Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Jesus befriade Ann- Sofie från missbruk, förtvivlan och ångest

Anna-Karin Stenberg | 18 feb , 2016
Ann-Sofie Norén var missbrukare, men blev ögonblickligt befriad från missbruk när hon mötte Jesus. Genom en lång process är hon även fri från ångest och förtvivlan. Idag, efter två år på bibelskola, mår hon bättre än någonsin.
2016_v7---LIVSBERÄTTELSE---STOR

Ann-Sofie Norén växte upp utanför Södertälje i ett hem med tuffa förhållanden. Det ledde till att hon kände en stor otrygget i livet. Ändå har tron på Gud alltid funnits där. Vid jul gick de till kyrkan och tårarna var nära.
– I kyrkan vid jul spelade de musik och jag skämdes, för att tårarna var så nära, berättar Ann- Sofie.
Hon minns också tillfällen i skolan när hon känt Guds närvaro, till exempel när fröken läste om Maria, Josef och Jesusbarnet. Då infann sig en skön känsla inombords.
Men Ann-Sofie började missbruka och hon både drack och tog droger. Tiden som missbrukare var tuff och det hände ibland att hon blev slagen av olika män.
Hon försökte sluta med drogerna många gånger, men misslyckades varje gång.
– Jag kämpade i egen kraft och klarade inte av det, berättar Ann-Sofie.
För drygt tio år sedan lärde Ann-Sofi känna några grannar som var kristna. 
– De pratade om Gud och Jesus och tog ut mig på promenader när jag var bakfull. Mannen i familjen läste ur Bibeln. Det blev som balsam i bröstet på mig, minns Ann-Sofie. 
–  Det enda krav de hade var att de inte ville träffa mig när jag var påverkad. De gav inte upp utan fortsatte berätta om Jesus för mig tills jag blev frälst, säger hon.

Fullständigt fri från missbruk

Hon började förstå att Jesus fanns och älskade henne. Hon sa ja till Jesus och i frälsningsögonblicket blev hon fullständigt befriad från missbruket. 
Men allt har inte varit lätt. Smärta från barndomens upplevelser började komma upp till ytan när hon inte längre kunde fly genom missbruket. 
– Det har varit tufft många gånger, men Jesus har tagit mig igenom och jag har inte fallit tillbaka i varken droger eller alkohol, berättar hon.
Hon grät många år hemma i sin lägenhet tillsammans med Jesus. Så föddes en längtan att gå bibelskola, men det var osäkert med försörjningen.
– När jag lämnat in ansökan så ordnade sig den ekonomiska biten. Trots att några som lovat hjälpa mig svek mig ekonomiskt löste det sig ändå. 
Hon började på bibelskola och första året fortsatte hon att gråta och grät ut mycket ångest, sorg och smärta. Idag, efter två år på bibelskola, är ångesten borta. 
–  Jag tänkte faktiskt på det häromdagen, att jag nästan aldrig har någon ångest längre.  Det är viktigt att jag sköter min hälsa och sover bra, men ångest har jag inte längre.
Gud helade minnen och hon kan titta tillbaka på både uppväxt- och missbrukartiden utan att må dåligt. Hon kan till och med be för de män som misshandlade henne.
– Jag ber att de ska bli frälsta och få möta Guds kärlek.

Bättre än någonsin

Ann-Sofie har också fått uppleva hur det är att vara utbränd. Läkaren sa till henne att hon aldrig skulle kunna jobba mer än tio timmar i veckan. 
Under utbrändheten utmanade Jesus henne:
–  Han sa "Jag vill att du springer en timme", berättar Ann-Sofie som antog utmaningen och började springa hemma i lägenheten. 
– Jag satt klockan på en timme och så sprang jag en timme och jag orkade. Resten av dagen låg jag till sängs.
Nu, två år efter utbrändheten, mår Ann-Sofie bättre än någonsin.
– Jag blev av med så mycket förtvivlan och hopplöshet på bibelskolan att nu gråter jag väldigt sällan. Visst kan jag bli ledsen om någon sårar mig, men så bra som jag mår nu har jag aldrig gjort i hela mitt liv. 
Nu ska hon dessutom snart bli farmor och vill gärna fortsätta gå bibelskola. I framtiden finns också planer på en bok om livet.  
– Jesus har sagt till mig att det jag inte vill att människor ska veta om mig, det ska vi skriva en bok om i framtiden.

Anna-Karin Stenberg


 
eBlick
elisabet2 (1)
jan 28, 2021
Att dokumentera hur fartyget ser ut och lyssna till de överlevandes berättelser är centralt i en haveriutredning liksom för grundläggande journalistiskt arbete. I efterdyningarna av Estonia-katastrofen skedde inget av detta. Nu förbereder myndigheterna både dykningar och samtal med överlevande.
eBlick
jan 28, 2021
En israelisk luftreningsteknik har visat sig väldigt effektiv att desinfektera covid-19-partiklar i luften. Tekniken sprids till olika länder i världen. Israel kommer att använda tekniken i sina turistbussar för att återvinna turisterna till landet.
eBlick
jan 23, 2021
Diskrimineringen och förföljelsen av kristna har förvärrats. Det är slutsatsen utifrån World watch list 2021 som är den årliga undersökningen av förföljelsen mot kristna. I de länder som finns med på listan förföljs och diskrimineras cirka 309 miljoner kristna, men totalt handlar det om fler än 340 miljoner kristna runt om i världen.
eBlick
jan 21, 2021
De redovisar i stort sett bara det som vi redan har skrivit i Proletären, sade tidningens journalist Olle Minell när chefsåklagare Krister Petersson på presskonferensen i juni förra året pekade ut Stig Engström som Olof Palmes trolige mördare.
eBlick
jan 21, 2021
På onsdag, 27 januari, är det internationella minnesdagen för Förintelsens offer. Den uppmärksammas samma dag som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945. I år är det 76 år sedan. ”Låt oss aldrig glömma” är rubriken på Nobel Prize museums livesändning för gymnasieelever och högstadieelever under minnesdagen. Statsministern talar i Forum för levande historias ceremoni.
eBlick
jan 14, 2021
– Jag saknade en plats och ett nätverk som förenar oss kristna i den grund vi bygger våra liv på. En plats för vardagstro och för att få utvecklas och se Guds plan för våra liv och gå i den i nära gemenskap med Honom och varandra, förklarar en trött, men lycklig Emmeli Ahlander efter det digitala eventet där omkring 1000 personer i olika åldrar deltog.
eBlick
jan 14, 2021
Statens Haverikommission vill häva gravfriden och dyka vid Estonia. Samtidigt riskerar Henrik Evertsson – som vann Stora journalistpriset med motiveringen ”Han trotsade dykförbudet och fann hålet som tvingar tre regeringar att gå till botten med gåtan Estonia” – fängelse för att ha filmat med en ROV-kamera vid Estonia.
eBlick
jan 08, 2021
På söndag, 10 januari, välkomnas Marie och Stefan Salmonsson som pastorer i Citykyrkan i Älmhult. – Vi har en glädje över det som Börje och Britt har stått i bräschen för under så många år. Vi önskar att fortsätta på den vägen, säger de till Inblick.
eBlick
jan 08, 2021
Norska fembarnsmamman Solveig anmälde sonens skola för mobbing. Då gick skolan till Barnevernet med motanklageler, vilket ledde till hot om tvångsomhändertagande. Solveig flydde då till Sverige där hon greps. Efter att Solveig avtjänat ett fängelsestraff fortsätter Barnevernet sin bestraffning genom att beröva barnen deras familjeliv.
eBlick
dec 26, 2020
Har man sin kyrka belägen där det passerar mycket folk, finns goda möjligheter att vara ute och göra saker precis utanför kyrkan. Det har Folkungakyrkan i Stockholm ägnat sig åt under hela detta coronaår.
eBlick
dec 17, 2020
Trots coronapandemi och inställda flyg kan du besöka Israel digitalt. Jeccica Halfin ger många tips på virtuella besök du kan göra i det förlovade landet. – Tyvärr kommer det troligen inte att gå att flyga till Israel den närmaste tiden. Men du kan skapa en ny virtuell färdväg som låter dig uppleva det bästa av Israel - utan att lyfta ett finger eller flytta en tum, säger Jeccica på Israel idag.