Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Barnevernets krig mot Solveigs barn fortsätter

Ruben Agnarsson | 08 jan , 2021
Norska fembarnsmamman Solveig anmälde sonens skola för mobbing. Då gick skolan till Barnevernet med motanklageler, vilket ledde till hot om tvångsomhändertagande. Solveig flydde då till Sverige där hon greps. Efter att Solveig avtjänat ett fängelsestraff fortsätter Barnevernet sin bestraffning genom att beröva barnen deras familjeliv.
IMG_4709 (1)Inblick har skrivit om fembarnsmamman Solveig, som anmälde skolan för att inte ta långvarig mobbing mot hennes son på allvar. Sommaren 2017 anmälde hon därför skolan till fylkesmannen i Oslo och Akershus, som den 30 november 2017 slog fast att skolan inte hade uppfyllt sin aktivitetsplikt enligt skollagen. Istället för att ta sitt ansvar, vände sig skolan till Barnevernet med motanklagelser om familjeförhållanden som orsak till sonens skolproblem. Efter flera månaders utredning insåg Solveig att mobbingen hade nonchalerats och att Barnevernet accepterat skolans motanklagelser. Vårsommaren 2018 planerade Barnevernet att placera barnen i fosterhem och i juli 2018 flydde därför Solveig med sina två minsta barnen till Sverige. I januari 2019 greps Solveig av polisen i södra Sverige efter att en stor svensk polisinsats, på uppdrag av norsk polis.

TT skrev

Ärendet fick stor uppmärksamhet i Sverige via en nyhet av Tidningarnas telegrambyrå.
– Nu är det två år sedan norska myndigheter tog mina barn ifrån mig. De blev bortkörda i var sin polisbil, utan att få säga ”hej då” till mig, berättar Solveig för Inblick.
– Även om Fylkesmannen gav mig rätt, förstod jag att myndigheterna ville hämta pojken och hans lillasyster. De skrev till oss föräldrar att pojken skulle ”lida skada” av att växa upp i vårt hem, fortsätter Solveig, som fick fängelse för sin Sverigetur.
– Jag burades in. Min mat kom i en lucka i dörren. Tandborsten hängde i en påse på väggen utanför. ”Här kan du sitta och tänka över vad du har gjort”, sa polismannen som följde mig in, berättar hon.Solveig 3

Fylkesmannen i Oslo och Akershus slog den 30 november 2017 fast att skolan inte hade uppfyllt sin aktivitetsplikt enligt skollagen.                                                                      FAKSIMIL: FYLKESMANNEN

I fängelset upptäckte Solveig att myndigheterna inte höll sitt löfte om att barnen skulle få se henne var tredje vecka, enligt domstolens beslut. – Det tog nio veckor innan barnen fick träffa mig. Det kändes som om myndigheterna gav barnen en avvänjningsprocess från deras mamma, vilket delvis bekräftats av barnen, förklarar Solveig.

Övervakade
Efter fyra månader i fängelse släpptes Solveig och nu har Barnevernet reducerat henne till en tant som barnen får träffa varannan vecka. Barnen blir övervakade på sin skola och och följs av civil polis på sin väg till skolan. Barnens telefonnummer är hemliga för både Solveig och barnens morföräldrar. Övervakningen var även tydlig i mötena med barnen hos Barnvernet. En dam satt i ett intilliggande rum, bak en tonad ruta. En annan satt i samma rum och observerade.
– Innan träffen fick jag hälsa på dem som skulle övervaka mig. Där blev reglerna repeterade. Det handlade om vad jag inte hade lov att tala med barnen om. Jag fick inte sända barnen dolda signaler via kroppsspråk.
IMG_4716Solveig satt fängslad i fyra månader.                                                                       FOTO: PETTER ALLGULIN

För säkerhets skull frågade jag om jag fick lov att säga till barnen att jag älskar dem. Det fick jag.

Skilda vägar

Myndigheternas press på familjen ledde till att Solveig och hennes man gick skilda vägar. Det var Barnevernets representant som föreslog att Solveigs man skulle ta ut skilsmässa, så skulle Barnevernet stödja honom vid en vårdnadstvist så att han på så sätt kunde bli ensam förälder. När domstolen skulle besluta om vårdnaden anlitades Katrin Koch, ledare för Barnesakkyndig kommisjon, för att göra en bedömning av situationen.
– Jag gav från mig all föräldrarätt till pappan, så domstolen behövde inte fatta något beslut. Barnen fick fast bostad hos honom. På så sätt fick jag träffa barnen privat och oftare, tillsammans med vår vuxna dotter.
– Jag tror att mina åtgärder – att ta barnen till Sverige – skapade uppståndelse och gjorde att barnen skickades tillbaka till familjen, till pappan. Jag tror att de är gladare och starkare där än i ett fosterhem, avslutar Solveig.

RUBEN AGNARSSON