Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Daniella Lantz: "Jag har aldrig mått bättre än nu"

Petter Allgulin | 27 aug , 2020
Daniella Lantz fick gå igenom mycket lidande och många år av andligt sökande innan hon till slut fick möta Jesus och hitta hem. Idag har hon en frid och stabilitet som hon inte tidigare upplevt.
Daniella L (1)Daniella Lantz hade en trygg och lugn uppväxt med sina föräldrar och syskon i Mullsjö. Men redan som sexåring började hon få problem med tvångstankar och tvångssyndrom.
– Jag behövde göra en massa saker när jag skulle gå och lägga mig på kvällen, jag blev helt svettig, berättar Daniella.
Ända sedan tonåren har Daniella varit en sökare och hon har tänkt att det finns en annan dimension än bara den fysiska. Hon har läst en hel del om andlighet genom åren och intresserat sig för allt från okända ockulta fenomen, magi, new age och andar till de olika religionerna. Hennes föräldrar hade inte någon religiös övertygelse.
– Någon slags gud måste ju finnas. Jag sökte och ställde mig frågor. Det är något som har saknats, jag sökte frid.

Psykisk ohälsa

När Daniella var i 16-årsåldern började hon må psykiskt dåligt. Depression, ångest och ensamhetskänslor. Det gick utför och hon började skada och skära i sig själv och var tvungen att läggas in på psykiatrin.
– Jag var mycket ledsen och kände inte att jag hade någon att prata med. Det blev in och ut på psykiatri och olika behandlingshem.
Daniellas tvångssyndrom påverkade vad hon åt och hade på sig. Hon kände sig tvungen att göra olika saker när hon till exempel skulle ta i dörrhandtag.
– Jag var tvungen att göra en massa ritualer för att undvika ångest.
Ibland behövde hon skära sig själv ett visst antal gånger för att ångesten skulle lindras. Dessutom blev hon utåtagerande så hon började skada andra på olika sätt. Det ledde till att hon låstes in på rättspsyk när hon var 21.

Gustav blev kristen

När Daniella satt på rättspsyk för fem år sedan var det en kille där, Gustav, som hade kommit till tro på Jesus och det hade blivit en stor förändring och glädje i hans liv.
– Han berättade om Jesus och bad för mig. Jag tyckte han verkade manisk och psykotisk.
Men Daniella såg hans glädje och blev nyfiken. Gustav ordnade så att Daniella fick träffa Pär, som hade varit med och lett honom till Jesus. Då fick hon höra mer om Gud och evangeliet och hur det kan vara att följa Jesus. Pär gav också sin syn på meditation och new age.
– Jag minns särskilt när han sa att ”Gud drar i mig”. När han bad för mig kände jag en värme. Det såddes frön i mig som började växa.

Längtan efter Jesus

Daniella flyttade sedan till Vadstena för ett par år sedan och kände en längtan att få veta mer om Jesus. Hon började gå till Vadstena Kristna Center, som hon upplevde mycket positivt. Hon kunde ställa frågor som hon fick bra svar på.
– De var så lätta att prata med. Många fina människor. Jag kände att jag kunde vara mig själv där.
En lördag, när hon inte varit i kyrkan på ett tag, bestämde hon sig för att gå dagen efter. Den lördagen läste hon Jesu ord: Vad hjälper det en människa om hon vinner hela världen, men förlorar sin själ. Orden tog tag i Daniella och satte igång något inuti henne som gjorde att hon bad ”Käre Jesus, om du finns, låt det inte bara vara ord utan visa dig för mig”.

Frälsningens dag

Dagen efter, på plats i kyrkan, började tårarna rinna under lovsången och Daniella kunde se allt vad Jesus gjort för henne.
– Jag har ställt till med mycket i mitt liv. Skadat andra verbalt och fysiskt men jag upplevde att Jesus älskar mig ändå. Jag kände mig så tacksam.
Hon mötte Gud på ett sätt som hon inte gjort tidigare. När hon kommit hem igen tänkte hon på vad hon hade hört om Guds helande kraft. Då bad hon Herren att befria henne från tvångssyndromen, som plågat henne dagligen. Hon blev omedelbart befriad och har varit fri sedan dess.
– Det var 10 november förra året. Jag blev både frälst och helad denna dag.
Några veckor senare blev det dop i församlingen.
– Det var en sådan glädje. Jag skrattade när jag gick upp ur dopgraven.
Idag har Daniella sysselsättning och fina vänner i församlingen. Hon kan numera se tillbaka på sitt liv, att Gud varit där, beskyddat och tagit henne igenom allt.

Svacka med tvivel

Nyligen kom Daniella in en kortare svacka med tvivel. Hon kände att hon gled ifrån Jesus och blev nyfiken på new age igen. Men Gud mötte upp och fick henne in i sin närhet igen. Tre personer från församlingen hörde av sig och de hade goda samtal.
– De hjälpte mig verkligen utan att vara påtvingande. Sedan var det en predikan i kyrkan som talade starkt till mig, då kom jag tillbaka på spåret igen. Jesus står ju där med öppna armar så som fadern i liknelsen om den förlorade sonen.
– Saker har ordnat sig i mitt liv och jag ser nu ljust på framtiden. Så bra som jag mår i dag har jag aldrig mått tidigare och många har sett min förvandling.

PETTER ALLGULIN

Gustav har tidigare varit med i Inblick. Du kan läsa hans berättelse här.