Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Var tredje musiker på väg att lämna yrket

Göran Jacobson | 03 sep , 2020
Professionella artister och musiker har drabbats hårt av restriktionerna som följt av pandemin med förlorade speltillfällen och intäkter. Nu visar en ny enkätundersökning att var tredje musiker är på väg att lämna yrket. – Den verkliga siffran är mycket högre, säger musikern Simon Ådahl till Inblick.
musiker

Musikcentrum Riks, ett förbund som verkar för att stärka frilansmusikers situation, har låtit genomföra en enkätundersökning som har besvarats av 964 artister och musiker som är verksamma inom olika musikgenrer; allt ifrån folkmusiker till hiphop-artister, från jazzmusiker och indierockare till popstjärnor. Svaren på enkäten visar att över 40 000 speltillfällen ställts in under 2020 för de svarande och att de har förlorat inkomster på sammanlagt 171 miljoner kronor.
Det finns ingen aktuell siffra på hur många professionella musiker och artister det finns i Sverige totalt, men Musikcentrum Riks anger att antalet i tidigare undersökningar har uppskattats till någonstans kring 6 000.

”Alla jobb har försvunnit”

Musikern, sångaren, låtskrivaren och evangelisten Simon Ådahl är en av de som blivit drabbad på detta sätt i spåren av pandemin.
– Alla mina jobb har försvunnit sedan i mars. Det är helt tomt hela september också. Vad som händer i oktober vet jag inte. Alla mina bokningar i Finland och Norge är utraderade, säger Simon Ådahl till Inblick.
Han är inte direkt förvånad över siffrorna från enkätundersökningen.
– Alla som jag har pratat med säger att de tänker byta jobb. Jag skulle tippa på att den verkliga siffran ligger på 50 procent. Den är mycket högre än vad som anges i undersökningen. Många, många fler tänker byta jobb. Det är ett mörkertal som inte finns med i undersökningen, säger Simon Ådahl.
Den ekonomiska räddningen för honom själv har varit att han ända sedan Edin-Ådahls glansdagar på 1980-talet har varit med i a-kassan, vilket gjort det möjligt för honom att stämpla. En annan livlina är att han turligt nog började ta ut allmän pension förra året. Men även Simon har funderat på att byta yrke, erkänner han.

 Söker jobb

– Ja, jag har faktiskt funderat på att byta jobb. Jag är inskriven på Arbetsförmedlingen och söker jobb hela tiden. Faktum är att jag funderar över om det finns något annat jag kan göra i livet, säger Simon som har knappt 18 månader kvar tills han faller för pensionsstrecket vid 65.

Har du sökt något av de ekonomiska stöd som erbjudits i samband med pandemin?

– Nej, i och med att jag har a-kassa så får jag inte det. Annars hade jag fått det. Problemet är att det inte handlar om fasta jobb. Royalty är ju inte inkomst av tjänst, vilket gör att jag inte har någon inkomst av tjänst.
Sverige är ett av världens främsta musikexportländer. Simon och hans bror Frank har till exempel haft stora framgångar med sin musik på den koreanska halvön, men deras sånger har även nått ut i USA, Indonesien och andra länder. Frank driver sedan många år tillbaka Musikmakarna i Örnsköldsvik, som är en av de allra största exportörerna av svensk musik till utlandet.

Hur ser du på den svenska musikbranschens framtid i spåren av pandemin?

– Det är den största dippen vi har haft på väldigt många år. Så här allvarligt har det aldrig varit tidigare. Hela kulturbranschen är raderad. Jag känner en person som jobbar på en teater. Hon är helt förtvivlad. Jag känner musiker som har börjat jobba på lager, på ICA och andra ställen. Den här branschen är särskilt hårt drabbad på grund av det obegripliga i att 50 personer inte får samlas om man sjunger en sång medan hundratals får trängas på Ullared. Det är för mig en gåta, säger Simon bestämt.

”Stäng Ullared”

– Man tillåter en dumpning av en hel industri, som faktiskt är större än verkstadsindustrin. Ljud- och ljuskillar, personer som hyr ut ljudanläggningar, sminköser, dansare, scenografer, bokningsfirmor. Det är inte bara de som står på scenen som räknas. Stäng Ullared! Varför ska Ullared vara öppet när teatrar, arenor, kyrkor och andra lokaler måste hålla stängt? Jag förstår inte logiken i det här! Det finns ingen som förstår, fortsätter han.
Simon känner stort medlidande med de musiker och artister som bokstavligt talat står på bar backe nu. Det finns många inom musikbranschen som saknar all form av ekonomiskt skyddsnät. De har rest på fria jobb i alla år.
– Nu finns ingenting kvar. Det är ett svart hål som har öppnats under dem. Därför är det inte så konstigt att man har börjat söka andra jobb, avslutar Simon Ådahl.

GÖRAN JACOBSON
goran@inblick.se