Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Daniel Nyqvist kände sig tvingad att döda

Göran Jacobson | 14 sep , 2020
Han säger i polisförhören att han kände ett tvång att döda två människor för att få inre frid. Daniel Nyqvist har varken före eller efter det brutala dubbelmordet i Linköping 2004 varit i klammeri med rättvisan. I 16 år levde han under radarn. I nästa vecka ställs han inför rätta åtalad för ett dubbelmord han erkänt sig skyldig till.
Presskonferens-1

Tisdagsmorgonen den 19 oktober 2004 var grå och småkylig med ett hotande regnväder som hängde likt en mörk filt över Linköping. Daniel Nyqvist, 21 år gammal, hade vaknat på morgonen med en tydlig bild i sitt huvud, en bild som uppmanade honom att döda två personer. Gjorde han det så skulle han få inre frid och ”komma till paradiset när han dör”, som Nyqvist själv berättat i ett av de polisförhör som hållits med honom sedan han den 9 juni i år greps och häktades på sannolika skäl misstänkt för ett av Sveriges genom tiderna mest uppmärksammade dubbelmord.
Nyqvist tog bussen från sina föräldrars bostad, där han själv bodde, i utkanten av Linköping och åkte in till stans centrala delar där han klev av vid Köpmansgränd. Enligt kammaråklagare Britt-Louise Viklunds redogörelse för händelseförloppet, som hon presenterade på en välbesökt presskonferens i polishuset i Linköping förra veckan, vandrade han utmed Drottninggatan i jakt på lämpliga offer. Med sig i fickan hade han en så kallad butterflykniv som han flera år tidigare hade köpt under en semesterresa tillsammans med sina föräldrar och sin äldre bror till Polen.

Slumpmässigt utvalda offer

– Han ville hitta någon som inte skulle göra motstånd och tyckte att det vore lämpligt att angripa ett litet barn, berättade Britt-Louise Viklund på presskonferensen.
Att det blev just åttaårige Mohamad Ammouri och Anna-Lena Svensson, 56 år, som han högg ihjäl med sin kniv var, enligt åklagaren, en ren slump. Nyqvist hade vandrat planlöst genom citykärnan när han till sist hamnade på Åsgatan där han fick syn på den lille pojken som var på väg till skolan. Enligt åklagarens stämningsansökan attackerade han pojken bakifrån med ett flertal knivhugg mot huvudet, halsen, kroppen och högra armen.
– När han tittade upp såg han Anna-Lena Svensson som befann sig i närheten och några sekunder tidigare hade vinkat av sin man som åkte iväg till sitt jobb. Då angrep han henne också, sade kammaråklagare Britt-Louise Viklund till det stora pressuppbådet.
I stämningsansökan står det att Nyqvist angrep Anna-Lena Svensson med sin kniv och tilldelade henne ett flertal knivhugg mot huvudet, halsen och kroppen. Varken då eller nu vet han vilka de var.
Det kunde egentligen ha varit vem som helst, var som helst, när som helst.

Inget motiv

Det finns inte heller något motiv för det hemska dådet, bara en konstig förklaring från den misstänkte dubbelmördaren När detta var gjort sprang Nyqvist från platsen. Kniven och sin mössa slängde han ifrån sig under flykten, något han i polisförhören har förklarat att det var ”för att ändra sitt utseende”.
Han passerade en McDonaldsrestaurang och gick in där för att tvätta bort blodet på sina händer och återvände därefter till busshållplatsen vid Köpmansgränd där han slog sig ner för att vänta på bussen som skulle ta honom hem igen. Han säger i polisförhören att han minns att det var folktomt vid hållplatsen. Huset var också tomt när han kom hem. Föräldrarna var på jobbet. Daniel Nyqvist satte sig och tittade på tv. Varken före eller efter dubbelmordet har han varit i klammeri med rättvisan.

Levt under radarn

Genom åren har varje dag i Nyqvists liv sett likadan ut som alla andra dagar. Han har spelat dataspel, kollat på Youtube och druckit stora mängder folköl. Han fick omsider en egen lägenhet, en etta i stadsdelen Johannelund i Linköping. Något riktigt jobb har han aldrig haft, bara bidragsanställningar och praktikplatser. De senaste tre åren har han inte jobbat alls. A-kassa, försörjningsstöd och sjukersättning är vad han har levt på. De enda personer han har umgåtts med är den närmaste familjen. Han har inte haft några vänner. Han har på så sätt levt under radarn i polisens jakt på dubbelmördaren.
Polisutredningen om dubbelmordet i Linköping är näst Palmeutredningen den största och mest omfattande i Sveriges historia. Utredningen omfattar 2 200 sidor. Jan Staaf, kommissarie och chef för utredningssektionen i polisområde Östergötland, uttryckte under presskonferensen sin glädje över att dubbelmordsutredningen var klar.
 

”Äntligen, äntligen, äntligen”

– Från polisens sida säger vi: ”Äntligen, äntligen, äntligen”. Vi känner en stor lättnad över att gärningsmannen har erkänt brottet och inte heller har bragt fler personer om livet samt att åklagaren nu har väckt åtal, sade Jan Staaf under presskonferensen.
Staaf har varit förundersökningsledare sedan dag ett i utredningen, det vill säga från och med samma dag som dubbelmordet begicks för snart 16 år sedan. Han berättade att polisen har jobbat hårt och målmedvetet med fallet och aldrig haft en tanke på att ge upp. Han riktade dessutom ett stort tack till Linköpingsborna för all hjälp polisen har fått i arbetet med dubbelmordet. Det var för övrigt ett tips från en privatperson i januari i år som gjorde att Staaf och hans kollegor till sist kunde gripa gärningsmannen. Ny teknik som baseras på släktforskning och som för första gången någonsin i Sverige användes i jakten på en brottsling var också ett avgörande redskap för Linköpingspolisen.
Daniel Nyqvist har erkänt sig skyldig till dubbelmordet. Han har genomgått en stor rättspsykiatrisk undersökning som visar att han lider och även vid tidpunkten för brottet led av en allvarlig psykisk störning. Rättegången i Linköpings tingsrätt inleds nästa vecka och förväntas pågå i tre dagar. Med största sannolikhet kommer Daniel Nyqvist att dömas till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

GÖRAN JACOBSON

goran@inblick.se