Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Twitter anklagas för dubbelmoral Irans tweet om att utplåna Israel godkänns men Trumps vapenhot mot plundrare blockeras

Ruben Agnarsson | 07 aug , 2020
Trumps tweet ”när plundringen börjar, börjar skjutningen” blockerades nyligen av Twitter och fick en varningstext: ”Denna Tweet överträder Twitters regler om att glorifiera våld”. Twitter har tidigare släppt igenom Irans Ayatollah Khameinis uppmaningar om att eliminera Israel.
Donald_Trump_(29496131773) (1)I onsdags förra veckan hölls ett seminarium i Knesset om antisemitism i sociala medier. Juristen Arsen Ostrovsky frågade under seminariet Twitters Ylwa Pettersson, policyansvarig för de nordiska länderna och för Israel: ”Ni har nyligen börjat flagga tweets av president Trump. Varför har ni inte flaggat tweets från Irans Ayatollah Khameini, som bokstavligen har krävt ett folkmord på Israel och det judiska folket?” Ylwa Pettersson svarade under seminariet: ”Vi har en inställning till världsledare som för närvarande säger att direkta interaktioner med andra offentliga personer, kommentarer om dagens politiska frågor eller utrikespolitiska hot kring militära, ekonomiska frågor i allmänhet inte är i strid med Twitters regler”, skriver Jerusalem post. Ostrovsky syftade på den tweet som USA:s president Donald Trump skrev som den 29 maj slog fast att ”när plundringen börjar, börjar skjutningen”. Tweeten begränsades av Twitter i sin spridning och fick en varningstext: ”Denna Tweet överträder Twitters regler om att glorifiera våld”.

Kommer utrotas

Irans högsta andliga ledare kallade i maj i år Israel för en ”cancertumör” som ”utan tvekan kommer att utrotas och förstöras”. Under ett 30 minuter långt tal till nationen på statlig TV hänvisade han upprepade gånger till Israel som en ”cancer” eller ”tumör”. ”Den sionistiska regimen är en dödlig cancertumör och en skada för denna region,” sade Khamenei och fortsatte: ”Den kommer utan tvekan att rivas upp och förstöras.” Khamenei jämförde även Israel med coronaviruset under sitt tal. Liknande uttalanden publicerades samma dag på Khameneis twitterkonto: ”Den sionistiska regimen är en dödlig cancertumör och en skada för denna region. Den kommer utan tvekan att ryckas upp och förstöras”. En annan tweet löd: ”Detta långvariga virus av sionism kommer att upphävas tack vare ungdomens beslutsamhet och tro.”

Stödjer terrororganisationer

Khamenei skrev dessutom en tweet som uttryckte att Iran kommer att ”stödja och hjälpa varje nation eller grupp var som helst som motsätter sig och slåss mot den sionistiska regimen.” I Gaza och i Libanon finansierar Iran terrororganisationer som Hamas, Islamiska Jihad och Hizbollah. Gaza styrs av terrororganisationen Hamas som i sina stadgar slår fast sin officiella ståndpunkt att "Israel ska utplånas och judarna skall bekämpas". Även Islamiska Jihad på Gaza har stadgar som säger att Israel ska utplånas. Hizbollah i Libanon har samma militanta mål. I en annan tweet från Khamenei publicerades en uppmaning till att förstöra Israel genom att hänvisa till en ”slutlig lösning”, ett uttryck som vanligtvis hänvisar till det nazistiska folkmordet på det judiska folket. Redan år 2014 skrev Khamenei på Twitter: ”...varför ska och hur kan Israel elimineras." Den 3 juni i år skrev Irans högste ledare återigen i en tweet: ”Vår hållning mot Israel är densamma som vi alltid har haft. Israel är en elakartad cancertumör i den västra asiatiska regionen som måste tas bort och utrotas: det är möjligt och det kommer att hända.”

Folkmord okej?

Efter att judiska ledare, USA:s utrikesminister Mike Pompeo och EU:s utrikesminister Joseph Borrell kritiserat Khameneis retorik, förtydligade han att det var de israeliska judarna som skulle utplånas, inte alla judar, skriver Israel Today. Under förra veckans utfrågning i Knesset om antisemitism i sociala medier undrade ledamoten Michal Cotler-Wunsh: ”Att kräva folkmord är okej, men att kommentera politiska situationer är det inte?” Ylwa Pettersson svarade: ”Om en världsledare bryter mot våra regler,
att via Twitter hota med att eliminera staten Israel, men det är ett tydligt intresse att hålla det uppe på tjänsten, kan vi placera den bakom en anteckning som ger mer information om brottet... Det är vad som hände med Trumps tweet.”

Svensk likgiltighet

Ilan Ben Dov, Israels ambassadör i Sverige, vill inte kommentera Twitters policy när det gäller tweets som uppmanar till våld, men konstaterar att likgiltigheten även från svenska medier och politiker inför Irans hot mot Israel är påfallande.
– Vi försöker dra uppmärksamhet här i Sverige till det iranska hotet. Det är mycket mer än dessa verbala hot. De stödjer terrorism och utvecklar kärnvapen. Iran finansierar Hizbollah, men även sunnimuslimska organisationer som Hamas och Islamiska Jihad, säger Ilan Ben Dov till Inblick. Den israeliske ambassadören skrev nyligen en debattartikel i Svenska Dagbladet där han ifrågasatte den moraliska kompassen hos dem i Sverige som föreläser för Israel om rätt och moral och samtidigt negligerar Irans ”folkmordsretorik”.
– Vad som är överraskande, och oroande, är den öronbedövande tystnaden från alla de svenskar som attackerat Israel med folkrätten och mänskliga rättigheter som förevändning, menar Ilan Ben Dov.
RUBEN AGNARSSON