Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Sam bytte filmmusik mot lovsång

Monika Ekström | 03 nov , 2016
Sam Solomon är känd inom Indiens filmindustri som "Bollywood Ricky" och har skrivit mängder med filmmusik. Han trivdes i filmvärlden med droger och partyn, tills han en dag fick ett överraskande möte med Gud. – Jag ville njuta av livet genom att röka, dricka och gå på disco. Jag var en fullständig nattfjäril, berättar Sam som idag är pastor i Chennai.
sam_bytte_filmmusik_mot_lovsang
Sam Solomon föddes in i ett bra kristet hem i Indien där föräldrarna var pastorer. 
– Pappa var världsevangelist. Ända från det jag föddes lyssnade jag på predikningar, berättar Sam. 
– Men alla har sina egna val. Jag kände Gud väl, men jag ville inte komma för nära honom för då skulle komma väldigt nära honom, fortsätter Sam. 
Sam ville ha nöjet från världen och vännerna fanns inom musikindustrin. 
– Jag prövade många droger som kokain. Jag började med det som en stil, men det blev mina vana. 

Smet ut

Sams föräldrar bodde i en annan del av huset, men så snart de lagt sig smög han ut för att festa. 
– Jag hoppade ner från balkongen och så åkte jag ut med min vänner. Jag var tillbaka på rummet vid fem på morgonen ungefär. 
– Jag hade en liten stege som jag klättrade upp och ner på tre till fyra gånger i veckan.
Föräldrarna litade på honom och han uppförde sig väl inför dem. 
– De visste inget, tills jag pratade med dem. Pappa bad för mig och grät. Han berättade att Gud visat honom att Han en dag skulle röra vid mig och att det skulle bli permanent efter att Han talat med mig.

Möte med Gud

Så hände något oväntat. Sam fick sitt första möte med Gud. Det var 2002.
– Jag stod och sjöng en sång i duschen. Sången gick djupt när jag sjöng den. Jag grät och kände en andlig värme. Jag var säkert i duschen en timme, berättar Sam. 
Två år senare fick han ett nytt möte som gick djupare och Sam reste efter det till Australien för att gå på bibelskola och komma närmare Gud. 
– Om jag hade stannat i Indien hade mina vänner hållit mig kvar i mina gamla vanor. Jag var inte så stark och ville komma bort från vännerna.
Idag träffar Sam sina gamla vänner igen och två av dem har blivit frälsta. 
Sam ville komma närmare Gud för att han är den ende frälsaren. 
– Jag visste att den enda vägen till himlen är Jesus. Jag ville bli frälst. Jag behöver Jesus i mitt liv.
– Jag ville tjäna Gud och hade tittat på min pappa. Fram till jag var tolv år hade jag sagt att jag ville bli en evangelist, men sen sa jag att jag ville bli pilot. Jag vet inte varför.
– Efter att jag mött Gud på nytt ville jag bli en pastor och predika i hela världen. 

Tomma stolar

Vägen dit var lång för Sam. När han började predika gjorde han det för 60 tomma stolar. 
– Jag sa till Gud: Varför låter du mig gå igenom detta. Jag grät. Jag var inte pastor.
Efter att Sam hade predikat i tre veckor i sin nystartade församling för tomma stolar hände något. 
En man gick förbi och tittade in och såg att ingen lyssnade på honom.
– Han tittade på mig. Jag ville inte titta på honom för han kanske skulle gå då. Han tänkte säkert "stackars predikant, låt mig hjälpa honom". 
Mannen kom in och satte sig på en av stolarna. Han var en ortodox hindu och hade färg i pannan. 
– Jag predikade och jag gav det bästa jag hade. Han satt där och efter tio minuter frågade jag hur många som ville ta emot Jesus. 
– När jag frågade andra gången räckte han upp sin hand. Jag gick till honom och frågade om jag kunde be för honom. 
Gud uppenbarade några saker för Sam om mannen som han bad ut, bland annat att hans fru var sjuk. 

Predikar i Dubai

– Fjärde veckan efter gudstjänsten så döpte jag honom. Han bor i Dubai och är den första som jag döpt. 
– Den bästa biten är att han idag är predikant i Dubai. 
Nu har Sam tre kyrkor och går till sin musikstudio varje dag där han komponerar kristen musik. 
– Jag arbetar fortfarande med musik. Det är bara jag i studion och jag skriver nya lovsånger. 
I framtiden vill Sam göra många livekonserter i Indien och över hela världen. 
– Det handlar inte om att sjunga och spela, utan människor kommer för att lyssna på musiken. Genom musiken förmedlas Guds ord.
Han vill också driva kristna träningscenter över världen och resa och predika ordet. 
– Några saker som jag drömmer om har redan börjat hända. Jag tjänar en stor Gud och ingen liten Gud. 
– Jag väntar på många och stora saker, säger Sam som också vill arbeta med att upprätta kraschade kristna äktenskap. 
MONIKA EKSTRÖM
 
eBlick
elisabet2 (1)
jan 28, 2021
Att dokumentera hur fartyget ser ut och lyssna till de överlevandes berättelser är centralt i en haveriutredning liksom för grundläggande journalistiskt arbete. I efterdyningarna av Estonia-katastrofen skedde inget av detta. Nu förbereder myndigheterna både dykningar och samtal med överlevande.
eBlick
jan 28, 2021
En israelisk luftreningsteknik har visat sig väldigt effektiv att desinfektera covid-19-partiklar i luften. Tekniken sprids till olika länder i världen. Israel kommer att använda tekniken i sina turistbussar för att återvinna turisterna till landet.
eBlick
jan 23, 2021
Diskrimineringen och förföljelsen av kristna har förvärrats. Det är slutsatsen utifrån World watch list 2021 som är den årliga undersökningen av förföljelsen mot kristna. I de länder som finns med på listan förföljs och diskrimineras cirka 309 miljoner kristna, men totalt handlar det om fler än 340 miljoner kristna runt om i världen.
eBlick
jan 21, 2021
De redovisar i stort sett bara det som vi redan har skrivit i Proletären, sade tidningens journalist Olle Minell när chefsåklagare Krister Petersson på presskonferensen i juni förra året pekade ut Stig Engström som Olof Palmes trolige mördare.
eBlick
jan 21, 2021
På onsdag, 27 januari, är det internationella minnesdagen för Förintelsens offer. Den uppmärksammas samma dag som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945. I år är det 76 år sedan. ”Låt oss aldrig glömma” är rubriken på Nobel Prize museums livesändning för gymnasieelever och högstadieelever under minnesdagen. Statsministern talar i Forum för levande historias ceremoni.
eBlick
jan 14, 2021
– Jag saknade en plats och ett nätverk som förenar oss kristna i den grund vi bygger våra liv på. En plats för vardagstro och för att få utvecklas och se Guds plan för våra liv och gå i den i nära gemenskap med Honom och varandra, förklarar en trött, men lycklig Emmeli Ahlander efter det digitala eventet där omkring 1000 personer i olika åldrar deltog.
eBlick
jan 14, 2021
Statens Haverikommission vill häva gravfriden och dyka vid Estonia. Samtidigt riskerar Henrik Evertsson – som vann Stora journalistpriset med motiveringen ”Han trotsade dykförbudet och fann hålet som tvingar tre regeringar att gå till botten med gåtan Estonia” – fängelse för att ha filmat med en ROV-kamera vid Estonia.
eBlick
jan 08, 2021
På söndag, 10 januari, välkomnas Marie och Stefan Salmonsson som pastorer i Citykyrkan i Älmhult. – Vi har en glädje över det som Börje och Britt har stått i bräschen för under så många år. Vi önskar att fortsätta på den vägen, säger de till Inblick.
eBlick
jan 08, 2021
Norska fembarnsmamman Solveig anmälde sonens skola för mobbing. Då gick skolan till Barnevernet med motanklageler, vilket ledde till hot om tvångsomhändertagande. Solveig flydde då till Sverige där hon greps. Efter att Solveig avtjänat ett fängelsestraff fortsätter Barnevernet sin bestraffning genom att beröva barnen deras familjeliv.
eBlick
dec 26, 2020
Har man sin kyrka belägen där det passerar mycket folk, finns goda möjligheter att vara ute och göra saker precis utanför kyrkan. Det har Folkungakyrkan i Stockholm ägnat sig åt under hela detta coronaår.
eBlick
dec 17, 2020
Trots coronapandemi och inställda flyg kan du besöka Israel digitalt. Jeccica Halfin ger många tips på virtuella besök du kan göra i det förlovade landet. – Tyvärr kommer det troligen inte att gå att flyga till Israel den närmaste tiden. Men du kan skapa en ny virtuell färdväg som låter dig uppleva det bästa av Israel - utan att lyfta ett finger eller flytta en tum, säger Jeccica på Israel idag.