliga undersökningen av förföljelsen mot kristna. I de länder som finns med på listan förföljs och diskrimineras cirka 309 miljoner kristna, men totalt handlar det om fler än 340 miljoner kristna runt om i världen.
eBlick
jan 21, 2021
De redovisar i stort sett bara det som vi redan har skrivit i Proletären, sade tidningens journalist Olle Minell när chefsåklagare Krister Petersson på presskonferensen i juni förra året pekade ut Stig Engström som Olof Palmes trolige mördare.
eBlick
jan 21, 2021
På onsdag, 27 januari, är det internationella minnesdagen för Förintelsens offer. Den uppmärksammas samma dag som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945. I år är det 76 år sedan. ”Låt oss aldrig glömma” är rubriken på Nobel Prize museums livesändning för gymnasieelever och högstadieelever under minnesdagen. Statsministern talar i Forum för levande historias ceremoni.
eBlick
jan 14, 2021
– Jag saknade en plats och ett nätverk som förenar oss kristna i den grund vi bygger våra liv på. En plats för vardagstro och för att få utvecklas och se Guds plan för våra liv och gå i den i nära gemenskap med Honom och varandra, förklarar en trött, men lycklig Emmeli Ahlander efter det digitala eventet där omkring 1000 personer i olika åldrar deltog.
eBlick
jan 14, 2021
Statens Haverikommission vill häva gravfriden och dyka vid Estonia. Samtidigt riskerar Henrik Evertsson – som vann Stora journalistpriset med motiveringen ”Han trotsade dykförbudet och fann hålet som tvingar tre regeringar att gå till botten med gåtan Estonia” – fängelse för att ha filmat med en ROV-kamera vid Estonia.
eBlick
jan 08, 2021
På söndag, 10 januari, välkomnas Marie och Stefan Salmonsson som pastorer i Citykyrkan i Älmhult. – Vi har en glädje över det som Börje och Britt har stått i bräschen för under så många år. Vi önskar att fortsätta på den vägen, säger de till Inblick.
eBlick
jan 08, 2021
Norska fembarnsmamman Solveig anmälde sonens skola för mobbing. Då gick skolan till Barnevernet med motanklageler, vilket ledde till hot om tvångsomhändertagande. Solveig flydde då till Sverige där hon greps. Efter att Solveig avtjänat ett fängelsestraff fortsätter Barnevernet sin bestraffning genom att beröva barnen deras familjeliv.
eBlick
dec 26, 2020
Har man sin kyrka belägen där det passerar mycket folk, finns goda möjligheter att vara ute och göra saker precis utanför kyrkan. Det har Folkungakyrkan i Stockholm ägnat sig åt under hela detta coronaår.
eBlick
dec 17, 2020
Trots coronapandemi och inställda flyg kan du besöka Israel digitalt. Jeccica Halfin ger många tips på virtuella besök du kan göra i det förlovade landet. – Tyvärr kommer det troligen inte att gå att flyga till Israel den närmaste tiden. Men du kan skapa en ny virtuell färdväg som låter dig uppleva det bästa av Israel - utan att lyfta ett finger eller flytta en tum, säger Jeccica på Israel idag.