Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Elitsatsande boxaren Natalia har Jesus som grund

Ola Karlman | 05 jan , 2018
Natalia Lundström tränar stenhårt med målet SM i boxning 2018 i sikte. Tryggheten i hennes liv är dock en annan – relationen med den evige segraren Jesus är densamma oavsett om det blir vinst eller förlust i matchen.
Elitsatsande_boxa ren_Natalia_har_Jesus_som_grund
21-åriga Natalia Lundström har under sin uppväxt fått se hur den kärlek till sina medmänniskor som Jesus pratar om i Bibeln kan praktiseras. Hennes föräldrar har välkomnat människor som behöver ett vänligt ord, ett mål mat och en säng till deras hem.
– Jag är tacksam för den grund jag fått av att växa upp i en jättekärleksfull familj. Mina föräldrar har alltid varit hjälpsamma, vi barn var vana vid att alltid ha människor som kanske var hemlösa eller missbrukare hemma hos oss.
Idrotten blev tidigt ett intresse hos Natalia, som är uppväxt i fotbollsmetropolen Mjällby strax utanför Sölvesborg i västra Blekinge, och hon har bland annat provat just fotboll samt några andra lagsporter. Fotbollstränaren i klubben Lörby IF såg kvaliteter som gjorde att hon spelade på en defensiv position i laget.
– Jag spelade back och var den som gärna ville trycka till i närkamperna, jag är något av en vinnarskalle.

Upptäckte boxningen

2012, året när Natalia fyllde 16 år, upptäckte hon den idrott som snart blev hennes idrott. Hon var intresserad av att få god fysisk träning och upptäckte att boxningsträning gav just det i stora mått. Till en början handlade det om träning men så småningom väcktes även intresset för att tävla i boxning. Men att ta det steget var inte okomplicerat för Natalias del. Det kändes tveksamt om boxningen var något för en människa som förespråkar Bibelns ord om att vända andra kinden till. Mamma där hemma blev till en början bekymrad.
– Hon blev inte glad över att jag började boxas, men nu har hon accepterat det och ser hur jag brinner för det. Men hon är bekymrad om jag får smällar och tycker synd om den som får smällar av mig, säger Natalia och ler.
Att börja tävla i boxning var långt ifrån okomplicerat även för Natalias egen del.
– Det kändes som att bryta mot naturens lag. Ta ett slag, skydda sig och ge tillbaka. Den biten var en tuff kamp för mig att bryta och jag är förvånad att jag inte gav upp.

Tränar hårt

Men glädjen till sporten segrade och nu satsar Natalia stenhårt med sju till nio träningspass per vecka. Hon tävlar i 60-kilosklassen och har vunnit fem av de sex matcher hon hittills gått i ringen.
– Att bli en duktig boxare kräver självdisciplin och tålamod när man jobbar upp sina reflexer. Mitt stora mål är SM 2018.
Det finns många sporter där fysisk kamp och skaderisk ingår. Boxning handlar om att ta poäng och vinna den match som avgörs enligt de förutsättningar som regelboken berättar om och där inställningen att ge och ta är ömsesidig från båda boxarna. Natalia berättar om nya bekantskaper som blir både sparringpartner och vän efter tack för god match. Tron på Jesus är grunden i hennes liv vare sig hon vistas i boxningslokalen eller i kyrkan.
– Folk ser att jag är aktiv i kyrkan och jag är öppen med min tro om någon undrar och vill samtala. Jesus vill ju att vi ska nå alla människor med budskapet om honom.
Tron på Gud är en naturlig del sedan barnsben. Tacksamheten är stor över att ha fått med sig den tryggheten som en grund till beslutet att själv säga ja till Jesus.
– Jag har alltid vetat om att Gud finns och mina föräldrar har alltid påmint oss barn om det. Jag upplever tron på Jesus som en styrka och ett hopp för framtiden. Då behöver man inte gå omkring och tänka att när min tid är slut då är det slut utan man får vara viss om att det finns en fortsättning.

Dop i Jesu fotspår

Men Jesus innebär inte bara trygghet för morgondagen utan han märks även i dag, just nu. Beslutet som hon tog 2008 blev till en underbar upplevelse.
– Jag döptes där Jesus en gång döptes, i Jordanfloden i Israel. Det var så underbart och mäktigt, jag blev så fylld utav glädje. Till våren ska jag åter besöka Israel vilket jag ser fram emot så mycket, säger Natalia.
Förutom boxningen, där hon tävlar för klubben BK Revansch i Sölvesborg, så upplever Natalia stor glädje i att tjäna Jesus genom att sjunga.
– Jag är med i lovsången i min församling Folkkyrkan här i Sölvesborg och upplever en särskild glädje när jag sjunger och ser andra människor prisa Gud.

Vardagens Gud

– Man är inte ensam, det är så gott att få ta del av Guds ord i Bibeln och umgås med honom i bön i mina tankar. Jag brukar läsa dagens bibelvers och tänka på vad den vill säga till mig.
Gud är den som står i främsta ledet i varje människas personliga hejaklack, vi är ju var och en hans älskade barn. Det avspeglar sig i Natalias bön innan hon går in i ringen för att boxas. Vissheten om vem som är den som vet bäst.
– Då ber jag ”Gud, låt din vilja ske”.
O​LA KARLMAN
 
eBlick
elisabet2 (1)
jan 28, 2021
Att dokumentera hur fartyget ser ut och lyssna till de överlevandes berättelser är centralt i en haveriutredning liksom för grundläggande journalistiskt arbete. I efterdyningarna av Estonia-katastrofen skedde inget av detta. Nu förbereder myndigheterna både dykningar och samtal med överlevande.
eBlick
jan 28, 2021
En israelisk luftreningsteknik har visat sig väldigt effektiv att desinfektera covid-19-partiklar i luften. Tekniken sprids till olika länder i världen. Israel kommer att använda tekniken i sina turistbussar för att återvinna turisterna till landet.
eBlick
jan 23, 2021
Diskrimineringen och förföljelsen av kristna har förvärrats. Det är slutsatsen utifrån World watch list 2021 som är den årliga undersökningen av förföljelsen mot kristna. I de länder som finns med på listan förföljs och diskrimineras cirka 309 miljoner kristna, men totalt handlar det om fler än 340 miljoner kristna runt om i världen.
eBlick
jan 21, 2021
De redovisar i stort sett bara det som vi redan har skrivit i Proletären, sade tidningens journalist Olle Minell när chefsåklagare Krister Petersson på presskonferensen i juni förra året pekade ut Stig Engström som Olof Palmes trolige mördare.
eBlick
jan 21, 2021
På onsdag, 27 januari, är det internationella minnesdagen för Förintelsens offer. Den uppmärksammas samma dag som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945. I år är det 76 år sedan. ”Låt oss aldrig glömma” är rubriken på Nobel Prize museums livesändning för gymnasieelever och högstadieelever under minnesdagen. Statsministern talar i Forum för levande historias ceremoni.
eBlick
jan 14, 2021
– Jag saknade en plats och ett nätverk som förenar oss kristna i den grund vi bygger våra liv på. En plats för vardagstro och för att få utvecklas och se Guds plan för våra liv och gå i den i nära gemenskap med Honom och varandra, förklarar en trött, men lycklig Emmeli Ahlander efter det digitala eventet där omkring 1000 personer i olika åldrar deltog.
eBlick
jan 14, 2021
Statens Haverikommission vill häva gravfriden och dyka vid Estonia. Samtidigt riskerar Henrik Evertsson – som vann Stora journalistpriset med motiveringen ”Han trotsade dykförbudet och fann hålet som tvingar tre regeringar att gå till botten med gåtan Estonia” – fängelse för att ha filmat med en ROV-kamera vid Estonia.
eBlick
jan 08, 2021
På söndag, 10 januari, välkomnas Marie och Stefan Salmonsson som pastorer i Citykyrkan i Älmhult. – Vi har en glädje över det som Börje och Britt har stått i bräschen för under så många år. Vi önskar att fortsätta på den vägen, säger de till Inblick.
eBlick
jan 08, 2021
Norska fembarnsmamman Solveig anmälde sonens skola för mobbing. Då gick skolan till Barnevernet med motanklageler, vilket ledde till hot om tvångsomhändertagande. Solveig flydde då till Sverige där hon greps. Efter att Solveig avtjänat ett fängelsestraff fortsätter Barnevernet sin bestraffning genom att beröva barnen deras familjeliv.
eBlick
dec 26, 2020
Har man sin kyrka belägen där det passerar mycket folk, finns goda möjligheter att vara ute och göra saker precis utanför kyrkan. Det har Folkungakyrkan i Stockholm ägnat sig åt under hela detta coronaår.
eBlick
dec 17, 2020
Trots coronapandemi och inställda flyg kan du besöka Israel digitalt. Jeccica Halfin ger många tips på virtuella besök du kan göra i det förlovade landet. – Tyvärr kommer det troligen inte att gå att flyga till Israel den närmaste tiden. Men du kan skapa en ny virtuell färdväg som låter dig uppleva det bästa av Israel - utan att lyfta ett finger eller flytta en tum, säger Jeccica på Israel idag.