Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Kronprinsessans nya vandringsbok väcker längtan till naturen

Per Danielsson | 20 aug , 2020
Under två år har författaren Johan Erséus, vandrat med kronprinsessan, samlat material och sammanställt berättelser och bilder från dessa vandringar till boken "Upptäck Sverige med kronprinsessan Victoria". Vandringarna önskade Viktoria sig på sin 40-årsdag. – Som liten läste jag i skolan om Nils Holgersson som flög på en gås över Sverige, berättar hon i boken utgiven på bokförlaget Max Ström.
victoria_webb

Nu dokumenterar kronprinsessan sitt intresse för att vandra och upptäcka den svenska naturen i boken ”Upptäck Sverige med kronprinsessan Victoria.” Boken kom ut lagom till hennes 43-årsdag 14 juli i år.
– För mig var det självklart att jag ville ta mig till fots genom landskapen. Jag gillar verkligen att vandra, att upptäcka världen i lagom fart så att ögat och själen hinner med, säger kronprinsessan vidare.
Det var bokförlaget som frågade författaren Johan Erséus om han ville skriva boken. Sedan frågade förlaget hovet och kronprinsessan.
– De tyckte att det var en bra idé att jag skulle följa med på vandringar genom de svenska landskapen, berättar författaren.
– Vi ville göra en Sverigebok med alla Sveriges landskap där kronprinsessans vandringar var den röda tråden, berättar han för Inblick.

Brinnande naturintresse

Johan tycker att höjdpunkten under bokens framväxt var kronprinsessans stora brinnande naturintresse.
– Hon älskar att vara ute i alla slags väder, och trivs mycket bättre i naturen än bakom ett skrivbord. Det är minst lika roligt om det ösregnar eller är sol. Och det får gärna snöa.
Prins Daniel, som är uppvuxen i Ockelbo i Gästrikland, är väldigt sportig och han deltog bland annat i vandringen i Västergötland.
– Kronprinsessan och prins Daniel är mycket ute i naturen med barnen. Till hennes starkaste minnen från vandringarna som jag som författare fått med mig hör exempelvis då hon gick ner till en strand på Gotland, stannade, satt ner och reflekterade.
–  Under vandringen i Västergötland kring skogarna på Billingen regnade det och kronprinsessan fascinerades av hur grant flugsvamparna lyste i mossan.
Kronprinsessans vandringar genom Sveriges 25 landskap illustreras av skickliga fotografer som lyckats lyfta fram en mosaik av skönhet och variation.
– Bilderna från vandringarna har tagits av hovets egna fotografer och bildbyråer som varit med, men förlaget som producerat boken har också letat fram bilder från olika fotografer för att täcka fler årstider och få fram de bästa naturbilderna från många delar av varje landskap, säger Johan Erséus.

Varierande naturtyper

Både hovet och förlaget har varit med i diskussionerna om hur boken sedan skulle läggas upp för att på bästa sätt dokumentera vandringen genom Sverige.
– Faktaunderlaget har jag tagit fram och jobbat med research kring alla landskap och deras historia. Under arbetets gång har jag själv lärt mig väldigt mycket om Sverige.
Syftet med boken är att väcka vandringslusten hos svenska folket och visa hur fantastiskt Sverige är med sina varierande naturtyper.
– Vi har velat påminna om att det är väldigt enkelt och billigt att komma ut i naturen. Det behöver inte vara mer komplicerat än att förse sig med bra skor och en kaffetermos, för det finns fantastiska miljöer överallt i hela Sverige.

Startar i Victorias Västergötland

Bokens 25 landskapsvandringar inleds i Västergötland, där Victoria är hertiginna, i ett landskap med djupa, historiska rötter. Här finns Varnhem med sitt 1100-tals kloster mellan Skara och Skövde, som också för en del år sedan fick ny uppmärksamhet genom Jan Guillous Arn-böcker.
I Västergötland inte långt från Varnhem ligger Husaby kyrka där Sveriges kung Olof Skötkonung döptes till kristen tro vid Husaby källa. Bakom Varnhems klosterruin känns historiens vingslag än mer där arkeologer grävt fram landets kanske äldsta bevarade rum, kryptan till en tidig stenkyrka. Här har arkeologerna funnit bevis på att kristendomen nådde hit på 800-talet.
Inte långt därifrån ligger Hornborgasjön, en levande sjö som för 100 år sedan var närmast utplånad. Men nu samlas varje år 10000-tals tranor på sina färder upp till norra Sverige.
En mångfacetterad bild av Sverige förmedlas i boken och den ger också mycket historisk kunskap, men också geografiskt, miljömässigt och på många andra sätt kring vilket oerhört vackert land vi lever i.
Sången ”Vilar glad. I din famn” av Benny Andersson och Kristina Lugn, som sjöngs på kronprinsessparets bröllop gav Victoria en stark upplevelse av att hon reste genom Sverige, in i svenska skogar, över fält, sjöar, glittrande hav och stora berg. Det är den bilden som boken ger av vårt land.

Mycket tid i naturen

Kronprinsessan Victorias speciella glädje och känsla för vår vackra svenska natur kommer säkerligen från hennes föräldrar, kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia, som under uppväxtåren tillbringade mycket tid i våra svenska landskap.
Författaren Johan Erséus arbetade många år som journalist, bland annat på Dagen och Expressen, innan han växlade spår till bokskrivande. De senaste 20 åren har det hunnit bli ett antal böcker. Kung Carl Gustafs intresse för scoutlivet delade han med Johan Erséus, som i sin ungdom växte upp som scout.
Efter den omfattande dokumentationen av vårt Sverige och kronprinsessans många vandringar pustar Johan Erséus ut lite under sin sommarvistelse på Gotland, en attraktiv ö där också kronprinsessan varit en hel del. Därifrån har hon kanske sitt starkaste fågelminne, från Östersjöns enda riktiga fågelberg vid Karlsöarna – en liten dunig sillgrissla som hoppade från klipporna och landade rakt på hennes mage nere på stranden.

PER DANIELSSON