Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Statsministern talar på Förintelsens minnesdag

Eva Marklund | 21 jan , 2021
På onsdag, 27 januari, är det internationella minnesdagen för Förintelsens offer. Den uppmärksammas samma dag som förintelselägret Auschwitz-Birkenau befriades 1945. I år är det 76 år sedan. ”Låt oss aldrig glömma” är rubriken på Nobel Prize museums livesändning för gymnasieelever och högstadieelever under minnesdagen. Statsministern talar i Forum för levande historias ceremoni.
cemetery-4611800_1920 (1)Årets minnesdag påverkas av pandemin och kommer därför att uppmärksammas genom olika digitala initiativ. Nobel Prize museum erbjuder högstadieelever och gymnasieelever en livesändning vid middagstid under minnesdagen med rubriken ”Låt oss aldrig glömma”. Målsättningen är att lyfta fram tolerans och medmänsklighet i kontrast till främlingsfientlighet och extremism.

Får lyssna till överlevande

Eleverna får under sändningen lyssna till överlevarna Dina och Jovan Rajs berättelse och höra hur de sedan skapade sig en ny tillvaro efter kriget. När sändningen är slut kan eleverna ställa frågor som besvaras av paret Rajs. I Göteborg, Malmö, Borås och Halmstad hålls minnesstunder och utställningar. I Uppsala håller Livets ord en digital ceremoni och i Stockholm sänder Forum för levande historia en minnesceremoni från Eric Ericsonhallen med tal av statsministern, vittnesmål från överlevande och musik. Direkt efter den ceremonin anordnar Judiska församlingen i Stockholms stora synagoga sin årliga ceremoni med vittnesmål från överlevande.

Utställningen ”Motstånd”

Varje år erbjuder Forum för levande historia en utställning kopplad till minnesdagen för Förintelsens offer. Året utställning har namnet ”Motstånd” och handlar om enskilda personer som på olika sätt stod emot den nazityska terrorn. Människor med olika politisk eller religiös uppfattning från alla samhällsklasser. Ett motstånd som såg olika ut beroende på den enskildes möjligheter. Denna utställning kommer även att sättas upp på olika platser i landet som en påminnelse om minnesdagen.

Sex miljoner mördades

Under Förintelsen under andra världskriget mördade Nazityskland omkring sex miljoner judar i en utrensning. Denna utrensning innefattade även andra grupper av människor som inte passade in eller gjorde motstånd mot tyskarna: Romer, polacker, personer med funktionsnedsättningar, Jehovas vittnen, sexuellt avvikande, civila sovjetmedborgare och andra politiska eller religiösa motståndare. Sammanlagt är Förintelsens totala offer mellan 11 och 17 miljoner människor.

Få överlevande

Av de nio miljoner judar som stod under nazisternas kontroll överlevde tre miljoner till maj 1945. Antalet minskar år efter år. Många överlevare är runt 80 år och många närmar sig 100. 2015 fanns cirka 400-500 överlevare i Sverige enligt Föreningen Förintelsens överlevare. Inom en snar framtid går det endast ta del av deras berättelser genom inspelade vittnesmål.

Källa: Forum för levande historia, Judiska församlingen, Wikipedia

EVA MARKLUND

Fakta:
Förintelsens minnesdag
Sedan 2001 har Sverige uppmärksammat Förintelsens minnesdag som nationell dag. 2005 deklarerade FN denna dag som internationell minnesdag. Det är en dag att hedra alla som mördades under Förintelsen och alla dem som stod emot. Och ett tillfälle att lyfta upp människors lika värde och ge stöd för medmänsklighet och tolerans.
KÄLLA: WIKIPEDIA