Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Turkiet – Israels nya utmaning

Ruben Agnarsson | 03 sep , 2020
Turkiets president Erdogan vill återuppliva det Ottamanska riket, som kollapsade för omkring 100 år sedan, efter att riket hade förlorat kontrollen över Jerusalem. Han vill nu ”befria” Al-Aqsa-mosken och ”förena det islamiska samfundet” mot Israel. Turkiet är ett mycket större hot mot Israel än Iran, menar Israels underrättelsechef.
Erdoganwebb

Chefen för Israels underrättelsetjänst Mossad, Yossi Cohen, var central i Israels fredsförhandlingar med Förenade Arabemiraten. Han menar att Turkiet är ett mycket större hot mot Israel än Iran, eftersom det iranska styret är svagt, sade han till kollegor från Egypten, Förenade Arabemiraten och Saudiararabien för knappt två år sedan, enligt en artikel i brittiska The Times.
Enligt tidningen var Cohens poäng att Iran fortfarande ska ses som ett hot, vilket dock kan begränsas genom sanktioner, embargon, utbyte av underrättelser och hemliga operationer.
”Turkiets tvångsdiplomati, dess slarvigt beräknade risktagande i Mellanöstern, utgör en annan typ av utmaning för strategisk stabilitet i östra Medelhavet”, sade Cohen och betonade att Nato inte längre kunde hålla de grekiska och turkiska relationerna stabila.
Cohen menade att Erdogans nyckfulla beteende har gett honom fiender i alla hörn och att han i dag endast har stöd för sin aggression från Qatar, Azerbajdzjan och regeringen i den libyska huvudstaden Tripoli, vars FN-mandat upphörde att gälla i december 2017

”Hycklande beteende”

Turkiet överväger exempelvis att avbryta diplomatiska band med Förenade Arabemiraten och dra tillbaka sin ambassadör på grund av Gulfstatens beslut att normalisera banden med Israel, sade president Recep Tayyip Erdogan när fredsavtalet offentliggjordes för några veckor sedan.
Det turkiska utrikesdepartementet sade att historien aldrig kommer att förlåta Förenade Arabemiratens ”hycklande beteende”.
Turkiet överväger att stänga sin ambassad och ta steg i riktning mot att avbryta de diplomatiska relationerna med Förenade Arabemiraten.
Det turkiska utrikesdepartementet menade att fredsavtalet hade förrått palestiniernas sak. Turkiet har själv haft diplomatiska förbindelser med Israel sedan 1949 och Israel är en av Turkiets viktigaste exportmarknader. Samtalstonen mellan de båda länderna har på senare tid dock hårdnat.

Träffade Hamas

Förra veckan beviljade Turkiet medborgarskap till ett dussintal medlemmar av terroristorganisationen Hamas. De Hamasmedlemmar som fick turkiska pass ansvarar för att finansiera och organisera terroroperationer.
Turkiets president Recep Erdogan träffade några dagar innan beslutet en Hamasdelegation där politbyråns chef Ismail Haniyeh och terrorgruppens andreman Saleh al-Arouri deltog.
Efter kritik från USA: s utrikesdepartement försvarar det turkiska utrikesdepartementetet beslutet med att Hamas kom till makten efter att ha vunnit demokratiska val i Gaza. Några val har inte hållits i Gaza sedan 2007.
Efter att Turkiet i somras förvandlade Hagia Sophiakyrkan till en moské, sade president Erdogan att Ankara nästa gång ska ”befria” al-Aqsamoskén i Jerusalem. På senare tid har Turkiets minister för religiösa frågor och andra i regeringen vid upprepade tillfällen hävdat att de vill ”förena det islamiska samfundet” mot staten Israel.

Bråk med Grekland

Till detta kommer att Israel nyligen uttryckte sitt stöd för Grekland i landets tvist med Turkiet om ekonomiska zoner i östra Medelhavet, skriver Jerusalem Post.
Utrikesdepartementet släppte ett uttalande om att ”Israel följer noga den spänning som uppstått i östra Medelhavet… Israel uttrycker sitt fulla stöd och solidaritet med Grekland i sina marina zoner och sin rätt att avgränsa sin ekonomiska zon”, uppgav departementet.
Samtidigt träffade Israels ambassadör i Grekland Yossi Amrani den grekiska utrikesministern Nikos Dendias, som senare meddelade att han skulle komma till Israel för att träffa Israels utrikesminister Gabi Ashkenazi.
Turkiet skickade marinfartyg till östra Medelhavet i början av augusti för att skydda ett forskningsuppdrag och kartlägga kontinentalsockeln i Greklands ekonomiska zon.
I slutet av förra året tecknade Turkiet ett avtal med Libyen som delade stora områden av östra Medelhavet mellan länderna. För några veckor sedan gensvarade Grekland och Egypten genom att underteckna ett eget avtal, som markerade ländernas ekonomiska zoner i östra Medelhavet, vilket fick Turkiet att reagera kraftigt.

RUBEN AGNARSSON