Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Gud kallade Cynthia att ta över sin döde makes tjänst

Göran Jacobson | 22 feb , 2019
I maj förra året förändrades livet på ett minst sagt abrupt sätt för Cynthia Christy när hennes make Samuel Solomon hastigt avled. Samuel var uppskattad pastor och lovsångsmusiker samt även ansvarig för tv-stationen Kanal 10 Indien i hemstaden Chennai. Det blev en enorm utmaning för Cynthia när hon upplevde att Gud kallade henne att kliva in och ta över de uppgifter som hennes make burit.
Gud_kallade_Cynthia_att_ta_over_sin_dode_makes_tjanst
I åtta år hann de vara gifta med varandra. Cynthia Christys make Samuel Solomon hade en mycket framgångsrik karriär som kompositör av filmmusik för den indiska filmindustrin Bollywood bakom sig innan han mötte Gud, blev frälst och sadlade om till pastor för en lokal församling i Chennai i södra Indien. Samuel, eller Sam som han kallades, var även chef för tv-stationen Kanal 10 Indien men det var huvudsakligen genom musiken och de många lovsånger han skrev som han tjänade Gud.
Chocken och förstämningen var därför total när Sam i maj förra året hastigt avled när han satt och spelade på sin älskade keyboard. För många, både familj, vänner och inte minst arbetskamraterna på Kanal 10 Indien, var det fullständigt ofattbart hur Gud kunde tillåta att Sam, som betydde så mycket för så många människor, rycktes bort ifrån dem.

Fick en uppenbarelse

Men för Cynthia hade Gud redan uppenbarat vad som skulle hända och vilka uppgifter han hade i beredskap för henne.
– Sam hade varit i studion på övervåningen i vårt hus. På morgonen skulle jag bege mig hemifrån tillsammans med vår son. Jag skulle ta med mig några dokument till kontoret men precis när vi skulle gå iväg fick jag en ögonblicklig uppenbarelse från Gud, berättar Cynthia Christy när Inblick besöker henne på Kanal 10 Indien i Chennai.
– Jag fick se Sam ligga i en likkista och i nästa ögonblick såg jag mig själv stå och predika i vår kyrka. Jag kunde inte förstå vad denna uppenbarelse betydde förrän jag kommit till jobbet när min svärfar (pastor John Solomon, reds anm) ringde mig. Han sade ingenting i telefonen. Han bara grät hela tiden, fortsätter Cynthia.
– Då frågade jag vad som hade hänt Sam. Alla var chockade och undrade hur jag kunde veta att Sam hade dött, men jag började förstå vad uppenbarelsen jag fått från Gud samma morgon betydde. Direkt efter Sams begravning fick jag detaljerad information från Gud om vad han ville att jag skulle göra. Jag förväntades ta över kyrkan som pastor och även gå in som tv-chef för Kanal 10 Indien.
– Jag är oerhört tacksam till Gud att han visade mig allt detta redan innan det hände. Det hjälpte mig att kunna vara fokuserad och fortsätta framåt. Om jag inte hade fått uppenbarelsen så hade jag med all säkerhet lämnats i ett tillstånd av chock och förvirring utan att veta vad jag skulle ta mig till.

Följde Guds instruktioner

Cynthia bestämde sig för att göra som Gud hade instruerat henne. Hon lydde blint och gick in för att axla de uppgifter som Sam tidigare hade burit, som pastor för församlingen Miracle Christian Life Fellowship Church samt som tv-chef för Kanal 10 Indien.
Ögonen glittrar av liv och rösten är fylld av glädje när Cynthia med yviga gester berättar om tiden efter Sams bortgång.
– Visst var det tufft, ibland till och med jättetufft, att följa Gud och gå in i de uppgifter som han kallade mig till. Men jag har ändå fått se Guds hand verka så vackert och mäktigt. Gud har varit så oerhört god mot mig hela tiden. Han har försett mig och min son med allt vad vi behöver, både personligt och här på tv-stationen, genom olika människor som har kommit med gåvor som de har skänkt till oss. Gud har svarat mäktigt på våra böner, berättar hon med ett stort leende.

”Jag ser pappa”

För sonen Jairus, som var fem år gammal när han blev faderlös, var Sams bortgång en oerhörd tragedi. Det sista han såg av sin far, när denne låg livlös över keyboarden, var Sams blodiga ansikte. Men han skulle få en hälsning från himlen om att pappa Sam var i gott förvar. Cynthia berättar om en flygresa som hon och Jairus gjorde en tid efter Sams död.
– Vi hade tagit ett tidigt morgonflyg och planet var precis på väg att landa på flygplatsen i Chennai. Landningen blev av någon anledning fördröjd och istället cirkulerade vi i luften ovanför staden. Plötsligt ropade min son: ”Mamma! Mamma! Jag ser pappa!”
– Vad sade du, frågade jag.
– Jag kan se pappa vandra bland molnen. Han bär en vit dräkt och hans ansikte lyser. Det är inget blod i hans ansikte. Hans ansikte lyser, svarade Jairus.
– När jag hörde min son berätta om vad han såg började jag gråta. Då förstod jag att min make är hemma hos Gud. Vi strävar ju allihop efter att få komma till himlen när vi dör. Det är vårt slutgiltiga mål och min make har fått komma dit, berättar Cynthia.
Det senaste året har varit fyllt av både tuffa prövningar och ofattbara välsignelser för Cynthia. Men hon är fullt fokuserad på att föra verket vidare och ser med förväntan fram emot vad Gud kommer att göra genom både församlingen hon leder och Kanal 10 Indien.
– Jag vill rikta ett stort tack till alla i Sverige som stöttar oss både ekonomiskt och genom böner. Vi är så beroende av ert stöd för att Kanal 10 Indien ska kunna bli det som Gud har tänkt, säger Cynthia Christy till Inblick.
GÖRAN JACOBSON
 
eBlick
elisabet2 (1)
jan 28, 2021
Att dokumentera hur fartyget ser ut och lyssna till de överlevandes berättelser är centralt i en haveriutredning liksom för grundläggande journalistiskt arbete. I efterdyningarna av Estonia-katastrofen skedde inget av detta. Nu förbereder myndigheterna både dykningar och samtal med överlevande.
eBlick
jan 28, 2021
En israelisk luftreningsteknik har visat sig väldigt effektiv att desinfektera covid-19-partiklar i luften. Tekniken sprids till olika länder i världen. Israel kommer att använda tekniken i sina turistbussar för att återvinna turisterna till landet.
eBlick
jan 23, 2021
Diskrimineringen och förföljelsen av kristna har förvärrats. Det är slutsatsen utifrån World watch list 2021 som är den årliga undersökningen av förföljelsen mot kristna. I de länder som finns med på listan förföljs och diskrimineras cirka 309 miljoner kristna, men totalt handlar det om fler än 340 miljoner kristna runt om i världen.
eBlick
jan 21, 2021
De redovisar i stort sett bara det som vi redan har skrivit i Proletären, sade tidningens journalist Olle Minell när chefsåklagare Krister Petersson på presskonferensen i juni förra året pekade ut Stig Engström som Olof Palmes trolige mördare.
eBlick
jan 21, 2021
På onsdag, 27 januari, är det internationella minnesdagen för Förintelsens offer. Den uppmärksammas samma dag som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945. I år är det 76 år sedan. ”Låt oss aldrig glömma” är rubriken på Nobel Prize museums livesändning för gymnasieelever och högstadieelever under minnesdagen. Statsministern talar i Forum för levande historias ceremoni.
eBlick
jan 14, 2021
– Jag saknade en plats och ett nätverk som förenar oss kristna i den grund vi bygger våra liv på. En plats för vardagstro och för att få utvecklas och se Guds plan för våra liv och gå i den i nära gemenskap med Honom och varandra, förklarar en trött, men lycklig Emmeli Ahlander efter det digitala eventet där omkring 1000 personer i olika åldrar deltog.
eBlick
jan 14, 2021
Statens Haverikommission vill häva gravfriden och dyka vid Estonia. Samtidigt riskerar Henrik Evertsson – som vann Stora journalistpriset med motiveringen ”Han trotsade dykförbudet och fann hålet som tvingar tre regeringar att gå till botten med gåtan Estonia” – fängelse för att ha filmat med en ROV-kamera vid Estonia.
eBlick
jan 08, 2021
På söndag, 10 januari, välkomnas Marie och Stefan Salmonsson som pastorer i Citykyrkan i Älmhult. – Vi har en glädje över det som Börje och Britt har stått i bräschen för under så många år. Vi önskar att fortsätta på den vägen, säger de till Inblick.
eBlick
jan 08, 2021
Norska fembarnsmamman Solveig anmälde sonens skola för mobbing. Då gick skolan till Barnevernet med motanklageler, vilket ledde till hot om tvångsomhändertagande. Solveig flydde då till Sverige där hon greps. Efter att Solveig avtjänat ett fängelsestraff fortsätter Barnevernet sin bestraffning genom att beröva barnen deras familjeliv.
eBlick
dec 26, 2020
Har man sin kyrka belägen där det passerar mycket folk, finns goda möjligheter att vara ute och göra saker precis utanför kyrkan. Det har Folkungakyrkan i Stockholm ägnat sig åt under hela detta coronaår.
eBlick
dec 17, 2020
Trots coronapandemi och inställda flyg kan du besöka Israel digitalt. Jeccica Halfin ger många tips på virtuella besök du kan göra i det förlovade landet. – Tyvärr kommer det troligen inte att gå att flyga till Israel den närmaste tiden. Men du kan skapa en ny virtuell färdväg som låter dig uppleva det bästa av Israel - utan att lyfta ett finger eller flytta en tum, säger Jeccica på Israel idag.