Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Litauen: Hizbollah är en terrororganisation. Landet följer Hollands, Tysklands och Storbritanniens exempel

Ruben Agnarsson | 27 aug , 2020
Litauen klassar nu Hizbollah som en terrororganisation och fattar därmed samma beslut som USA, Kanada, Holland, Arabförbundet, Gulfstaterna, Storbritannien och Tyskland. – Vi uppskattar det framgångsrika samarbetet mellan de litauiska och israeliska säkerhetsorganen, sade landets utrikesminister Linas Linkevičius i samband med beslutet.
Linas Linkevicius (1)Litauen meddelade för två veckor sedan att landet klassar Hizbollah som en terrororganisation och förbjöd inresa för alla personer som är anslutna till den Iranstödda libanesiska organisationen.
– Efter att ha tagit hänsyn till den information som våra institutioner och partners samlat in kan vi dra slutsatsen att Hizbollah använder terrormetoder som utgör ett hot mot säkerheten i ett betydande antal länder, inklusive Litauen, sade landets utrikesminister Linas Linkevičius i ett uttalande.
– Vi uppskattar det framgångsrika samarbetet mellan de litauiska och israeliska nationella säkerhetsorganen. Vi är tacksamma till dessa institutioner för deras viktiga arbete att säkerställa våra medborgares säkerhet, fortsatte han. I början av det här året klassade även Storbritannien Hizbollah som en terrororganisation. I juni i fjol avslöjade den brittiska tidningen The Telegraph att Hizbollah-anhängare hade lagrat tonvis med explosivt material i en hemlig brittisk bombfabrik i nordvästra London. Tusentals ispaket som innehöll tre ton ammoniumnitrat – en vanlig ingrediens i hemmagjorda bomber och samma ämne som exploderade i Beirut nyligen – upptäcktes av brittisk polis i samband med räden år 2015.

Tyskland beslagtog ammoniumnitrat

I ett liknande fall samma år greps Hizbollah-medlemmen Hussein Bassam Abdallah på Cypern. Han erkände att att de 8,2 ton ammoniumnitrat som han hade lagrat var avsett för terrorattacker. Abdallah fick sex års fängelse. I april i år klassade Tyskland Hizbollah som en terrorgrupp och förbjöd all aktivitet av rörelsen samtidigt som polisen genomförde räder i moskéer och andra centra kopplade till gruppen. Beslutet togs efter att Israels underrättelsetjänst försett Tyskland med uppgifter om stora lager i de södra delarna av landet där Hizbollah förvarade hundratals kilo ammoniumnitrat. Förra veckan skrev tyska Die Welt att Iran levererade hundratals ton ammoniumnitrat till Hizbollah åren 2013-2014, ungefär samtidigt som Libanon konfiskerade tusentals ton explosiva ämnen som ledde till explosionen i Beiruts hamn. USA listade Hizbollah som en terrorgrupp redan år 1997. Därefter har Kanada, Holland, Bahrain och Argentina tagit samma beslut. År 2016 listade även Arabförbundet och Gulfstaterna Hizbollah som en terrororganisation.

EU:s uppdelning

När agenter från Hizbollah med hjälp av ammoniumnitrat sprängde en israelisk buss i den bulgariska turistorten Burgas år 2012, placerade EU Hizbollahs militära gren på sin lista över terrororganisationer, medan den politiska delen slapp terrorstämpeln. Förra veckan dömdes en Hizbollah- medlem för mordet på den libanesiske premiärministern Rafiq al-Hariri, år 2005. Till en början åtalades fem medlemmar av den Iranstödda rörelsen. En FN-stödd specialdomstol i Nederländerna slog samtidigt fast att det terrorstämplade Hizbollah och syriska regimen kan ha haft motiv att vilja bli av med Hariri, men att det inte går att bevisa att de faktiskt låg mordet. Efter Hariris död har Hizbollah flyttat fram sina politiska positioner i landet.

Bevakade kriget

KD:s utrikespolitiske talesperson Lars Adaktusson har som riksdagsledamot och som Europaparlamentariker uppmanat både Sverige och EU att klassa Hizbollah som en terrororganisation. I egenskap av SVT:s korrespondent i Mellanöstern bevakade han i kriget mellan Hizbollah och Israel år 2006 och menar att det inte är möjligt att göra åtskillnad mellan en politisk och en militär gren av den islamistiska rörelsen. Sverige borde därför följa Litauens, Tysklands och Storbritanniens exempel och klassa Hizbollah som en terrororganisation, menar han.
– Terrordåd, organiserad brottslighet och narkotikahandel är en del av rörelsens verksamhet, konstaterar Lars Adaktusson.
– Sveriges och Europas ledare måste sluta att se mellan fingrarna när det gäller den libanesiska terrororganisationen, fortsätter han och konstaterar att ledande terrorexperter världen över anser att Hizbollah ska ses som en enhet.

Enhetlig organisation
Han citerar Hizbollahs vice generalsekreterare Naim Qassem som öppet talar om sin organisation som enhetlig: ”Vi har inte en militär gren och en politisk; vi har inte Hizbollah å ena sidan och motståndsrörelsen å andra sidan. Varje del av Hizbollah, från befälhavare till medlemmar såväl som våra olika förmågor, står i motståndets tjänst, och vi har ingenting annat än motståndet som en prioritet."
– För att stoppa Hizbollahs omfattande terrorverksamhet måste Sveriges och EU:s förhållningssätt ändras, den konstruerade uppdelningen av organisationen måste upphöra och åtgärder vidtas för en fullständig terrorstämpling, säger Lars Adaktusson, som kommer att ta upp frågan i riksdagen i höst.

RUBEN AGNARSSON