Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Carola var idrottslärare och sålde knark

Monika Ekström | 01 okt , 2020
Carola Lundgren har alltid varit duktig i sport. Arbetet som idrottslärare blev en täckmantel för ett tungt drogmissbruk. – Jag tog amfetamin. Ingen märkte det för jag blev så bra på att ljuga, berättar Carola för Inblick. Men dubbellivet ledde till panikångest och till slut var hon öppen för att få hjälp.
carola_webb

Carola växte upp i en familj med missbruk och kriminalitet.
– Min familj hade dubbelmoral. Det såg bra ut på ytan, men det var kaos hemma.
Föräldrarna hade svårt att visa känslor och Carola fick inte mycket uppmuntran. Redan som tioåring hade hon ätstörningar och stoppade fingrarna i halsen efter maten.
– Jag blev skadad under uppväxten och fick svårt att ta emot kärlek från människor. Jag kände misstro och litade inte på någon.
Hon sökte till sig likasinnade, men kände sig alltid utanför.
– Jag var inte utanför, men jag kände mig alltid utanför.
Carola var väldigt duktig i sport, men tyckte inte att hon var tillräckligt bra, trots att hon var med i landslaget i judo.
På högstadiet blev hon ihop med en kille som hade problem och i 15-årsåldern började hon dricka.
– Tills dess hade jag försökt vara duktig i kampsporterna, men efter att jag började dricka var jag den som blev fullast och mest bråkig. 

Amfetamin och kokain

Vid 20 års ålder träffade hon en man som höll på med droger. 
– Då började jag med amfetamin, kokain och hasch. 
Carola tyckte inte att hon var någon narkoman, eftersom hon inte tog sprutor.
– Men jag var aktiv narkoman. Jag arbetade som idrottslärare och sålde knark.  Jag levde ett dubbelliv liksom mina föräldrar. 
Carola och hennes man fick två barn. Arbetet var en täckmantel för missbruket, men hon knarkade även på jobbet. 
– Jag tog amfetamin. Ingen märkte det för jag blev så bra på att ljuga. 
Men dubbellivet gav panikångest. 
– Jag var sönderstressad och kände mig dålig. Jag gjorde en massa kriminella saker som inte ens min man hade någon aning om. 
– Jag tänkte bara på pengar för att finansiera drogerna. 
Carola mådde sämre och sämre och när hennes mamma hotade med att anmäla henne till socialen var hon öppen för att få hjälp. 
– Jag höll på att gå sönder av panikångest och lade in mig på psyk. 
– När jag var på psyket fick jag en Jesustavla av en kompis. Då trodde jag inte på Gud, men jag var psykotisk och gick med tavlan som en bebis. Om någon skulle ta den så skrek jag. 
På psyket hade hon med sig hasch och tyckte inte att det var så farligt. Det fanns en rädsla för att livet skulle bli tråkigt utan droger. 
– Allt jag hade handlade om droger. Jag tänkte att jag aldrig skulle få några vänner. Men jag testade att gå på Anonyma alkoholisters möten och människorna där såg glada och fräscha ut. 
Carola började gå på 12-stegsmöten och även till Klara kyrka. 
– Jag gick till kyrkan för att få förbön. Då blev jag lugn. 
1999 blev Carola drogfri, men det var en process. 

Panikångesten försvann

Redan innan Carola blev troende skrev hon i en bok: "Snälla Gud hjälp mig att få lugn och ro. Låt mig bli en bra mamma. Hjälp mig bli drogfri och få tro."
–  Jag hade aldrig hört talas om sinnesro, men hade skrivit det ändå.
Hon skrev i sin bok varje dag och lärde sig sinnesrobönen.
– Jag bad den varannan timme eller varannan minut för att få lugn och ro i själen.
– Jag var rädd, för jag kände på insidan att jag hade kontakt med Gud, men jag kunde inte prata så högdraget som andra när de läst Bibeln.
– Jag kunde bara berätta om min känsla, att jag fick lugn och ro och att panikångesten försvann. Och att jag började känna mig värdig igen.
Carola gick till Klara kyrka och på AA-möten flera gånger om dagen. Efter sex års drogfrihet utbildade hon sig till till alkohol- och drogterapeut.
– Utbildningen innefattade att man skulle ha egen terapi och bearbetning av hela livet.
Genom kyrkan och 12-stegsmöten kom det in friska människor i Carolas liv. Känslan av att duga och ha ett värde började infinna sig, liksom tron på att hon blivit en bra mamma.
Efter att Carola varit drogfri i tre år träffade hon Thomas och det blev hennes första sunda relation.
– Vi fick gå i terapi för att klara av att ha en frisk relation. Vi behövde bearbeta vår barndom för där hade vi utvecklat attityder och beteenden som blev fel i relationen. Det kunde handla om kontroll och svartsjuka.
Idag kan hon vara samma person oavsett sammanhang. 
– Jag känner att jag är okej. Det är okej att vara Carola. Det vill jag ge vidare till mina barn.
Vänner, Gud, 12-stegsrörelsen och kyrkan betyder allt för Carola idag.
– Ibland när jag blir stressad går jag in på toa och ber till Gud om att få ta det lugnt.
I 18 år har Carola arbetat med att hjälpa människor som nyligen kommit ut ur fängelset.
– Det härligt att se förändringen och hur de mjuknar och växer som människor. 

MONIKA EKSTRÖM

Sinnesrobönen

"Gud, ge mig sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan och förstånd att inse skillnaden."