Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Linde avvisade krav att terrorstämpla hela Hizbullah

Ruben Agnarsson | 01 okt , 2020
Utrikesminister Ann Linde (S) vill inte följa USA, Kanada, Tyskland, Storbritannien, Nederländerna, Litauen, Serbien och Kosovo, som terror klassat hela Hizbullah. Detta var kontentan av fredagens riksdagsdebatt där Lars Adaktusson (KD) ställde utrikesministern mot väggen.
Adaktusson Linde_webb
– Sverige har inga nationella sanktioner utan följer de sanktioner som EU eller FN beslutat om, försvarade sig Ann Linde i riksdagsdebatten och påpekade att frågan om att utöka listningen av Hizbullah vid flera tillfällen har diskuterats inom EU.
– Någon utökning av listan är i dagsläget inte aktuell, betonade hon.
Ann Linde nämnde samtidigt attacken mot israeliska turister i Bulgarien 2012, beskrev organisationens militära aktivitet som ett hot mot stabiliteten i Libanon och nämnde FN:s sändebud som konstaterat att personer med kopplingar till Hizbullah låg bakom lönnmordet på Libanons före detta premiärminister, Rafiq Hariri, år 2005.
– Hizbullah utgör också en negativ kraft i regionen, inte minst genom sitt deltagande i Syrienkonflikten, sitt stöd till Asad regimen och attacker och hot mot Israel, erkände Linde, men fortsatte sedan med att beskriva Hizbullah som ”en politisk nyckelaktör i Libanon”.
– Hizbullah har ett brett stöd i stora delar av befolkningen, har suttit i det libanesiska parlamentet sedan 1992, har sedan 2012 ingått i flera av landets regeringar och får återkommande goda resultat i lokalvalen.
Vi behöver kunna upprätthålla kontakterna och föra en dialog med alla politiska företrädare i Libanon, inklusive folkvalda företrädare för partiet Hizbullah.

Negativ kraft

Lars Adaktusson var inte nöjd med svaret.
– När utrikesministern säger att Hizbullah utgör en negativ kraft i Mellanöstern är vi många som instämmer.
Det är viktigt att detta sägs. Ord gör skillnad om de följs av handling. Dessvärre tycks viljan till handling saknas från regeringens sida just i det här fallet, sade han och beklagade att regeringen inte ville definiera Hizbullah i dess helhet som en terrororganisation. Han beskrev hur allt fler demokratier genom nationella beslut definierar Hizbullah i dess helhet som en terrororganisation.
– Fler länder uppges vara på väg i samma riktning, bland annat Österrike och Schweiz.
Varför upprätthålla distinktionen mellan en politisk och en militär gren, när till och med Hizbullahs ledning förnekar en sådan uppdelning? frågade han. Ann Linde återkom flera gånger till terrororganisationens politiska engagemang:
– Hizbullah kommer med stor sannolikhet också att ingå i den nya regering som nu förhandlas fram i kölvattnet av explosionen i Beiruts hamn, sade hon.
– Hur olyckligt det än må vara från vår synpunkt sett ingår Hizbullah helt enkelt i Libanons politiska mosaik.
Vi och EU har därför gjort bedömningen att vi inte ska stänga dörren till dialog, sade Ann Linde som samtidigt erkände att Hizbullah har en uppenbar del i den korruption och det vanstyre som möjliggjorde hamn explosionen i augusti och som ligger bakom den pågående ekonomiska krisen i landet.


Större tydlighet

Adaktusson efterlyste en större tydlighet som han menade borde vara självklar när gäller regeringens position i en så här viktig fråga.
– Hizbullah är en enhetlig shiamuslimsk motståndsrörelse som mördar civila och hotar att utplåna Israel.
Det borde vara en given slutsats att behandla hela den organisationen som
den vedervärdiga terrororganisation den faktiskt är.
– Trots representationen i Libanons parlament, som utrikesministern talar om, är Hizbullah direkt knutet till diktaturen i Iran – religiöst, politiskt och ekonomiskt, fortsatte han.
– Den iranska regimen har i över 40 år förtryckt sin egen befolkning och avrättat oskyldiga.
Samtidigt har Islamiska republikens revolutionsgarde mördat och skövlat i svårt plågade grannländer som Syrien, Jemen och Irak, sade Adaktusson och beskrev det faktum att Iran är världens största finansiär av internationell terrorism.
– Så har ayatollorna i Teheran exempelvis beväpnat Hizbullah i en omfattning som för länge sedan borde ha fått omvärlden att resa sig.
En arsenal av 130 000 missiler är i detta nu riktad mot Israel. Utveckling av egen precisionsstyrd ammunition pågår. Detta innebär att Hizbullah med Irans hjälp kan hota hela den judiska staten.

Brett stöd

Ann Linde betonade återigen Hizbullahs stöd i stora delar av befolkningen, men erkände samtidigt att ett antal länder i Europa har ett annat förhållningsätt till Hizbullah.
– Serbien och Kosovo meddelade sin nya ståndpunkt i samband med statsbesöket i Washington DC för några veckor sedan, sade hon.
Lars Adaktusson svarade att det inte är någon tvekan om att det uttalade målet för Hizbullah och andra terrororganisationer är att utplåna Israel.
– Det hotet är reellt. EU, liksom medlemsländernas regeringar, borde rakryggat ställa sig på Israels sida i kampen mot terrorismen och göra allt som går för att undanröja det existentiella hotet mot det judiska folket.
– Att terrorklassa Hizbullah i dess helhet är ett viktigt steg i just den riktningen.
För Kristdemokraterna är det en självklarhet att stödja detta. Det är en del av den internationella kampen mot terrorismen. Jag hade hoppats att utrikesministern i den här diskussionen skulle ge uttryck för en liknande uppfattning. Nu blev det inte så. Men jag vill ändå tacka för debatten, avslutade han. I sin slutreplik sade utrikesminister Ann Linde att EU och Sverige har tydliggjort att man kommer att agera med kraft mot alla våldsyttringar.
– EU:s bedömning är att en listning av Hizbullahs politiska gren skulle riskera att tvärtom öka legitimiteten och öka det folkliga stödet bland Libanons shiamuslimer.

Ruben Agnarsson