Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Tredje arablandet sluter fred med Israel

Ruben Agnarsson | 20 aug , 2020
I förra veckan nådde Israel och Förenade Arabemiraten fram till en historisk fredsöverenskommelse. Avtalet handlar om att fullt ut normalisera de diplomatiska förbindelserna mellan de två nationerna. – Vår högsta önskan är att få en full normalisering av de diplomatiska förbindelserna med hela arabvärlden, säger ambassadör Ilan Ben-Dov.
ilanwebb

Överenskommelsen förhandlades fram med hjälp av USA och signerades av USA:s president Donald Trump, Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och Abu Dhabis kronprins Sheikh Mohammed Bin Zayed.
”Detta historiska diplomatiska genombrott kommer att befrämja fred i Mellanöstern och är ett bevis på den djärva diplomatin och visionen hos de tre ledarna, samt modet hos Förenta Arabemiraten och Israel när de banar ny väg för fred och tillgängliggör den stora potential som finns i regionen”, lyder det gemensamma uttalandet.
Avtalet innebär nu att ett tredje arabland tecknar ett fredsavtal med Israel efter Israels självständighetskrig år 1948, då de omgivande arabländerna angrep Israel sedan landet utropat sin självständighet i enlighet med FN:s beslut.
Efter sexdagarskriget 1967, som föregicks hot från arabländernas om att återigen försöka utplåna Israel, beslutade Arabförbundet i Khartoum i september samma år att säga tre historiska nej: ”Nej till fred med Israel, nej till ett erkännande av Israel och nej till förhandlingar med Israel.

Egypten och Jordanien

År 1978 slöt Egypten via president Anwar Sadat trots detta ett fredsavtal med Israels premiärminister Menachem Begin, med USA:s president Jimmy Carter som medlare. År 1994 undertecknade Israel och Jordanien en fredsöverenskommelse, som signerades i Washington av Yitzhak Rabin, kung Hussein och USA:s president Bill Clinton.
I enlighet med förra veckans överenskommelse med Förenade Arabemiraten har Israel gått med på att skjuta upp beslutet om att annektera delar av Västbanken, meddelar källor i Vita huset till Jerusalem post.
Avtalet bekräftades via ett telefonsamtal under torsdagen förra veckan mellan Trump, Netanyahu och Bin Zayed, som i ett uttalande sade att Israel hade gått med på att stoppa annekteringen och att Förenade Arabemiraten och Israel ”kommit överens om samarbete och sätta upp en färdplan för att etablera bilaterala relationer.

Utbyta ambassadörer

Trumps rådgivare Jared Kushner, USA:s ambassadör i Israel David Friedman, USA:s Mellanösternsändebud Avi Berkowitz, samt utrikesminister Mike Pompeo och Vita husets säkerhetsrådgivare Robert O'Brien var alla delaktiga i förhandlingarna, rapporterar Jerusalem Post.

Delegationer från Israel och Förenade Arabemiraten kommer att mötas under de närmaste veckorna för att underteckna bilaterala avtal om investeringar, turism, direktflyg, säkerhet, telekommunikationer och andra frågor.
De två länderna förväntas utbyta ambassadörer och upprätta ambassader. Avtalet ger även muslimer större möjligheter att få tillgång till Al-Aqsa-moskén i Jerusalem genom att tillåta dem att flyga från Abu Dhabi till Tel Aviv.
Den palestinska toppolitikern Hanan Ashrawi anklagade Förenade Arabemiraten för en ”normalisering” av Israel. President Donald Trump sade att överenskommelsen var ett ”historiskt ögonblick”.
– Nu när isen är bruten förväntar jag mig att flera arab- och muslimländer följer efter Förenade Arabemiraten, sade han.

Historiskt genombrott

Israels ambassadör i Sverige, Ilan Ben-Dov, menar att överenskommelsen är ett historiskt genombrott i Mellanöstern.
– Det här är det tredje arablandet som Israel tecknar en fredsöverenskommelse med, säger ambassadör Ilan Ben-Dov.
– Israel har, inklusive premiärminister Netanyahu, en fortsatt dialog med flera andra arabländer, exempelvis Sudan, Oman, Bahrein och andra. Detta är vår högsta önskan, att få en full normalisering av de diplomatiska förbindelserna med hela arabvärlden. Detta nämndes redan i Israels självständighetsdeklaration år 1948, konstaterar Ilan Ben-Dov.
– Vi är mycket glada över denna överenskommelse, avslutar han.

RUBEN AGNARSSON