Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Vi vill stärka ungdomarnas möjligheter

Monika Ekström | 14 sep , 2020
Förra måndagen presenterade Olle Eriksson projektet Ung inlåst under ett digitalt seminarium från Skyddsvärnets lokaler i Stockholm. – Vår fulla övertygelse är att om vi ska lyckas nå dem som fått en tråkig och tuff start i livet behöver de få en tilltro till vuxenvärlden, berättade Olle Eriksson.
På bild, Olle Eriksson och Jonas Klinteberg, Fotograf, Andreas Diernert 1

Under drygt fem år har Olle Eriksson och Jonas Klinteberg arbetat med ungdomar som är placerade på statens ungdomshem (SIS). De har föreläst och haft samtalsgrupper på hemmen. Arbetet har resulterat i boken "Ung inlåst".
– För att få ungdomarna motiverade till att gå i skolan och jobba med sina trauman måste de känna en grundläggande trygghet under sin placering. Därför är det fundamentalt att tala om deras rättigheter.
När Olle och Jonas var ute och pratade på hemmen upptäckte de att ungdomarna inte hade kunskap om sina rättigheter.
– Vi märkte tidigt under projektet där vi utbildade i grunderna i journalistik att det fanns stora kunskapsluckor.
Ungdomarna kände inte till att de hade rätt till rätt behandling, att gå i skola, att det fanns en begränsning för hur länge de fick sitta isoleringscell och att kollektiv bestraffning inte är tillåtet.
– Det vi har försökt komma till rätta med är att stärka ungdomarnas möjligheter.

"Bara förvaring"

Under det digitala seminariet berättade Liv Grenell om sina erfarenheter av SIS-hem. Hon tvångsplacerades på ungdomshem, men fick inte den behandling hon behövt.
– Min upplevelse av SIS och behandling är lika med noll. Och ingen av dem jag träffade där fick behandling, berättar Liv.
När Liv var 16 år fick hon en dotter och även kontakt med en psykolog.
– Tiden på SIS måste jag säga inte hjälpte mig utan det som hjälpte mig var min dotter.
Olle berättar att Liv inte är ensam om sina upplevelser av brist på behandling.
– Inte alla, men många av våra ungdomar, uttrycker ungefär samma sak. De upplever att det bara är förvaring. Jag kan inte nog betona hur viktigt det är att ha modet att öppet och personligt våga rikta kritik och faktiskt prata om det som behöver förbättras inom vården.
– Det var en av anledningarna till att vi skrev boken. Ungdomar måste känna till att de har rätt till rätt slags behandling för speciella vårdbehov.

Största utmaningen

Jonas och Olle har sett att det är stora skillnader i arbetssätt på olika SIS-hem. Det finns hem med engagerad personal, men också motsatsen. – Det finns hem där det saknas engagemang, men också grundläggande förståelse om problematiken som ungdomarna har. Det är låg utbildningsnivå. Det gäller inte alla, men Sveriges television avslöjade tidigare att 50 procent inte har adekvat utbildning.
Den största utmaningen med boken var att få förtroende från SIS.
– Under en period upplevde vi att det fanns en misstänksamhet från SIS sida. Vad var det för bok? Varför vi skulle skriva om rättigheter? Vi blev begränsade och fick inte åka till alla anstalter. Det fick vi acceptera. 
Att samarbeta med ungdomarna var lättare.
– Man skulle kunna tro att den största utmaningen var att jobba med barn och ungdomar som anses vara de allra mest vårdkrävande. Att ha ett gäng grabbar i två timmar som inte gått i skolan och inte har några betyg.
– De har verkligen varit engagerade. De tycker det är bra att det kommer två gubbar som pratar om vad som behöver förbättras.

Hur gör ni för att orka hantera den hopplöshet ni möter?

– En del av min arbetsbeskrivning går ut på att jag måste vara naiv. Jag måste tro på varje ung som jag möter. Jag måste också uttrycka den tron till varje ungdom. Att man kan vända sitt liv.
– Jag tror på det av hela mitt hjärta. Det är också en del av mitt jobb. Det går inte att fastna i mörkret.
Återfallsiffrorna i missbruk, psykisk ohälsa och kriminalitet är höga, men Olle tror ändå att han kan göra skillnad. 
– Ibland får vi vara den lilla tändstickan, den lilla lågan och tänka att vi kan så ett frö i en ung som mött våld och övergrepp från en kallsinnig vuxenvärld. Nu får han ändå möta vuxna som bryr sig om honom.
Jonas Klinteberg har själv varit placerad på ungdomshem. I över två år bodde han på Sis Margretelund utanför Lidköping. Jonas satt även i fängelse vid två tillfällen. När han kom ut bestämde han sig för att sluta knarka och begå brott. Han träffade Olle och tillsammans började de besöka olika ungdomshem. Senare startade Olle och Jonas projektet Ung inlåst genom organisationen Skyddsvärnet. Boken är finansierad av Allmänna arvsfonden. ​

MONIKA EKSTRÖM