Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Outreach och frälsning på Södermalm

Petter Allgulin | 26 dec , 2020
Har man sin kyrka belägen där det passerar mycket folk, finns goda möjligheter att vara ute och göra saker precis utanför kyrkan. Det har Folkungakyrkan i Stockholm ägnat sig åt under hela detta coronaår.
Christer_webb

Ett par dagar i veckan är de ute med bord utanför kyrkan för att möta människor och bjuda på fika. ”Öppen kyrka”, kallar de det och det är mycket välsignat.
– Förra veckan hade vi team från UMU här. Vi var både ute på stan och utanför kyrkan. Vi träffade mycket människor för samtal och förbön, berättar pastor Christer Roshamn.
De står där med kaffe och pepparkakor och många kommer fram för att prata om corona, allsvenskan och väder och vind. Många är också nyfikna på kyrkan och tron på Jesus.
– Människor har tagit emot Jesus, blivit helade och följt med till Alphakurs. Många vill ta emot förbön på plats.
Christer menar att det är viktigt att inte hoppa på folk utan respektera deras integritet. ”Helige Ande, vad gör du just nu?” är en fråga som han brukar ställa i mötet med människor.
– Man får känna av om personen blir berörd och öppnar upp, då kan man koppla på.
Christer har arbetat med Alphakurser sedan 1997 och höstens Alpha är nog den mest fruktbärande han varit med om.
Christer märker av en allt större öppenhet inför Gud och evangeliet. Pandemin har varit en utmaning för många kyrkor men han tror på väckelse. Att det skakar i människors liv kan skapa en längtan och öppenhet inför Gud.
– Jag tror att 2021 är ett år då vi kommer få se mycket skörd. Det är viktigt att se att skörden är Herrens. Jesus sa att vi ska be skördens herre om arbetare till hans skörd. (Luk 10:2)
Här är vittnesbörd från den senaste tiden:

Kille i tjugoårsåldern

En kille helt utan kristen bakgrund blev frälst för en vecka sedan. Det började med att en av killens bästa vänner blev kristen för ett år sedan och fick livet radikalt förändrat.
Senaste halvåret hade han upplevt många tecken, som han själv uttryckt det. Olika personer hade kommit fram och samtalat med honom om Gud vilket skapade en nyfikenhet. Han började be och läsa Bibeln. Nyligen satt han i samtal med Christer Roshamn och uttryckte att han var på god väg att bli kristen men att han inte kände att han nått ända fram.
– Jag fick förklara evangeliet och Guds väg för honom. Då ville han bli frälst. Han upplevde omedelbart att något hände med honom.

Nydöpt tvåbarnsfar

En man som inte hade haft något att göra med kristen tro gick nyligen ner i dopgraven. Det började med att han lyssnade på en podd om förlåtelse med Sebastian Stakset. Han hörde av sig till Sebastian och tackade för programmet. Senare kom en desperation och syndanöd över mannen och han gick ner på knä och bad till Gud. Kort därefter ringde två tjejer på hans dörr och frågade om de fick berätta om Jesus. Han blev överrumplad och det slutade med att de fick be och välsigna honom. Efter en vecka gick han på stan och då kom plötsligt en äldre kvinna fram till honom och sa: ”Bara så du vet – Jesus älskar dig!” Ytterligare en vecka senare var han med familjen på ett slott på landet och där fanns en slottskyrka som han gick in i.
– Han sätter sig ner och insikten kommer till honom att ”Det finns någon där uppe som vill mig väl”.
Han kontaktade Sebastian igen som tipsade honom om Christer och Folkungakyrkan, som har ett samarbete med Sebastians organisation.

Kvinna sökte på webben

En kvinna hade för ett år sedan varit i en desperat situation och ropat till Gud. Då upplevde hon hjälp från ovan. Hon sökte sedan efter kristna sidor på nätet och stötte på Simon Ådahl i ett program på Vision Sverige. Nästa program var med Christer och hon hittade sedan via Google Folkungakyrkan och började titta på deras webbgudstjänster.
– Hon anmälde sig sedan till en Alphakurs och blev frälst den tredje kvällen. Hon döpte sig här för ett par veckor sedan.

Frälst via webbsändning

En av de nykristna i församlingen var vän med ett gift par och alla tre blev sjuka i corona. Mannen blev extremt dålig. Han fick ligga veckor i respirator svävandes mellan liv och död. Mannen var redan kristen och frun hade en ”hemmasnickrad tro” men började nu söka Gud helhjärtat och läsa Bibeln.
– De tittade på webbgudstjänster från Folkungakyrkan tillsammans och frun tog emot Jesus. Mannen har fått lämna respiratorn och är på väg tillbaka. Det är så kraftfullt.

Evangelisation

PETTER ALLGULIN

Christer Roshamn om evangelisation:

"Alla kristna är vittnen"


Evangelisation är en av våra hjärtefrågor på Inblick och det är viktigt att lyfta fram evangelistens tjänst och berätta om positiva saker som händer i vårt land. Många kristna behöver inspiration och uppmuntran för att fortsätta sprida evangelium, dela sitt vittnesbörd och leda människor till Herren.

Ofta är det herdar och lärare som blir insatta som pastorer. I Folkungakyrkan i Stockholm är det en utpräglad evangelist –  Christer Roshamn – som är en av pastorerna.
– Det är viktigt att ha ledare som kompletterar varandra i en församling, så det blir en balans mellan olika tjänster och gåvor, säger Christer.
Ska man lyckas med evangelisationen är det viktigt att den finns tydligt med i församlingens vision och värderingar, enligt Christer som också poängterar att det är viktigt att ha rätt teologi. Tror vi verkligen att människor går förlorade utan Jesus?
– Evangelisationen är en högprioritet i församlingen, samtidigt som allt annat också behöver finnas.
Christer tycker det finns alltför många platser i Sverige där det är längesedan man döpte någon som inte har en kyrklig bakgrund. "En församling är inte ett kryssningsfartyg för de trygga och säkra, utan ett räddningsfartyg för de som är i nöd och behöver räddning" är ett citat som han gillar.

Evangelisten utmanar

Det finns en risk att det skapas en kultur i församlingar där man har alltför mycket fokus på varandra och att ha trevligt och mysigt. Kommer det då in en utpräglad evangelist i gemenskapen som har sitt hjärta hos skörden, kan det bli en besvärlig person som utmanar det lugna läget.
– Man måste ständigt gå tillbaka till vad Jesus prioriterade, det ska vi också prioritera. Jesus kom för att söka upp och frälsa det som var förlorat.

"Du är bemyndigad"

Alla har olika gåvor, personlighet och kallelse. Dock finns det en tendens att många kristna tänker att evangelisationen får "någon annan" sköta.
– Alla är inte evangelister men alla är vittnen. Alla kristna har vad som krävs för att andra ska bli frälsta. Gud har bemyndigat alla enskilda lärjungar, säger Christer och lyfter också fram det egna vittnesbördet.
– Det har en stor kraft och det kan ingen ta ifrån dig eller ifrågasätta. Alla har något att säga, man måste inte ha en dramatisk berättelse.

Naturlig kraft

"Evangelisation är inte någonting man gör, det är något man är", har gatupastorn Marcus Olson sagt. Det ligger nog mycket i det samtidigt som det också finns ett moment av att arbeta och att göra saker. Ett mål är att komma i ett tillstånd där man har Andens frukter i sitt liv samtidigt som man är naturlig och frimodig i det man säger och gör.
– Det är viktigt att vara naturlig. Och andra behöver se att vi har kärlek, frid och empati i våra liv. Har man den helige Ande så kan man. Nyckeln till evangelisationen är den helige Ande. Han är verksam.
"Det överflödande hjärtat" är en liten bok om evangelisation av Mikael Hallenius. Det tycker Christer är en bra definition av evangelisationen. Har vi hjärtan som överflödar av Jesu kärlek då händer det saker.
– Människor får inte bli objekt för oss. Vi behöver vara drivna av kärlek. Det får inte bli en prestation.
Att erbjuda förbön är något Christer har enormt mycket goda erfarenheter av. Att sökande människor tar ett trossteg och öppnar upp sig för Gud kan snabbt få stora konsekvenser.
– Jag har även många gånger fått se tillbakadragna kristna börja "bubbla" när de märkt vad deras förbön kan åstadkomma hos andra.

PETTER ALLGULIN