Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Mie fick höra om Jesus på ett nytt sätt

Petter Allgulin | 24 sep , 2020
Mie Björhag satt på en morgonsamling i skolans aula under första året i gymnasiet. Där fick hon höra en tjej från kristna skolgruppen tala om Jesus på ett sätt som hon aldrig hört tidigare. – Det var som om hon kände honom. Det var så levande och verkligt, berättar Mie.
mie_webb

Mie Björhag är uppvuxen i en kristen familj och fick med sig tron på Jesus med modersmjölken. Pappa var präst och mamma församlingspedagog, så hon växte upp i kyrkan.
– Jag var med på en massa saker i kyrkan: kyrkans barntimmar, "hemliga klubben", kören med mera, berättar Mie.
När hon var nio år var hon på ett körläger där hon upplevde ett personligt möte med Gud.  Hon kände sig ensam och utanför och där under en andakt hände det något.
– Jag mötte verkligen Gud. Det var som en varm kram, jag blev genomströmmad av kärlek.
Hon fick då också insikten att det inte var de andra som inte ville vara med henne, utan att de trodde att hon inte vill vara med dem.

Flytt till ny stad

När det blev dags för gymnasiet flyttade Mie hemifrån till Gävle för att gå cirkusgymnasium. En ny stad och hon sökte ny gemenskap.
– Jag letade runt bland kyrkorna om de hade någon ungdomsverksamhet.
I Svenska kyrkan var det inga ungdomar på söndagarna och det gick segt med att hitta nya kristna kompisar. Till slut tog hon sig till pingstkyrkan en söndag.
– Jag hade hört att det var läskigt där. Hade en ganska negativ bild av dem men jag vågade mig dit ändå.
Gudstjänsten blev ingen positiv upplevelse för Mie. Hon tyckte det var främmande och alltför annorlunda. Folk bad högt och lyfte händerna och predikan höll på väldigt länge. Sedan hamnade hon på ett tråkigt administrativt möte efter gudstjänsten.
– För mig var det konstigt och obekvämt där i pingstkyrkan. Senare hemma på kvällen bad jag: "Gode Gud, om du finns, låt mig få känna någon kristen i min egen ålder".

Morgonbön på skolan

Dagen efter firade hennes gymnasieskola 75 år och den kristna skolgruppen hade ordnat så  det var morgonbön i aulan för hela skolan. En tjej klev fram på scenen. Hon bad alla att blunda och hon började tala om Jesus.
– Hon berättade om Jesus på ett så personligt och levande sätt. Jag hade aldrig hört något liknande.
Mie blev så tagen så hon skakade. Hon kände att hon gärna ville bli vän med denna tjej. Detta hade hon ju bett om kvällen innan. Efter samlingen gick hon fram och pratade med henne och berättade om sin böneönskan. Hon hette Sofie och var med i pingstkyrkan. De började umgås och Sofie berättade om sin relation och vandring med Jesus. Att det är en personlig tro och relation som måste börja i ens inre.
– Hon tog med mig på lovsångsgudstjänster och berättade om den egna personliga bönen och bibelläsningen. Det var så fint hur hon tog sig an mig.
Mie kom med i pingstkyrkans ungdomsgrupp. Hon hade mycket frågor om alla nya företeelser som hon inte kände igen sedan tidigare. Ungdomsledaren var mycket passionerad och kreativ.
– Sofie kunde många bibelord som hon kunde hänvisa till, det var så coolt. Jag fick en bra grund under denna tid. Jag hade tidigare sett Gud som ganska långt borta, men nu kom han nära mig.
Vid ett tillfälle fick Mie profetiska ord till sig av en broder om att hon skulle predika evangeliet på ett kreativt sätt till tusentals människor.
– Nä, nu är han ute och cyklar, tänkte jag. Det är ju min pappa som är präst och inte jag. Men man skulle ju ändå pröva sådana här budskap, hade jag hört. Så jag skrev upp det på ett lapp och lade i min Bibel.

Cirkus med Jesus

I pingstkyrkan skulle de ha ett arrangemang på torget utanför kyrkan för att nå ut med evangeliet. Det var med dans och musik och Mie skulle göra en eldshow.
– Det var riktigt häftigt. Folk stannade för att titta.
När sedan en person klev fram på scenen med en Bibel och började tala om Jesus så gick i stort sett alla därifrån. Mie blev besviken för att de missade det viktiga. Hon kläckte då idén att hon skulle kunna jonglera och tala och Jesus samtidigt. Precis efter arrangemanget  trillade lappen ur hennes Bibel, där det stod att hon skulle predika på ett kreativt sätt.
Mie började uppträda med cirkuskonster och samtidigt predika. Sedan blev hon inbjuden att vara med när studentorganisationen Ny generation skulle ha en tjejkonferens.
Nu har hon hållit igång över tio år med sina uppträdanden med pantomim, jonglering, eldmanipulation, styltor, trolleri och akrobatik samtidigt som hon talar om Jesus. Och hon är ute på förskolor, skolor, festivaler och kyrkor.
Vad det gällde att hitta sin livskamrat så fungerade det bra för Mie att skriva upp en lista med kriterier och hon sade till Gud att hon inte ville leta och jaga för mycket.
– Att träffa min man och även vårt hus som vi nyligen köpt har verkligen varit väglett och välsignat av Gud. Det är viktigt att inte glömma att tacka Gud.
– Gud har gripit in så många gånger i mitt liv och gjort stora saker. Oftast har jag sett det i efterhand. När man är med om misslyckanden och stängda dörrar så är det skönt att veta att Gud har något bättre på gång istället.

PETTER ALLGULIN