Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

"Kärlek är den starkaste kraften i universum"

Monika Ekström | 03 sep , 2020
Cajsa Tengblad kom nyligen ut med boken "Kroppsnöjd och själsstark." På ett personligt sätt beskriver hon sin väg till att bli nöjd med sin kropp och ger tips på vad själen behöver för att må bra. – Att bli vän med sig själv och stärka den psykiska motståndskraften är livsviktigt, säger hon.
Cajsawebb

Cajsa Tengblad har inte alltid varit nöjd med sin kropp. Ganska tidigt led hon av anorexia som bottnade i att hon hade svårt att hantera starka känslor som ilska, sorg och besvikelse.
– Ätstörningarna stal många år och tog mycket tid och energi från mig. Jag kan känna sorg över det som gått förlorat, samtidigt som jag kan använda min erfarenhet av psykisk ohälsa i mötet med människor.
Frågan hur hon blev frisk är stor och svår. Helt fri från tankar kring mat och vikt tror Cajsa att hon aldrig blir helt, men beteendet är friskare idag.
– När jag lärde mig att jag kan få utlopp för känslor genom kreativitet kom förändringen. Efter en stunds sjungande och spelande vid pianot mår jag mycket bättre.

Lång process

Att bli vän med sig själv var en lång process som fortgår. Hon kom till en punkt då hon slängde vågen i soptunnan.
– Jag bestämde mig för att "Nu är det dags att jag accepterar min kropp som den är, slutar att kritisera och kämpa mot den och bli vän med den istället".
Samtidigt har hon blivit äldre och visare. Som ett steg i att sluta fred med sin kropp skrev hon ett brev till den.
– Kroppen fick ta stryk för att själen led, den blev själens slagfält. Jag kände att jag ville sluta fred med min kropp och kämpa med den istället för mot den.
Cajsa har tio tips för att bli mer nöjd med sin kropp (se faktaruta). För att bli kroppsnöjd behöver man acceptera sig själv och bli vän med sig själv.
– För att komma dit behöver vi sluta att jämföra oss med andra. Ett konkret tips är att fråga sig hur de bilder och budskap vi möter i sociala medier påverkar vår syn på oss själva och våra kroppar.
– Jag tror att många skulle bli mer kroppsnöjda av att minska användningen av sociala medier.
Cajsa tycker det är viktigt att var och en tänker på vad man ser och hör och hur det påverkar hälsan. Enligt statistik lägger vi tre till fyra timmar per dag på våra mobiler. Cajsa skiljer på skärmtid och skärminnehåll.
– Men visst kan vi fråga oss om det är rimligt att lägga en 70-procents tjänst i veckan på våra mobiler.

Läser och skriver

Istället för att surfa på fritiden tar hon tid till att läsa och skriva.
– Jag försöker även prioritera min familj och mina vänner. Regelbunden mat, motion och sömn är också viktigt för att må bra.
– Jag är också mån om att prioritera tid i naturen och vid pianot.
Cajsa poängterar att det är viktigt att ge sig själv utrymme.
– Vi behöver ta hand om oss själva och se till att våra egna behov tillgodoses för att orka bry oss om och ge till andra. Vi har fått två händer: en för att bry oss om andra och en för att bry oss om oss själva.
Men hon poängterar också att studier visar att vi är som lyckligast när vi tillsammans gör något gott för andras bästa.
– Självkänslan växer inte av egoboost, utan av att vi släpper självfokuseringen och bryr oss lika mycket om andra som om oss själva.
– Kärlek härstammar från ett ord som betyder ”god”. Man kan visa kärlek genom att dela med sig av varma blickar, uppmuntrande ord, praktisk hjälp och genom att ge av vår tid och våra resurser.
– Kärlek är den starkaste kraften i universum.

Ömtåligt gods

I boken skriver Cajsa om något som hon kallar fleecefilts-metoden.
– Metoden handlar om att vara där när någon har det tufft. Vi behöver inte ha alla ”rätta” ord, vi behöver vara de vi är, uthålligt närvarande.
– Livet gör ont ibland och det kan ta tid innan det vänder. Vi behöver människor i vår närhet som står ut tillsammans med oss och som bär våra bördor tillsammans med oss så att de blir lättare att bära.
Hon skriver också att människor behöver hanteras varsamt, som det står på ömtåligt gods:

”Handle with care.”

– Vi är skörare inuti än vad vi kan verka på utsidan. Precis som vi kan skada kroppen, kan vi också skadas psykiskt av hur vi behandlar varandra.
– Ungefär en femtedel av oss är extra känsliga, eller högkänsliga. Jag har själv insett att jag tillhör den personlighetstypen och att min känslighet inte är en begränsning utan en begåvning.
Första gången Cajsa hörde om begreppet "högkänslig" var i samband med att boken ”Drunkna inte i dina känslor” släpptes.
– Det kändes: ”Äntligen!” Jag fick mer förståelse för mig själv och för människor omkring mig.
Livet som högkänslig är överväldigande, omtumlande, spännande och ibland även tröttsamt.
– Vi högkänsliga reagerar starkare på stimuli. Det är härligt när det gäller kulturella upplevelser, men besvärligare när vi är i stökiga och intrycksrika miljöer.
– Forskningen bekräftar att det inte är ”fel” på oss, utan att vi under gynnsamma förhållanden och i rätt sammanhang kan dra nytta av vår känslobegåvning.
– Att vi i dagens samhälle möter mellan 3 000 till 20 000 reklambilder och budskap varje dag gör det svårt att sålla bland alla intryck.

Ut i naturen

Hennes bästa tips är att gå ut i naturen, helst utan mobil, och förundras en stund.
För att klara av alla negativa rapporter om corona och oroligheter i världen uppmanar hon till att hålla fast vid rutiner.
– Känslan av kontroll är viktig för den psykiska hälsan. Nu befinner vi oss i en mycket oviss tid, då inte kan kontrollera mycket av det som händer. För att kunna hantera ovissheten är det viktigt att acceptera att det är som det är och att hålla fast vid sina rutiner i vardagen.
– En vardag med regelbundna rutiner kring sömn, mat, motion och socialt liv skapar ett lugn mitt i stormen.
Cajsa tycker det är viktigt att prata om psykisk ohälsa för att minska skammen och tabubeläggningen för att fler ska våga söka hjälp i tid.
– En ökad öppenhet kring psykisk ohälsa kan rädda liv.
Enligt Cajsa är det viktigt att drömma och för henne innebär det något konkret, handlingskraftigt och framåtskridande.
– Det är att sätta realistiska mål, att arbeta uthålligt för att nå målen och att tro på din förmåga att nå dem.

MONIKA EKSTRÖM


Cajsas 10 livsstrategier

1 Var sann mot dig själv

2 Var rädd om dina relationer

3 Var kreativ

4 Var snäll mot dig själv

5 Fyll dig själv med det som är nyttigt

6 Var med och påverka

7 Våga drömma och våga förverkliga din dröm

8 Gör bra saker för andra

9 Förlåt dig själv och andra

10 Ge dig själv utrymme