Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Israelisk teknik ger coronasäker luft

Hans Marklund | 28 jan , 2021
En israelisk luftreningsteknik har visat sig väldigt effektiv att desinfektera covid-19-partiklar i luften. Tekniken sprids till olika länder i världen. Israel kommer att använda tekniken i sina turistbussar för att återvinna turisterna till landet.
london-590114_1920 (2)
Jerusalem Post skriver i sin nätupplaga att företaget Aura Air, som är baserat i Tel Aviv, har installerat en luftreningslösning i 400 turistbussar, som senare ska användas i Storbritannien och Irland för att transportera samhällsviktig personal. Aura Airs framgång med luftreningssystemet är också en användbar teknik i coronapandemins tider. Tekniken har också testats på Tel Hashomer-sjukhuset vid Shebas medicinska centrum i Israel, där resultatet blev att den hade en effektivitet på 99,9 procent när det gällde att desinfektera covid-19-partiklar. Tekniken desinfekterar inte bara luften från virus, utan även från bakterier, parasiter och mögel. Den mäter luftkvalitén som kan överföras och läsas i en app av resenärerna på en buss.

Snabbväxande företag

Medan världens invånare länge har haft fokus på problemet med förorenad luft utomhus på grund av utsläpp, har coronapandemin satt fokus på inomhusklimatet, menar Aura Airs grundare, bröderna Aviad och Eldar Schnaiderman. De säger att ”det som covid-19 har gjort för vårt företag är att snabba på medvetenheten när det gäller vikten av inomhusmiljöer.”
I mars förra året hade Aura Air bara kunder i tre av världens länder. I december hade den siffran passerat 50, och samma månad skrev företaget under ett avtal på 30 miljoner amerikanska dollar med en japansk distributör för säkerhetslösningar. Japanerna förklarade att de tänker använda den israeliska luftreningstekniken för att kunna hålla landets populära karaokebarer öppna under pandemin.

Installeras i bussar

Aura Airs luftreningsteknik bygger på en kombination av fyra olika sätt att rena luften. Först fångar ett förfilter in stora partiklar, såsom damm, pollen, insekter och djurhår, samt dålig lukt och till viss del virus och bakterier.
Ytterligare ett filter neutraliserar sedan bakterier, virus och parasiter. Därtill finns en komponent som desinfekterar luften med UVC-strålning, och slutligen finns en sterioniserare, som renar luften genom jonisering.
I Israel arbetar Aura Air främst med turistaktörer, men företaget är nu i förhandlingar med tre stora operatörer att också genomföra installationer i bussar för kollektivtrafik. Aura Airs system är avgörande för branscher som transport där människor är särskilt angelägna om säker miljö.

Säker innemiljö

– Vi såg att människor blev rädda för att använda bussar och kollektivtrafik. Vår teknologi är en lösning för att rena luften och för att ge en säker och hälsosam miljö, förutom att visa på data i realtid som ger dig information om att miljön du befinner dig i är ren och säker.
Att öka konsumenternas förtroende är ett viktigt steg för att återuppbygga turistnäringen i Israel, där turister tenderar att tillbringa mycket tid på bussar, säger Aviad och Eldar Schnaiderman.
– Israel gick från 4 miljoner turister 2019 till noll under 2020. Om vi vill komma tillbaka till våra siffror, måste vi skapa en säker miljö, säger Samuel Smadja, vd och ägare av Sar-El Tours i Jerusalem och tillägger att han har installerat den nydanande tekniken på 25 bussar.
– Vi kommer att ha en covid-19-fri miljö på bussen. En sak är säker, det kommer att eliminera rädslan för att vara 30 till 40 personer på bussen, säger Smadja till Jerusalem Post.
Tekniken ger människor ytterligare säkerhet genom att de kan förlita sig på vetenskap, som utrustar dem personligen med information. Det räcker inte om jag säger att luften är bra eller föraren lämnade fönstren öppna. Kunden vill kunna kontrollera luftmiljön på bussen själv. Man behöver inte lita på mig eller min förare, utan snarare på teknik. Vi vill ge kunderna möjligheten att känna sig säkra.

HANS MARKLUND
Chefredaktör