Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Tänk om Anders Tegnell hade rätt

Hans Marklund | 01 okt , 2020
Larmrapporterna angående coronapandemin duggade tätt i våras. Experter ”profeterade” och sade: "Vi ligger två till fyra veckor efter Italien. Risken finns att vi når en nivå där intensivvårdsplatserna i Region Stockholm och i andra regioner tar slut i mitten av april." sa Joacim Rocklöv, professor i epidemiologi, i SVT:s Agenda i mitten av mars. "Om ett par veckor kan Sverige vara som Italien, det går förfärande fort nu." skrev DN:s chefredaktör på ledarplats och förespråkade att "stänga ned Sverige".
Anders_Tegnell_webb

I Storbritanien publicerades samtidigt en rapport som varnade för 250 000 döda. Neil Ferguson, av brittisk press kallad professor Lockdown, förutspådde upp till 500 000.
I Italien hann krematorierna inte med och SVT sände bilder på bästa sändningstid av dödskampen inifrån intensivvårdsavdelningarna.

När man nu i efterhand läser vad tidningarna skrev, känns det som en annan värld.
Vi blev ett land av väldigt rädda människor och ytterligare en dimension av pandemin spreds med full kraft och grep tag om det svenska folket - pandemifruktan.
Men vi lyssnade på våra ledare och gjorde som vi blev tillsagda, och vi känner tacksamhet att Sverige inte blev ett nytt Italien.

I stället genomförde vårt land en historisk civil mobilisering. Sjukvården ställde om, företag ändrade produktion till skyddsutrustning och stora folkrörelser organiserade stöd till äldre människor i riskgrupp.
Mitt i mörkret skapades en "vi-känsla" av engagemang och initiativkraft: Enskilda personer och föreningar erbjöd hjälp till gamla, facebookgrupper startades för att erbjuda gemenskap, insamlingar gjordes till de som saknade resurser, initiativ togs för att uppmuntra vårdpersonal, högskolestudenter erbjöd digital läxhjälp till gymnasister, folk började handla ”take away” för att stödja sina lokala restauranger, Rödakorsavdelningar började tillverka skyddsvisir till sjukvården, tillverkning av handsprit sattes igång i ett antal kemilabb på högskolor,  ja det finns mycket mer att nämna.

Många sneglar nu på Sverige. Anders Tegnell var nog inte så fel ute trots allt. När Joacim Rocklöv stod i SVT och sa att intensivvårdsplatserna skulle ta slut, var det ingenting han visste. I efterhand har han uttryckt ånger för att han kanske skrämde människor i onödan. Det gjorde han säkert. Men kanske varningstonerna bidrog till att alla insåg hur allvarligt läget var och att väldigt många gick den extra milen för att dra sitt strå till stacken.

Med en annan generalsekreterare för Folkhälsomyndigheten än Anders Tegnell kunde situationen varit en annan. Skolor kunde stängts och utegångsförbud införts, tillfälliga speciallagar kunde stiftats som gett regeringen betydligt mer makt över våra liv än idag. Vi kunde haft en total lockdown. Vi vet inte, det är bara spekulationer. Det har stor betydelse vem som leder ett land under en kris, vem som kliver fram och tar ledarskapet med fasthet. Anders Tegnell har gjort det bra. Han har lotsat oss genom krisen med fasthet och tydlighet, trots att kritiken har stormat runt honom, både inifrån och utifrån.

Nu kommer larmrapporterna om en andra våg och flera länder försöker ta sig ur "lockdown" och kostnaderna för en hårdare strategi blir tydliga. Flera regeringar har öppnat upp för att sedan tvingas stänga igen. I Norge, Finland och Danmark larmas om att smittspridningen är på väg upp. Flera regeringar skakar. I Storbritannien är Boris Johnson under hård attack och i USA kan Donald Trumps misslyckade gå hela vägen till omval.

Krisen är ännu inte över, men vi ser en god tendens i Sverige. Även om siffrorna på smittade fortfarande går lite upp och ner, framstår det som att Sverige i jämförelse med många andra länder gjorde rätt. Folkhälsomyndighetens långsiktiga strategi verkar ha vunnit i längden och de debatter vi hör idag handlar nästan enbart om att olika intressegrupper vill öppna upp, fortare än myndigheterna.

Detta var det inte många av oss som såg framför sig, när larmrapporterna duggade tätt. Fruktans pandemi spred sig som en pest och grep tag om folket när debattens vågor gick som högst i våras.

HANS MARKLUND