Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Stefan Edefors: "Jag förlorade allt"

Eva Marklund | 07 aug , 2020
Stefan Edefors är uppvuxen i Afrika. När familjen återvände till Sverige blev det en kulturchock. – Jag tappade bort min relation till Gud samtidigt som jag levde ett liv i frikyrkan, men tomheten inom mig var påtaglig. Jag gick till kyrkan men ingenting berörde mig, berättar Stefan för Inblick. Känslan satt i länge, men i 30-års åldern hände något som gav Stefan ett nytt liv.
stefan_portrait (1)Stefan växte upp i Centralafrikanska Republiken i Afrika. Föräldrarna var
Örebromissionens missionärer och familjen levde som många andra missionärer ett arbetsamt missionärsliv med många utmaningar.
– Jag hade en fantastisk barndom. Tiden i Afrika är ett varmt minne. Jag känner inte att jag förlorade något under den tiden vilket många andra
missionärsbarn kan uttrycka. För mig var det en lycklig tid, berättar Stefan.
När familjen sedan återvände till Sverige var Stefan i tonåren. Hemkomsten
var svårare för honom att hantera med ny kultur och ett annat sätt att leva.
– Jag tappade bort min relation till Gud samtidigt som jag levde ett liv i frikyrkan men tomheten inom mig var påtaglig. Jag gick till kyrkan men
ingenting berörde mig.

Förändring i livet

Känslan fanns kvar i Stefans liv ända tills han blev 30 år. Under den tiden arbetade han som företagare och byggde upp olika bolag. Plötsligt ändrade sig situationen för Stefan och hans företagande fick stora problem.
– Mina företag gick i konkurs och jag förlorade allt. Mitt hus och allt jag ägde hängde på en skör tråd. Det var verkligen hopplöst. Mitt i denna situation gick Stefan på ett möte med predikanten John Awanzini vars ämne för kvällen var ekonomi.
– Jag blev förvånad över hans ämne eftersom jag aldrig hört en sådan predikan och inte trodde att Gud var intresserad av ekonomi, speciellt inte min. När jag senare var på mitt kontor helt ensam mötte jag Gud. Denna kväll förändrades mitt liv och jag fick tro för att Gud kunde hjälpa mig.
– Jag bad och lade fram mitt behov för Gud. Inom två månader skedde ett mirakel. Alla skulder annullerades och familjen hade ett hus att bo i. Denna händelse blev starten på Stefans nya liv som kristen. Tron på mirakler tändes i hans hjärta. Efter en tid fortsatte han som företagare och har sedan dess fått se en stark positiv utveckling i sitt företagande.
– Att driva företag är en del av mitt liv. Jag lever med företagen under tiden som jag ägnar mig åt församlingsarbete och mission.

Flytten till Uppsala

1995 flyttade familjen Edefors från södra Sverige till Uppsala och efter en tid började Stefan på bibelskola. Det var en tid att lära känna Gud och fördjupa sig i ordet som betytt mycket för mig. Jag började längta efter att se Gud verka, efter mirakler. Det ledde till att jag började följa med Peter Ljunggren och Mikael Alfvén på kampanjer utomlands. Det jag såg blev min dröm, en dröm jag ville se förverkligad överallt i alla länder.

Blev utbränd

Plötsligt hamnade Stefan i en utbrändhet efter att han fått ett slag i huvudet. En situation som pågick i två år.
– I två år låg jag till sängs med panikångest. Läsförmågan var borta på grund av koncentrationssvårigheter och jag fick äta antidepressiva mediciner. Jag gick till en psykolog men ingenting hjälpte. Efter ungefär två år kom en plötslig vändning för Stefan.
– Jag älskar böcker och hade alltid med mig en bok fast jag inte kunde läsa den. En dag satt jag ute i trädgården med TL Osborns bok i handen, ”Bota de sjuka”. Jag läste titeln om och om igen och efter en stund kom tro in i mitt hjärta. Plötsligt reste han sig upp och började ropa ut att han var helad i Jesu namn. Boken han höll i sin hand for genom trädgården och efter den stunden har han varit fri från sin utbrändhet. I samma stund gick jag in till Christina i köket och berättade att jag var helad. Hon trodde inte på mig utan bad mig ta min medicin. Så plötsligt skedde det, skrattar Stefan.

Kampanj i Indonesien

Efter att Stefan blivit fri från sin utbrändhet började han återigen arbeta med sina företag även om de hela tiden rullat på under sjukdomstiden. Längtan efter mirakler och frälsning växte sig ännu starkare och Stefan tog efter en tid ett eget initiativ.
– 2005 satte jag upp min första egna kampanj i Indonesien. Jag stod själv för finansieringen och fick se 12 000 frälsta under en enda kampanj. Detta blev starten på hans kampanjer över hela världen som han arrangerat i egen regi. Ungefär 50 stycken har det blivit tills idag och fler blir det så fort möjligheten ges.
– Människors frälsning brinner starkast i mitt hjärta, jag vill predika det budskapet överallt i alla länder. Stefan Edefors har rest över hela världen, men älskar sin gård på landet i Uppsala där han och frun Christina kan koppla av. På gården finns höns, kalkoner, vaktlar, påfåglar och ankor som Stefan vakar över med stort intresse.
– Vid ett tillfälle fann jag en död liten påfågelunge som jag gömde i mina händer och innanför min skjorta. Jag tänkte att Jesus måste kunna ge liv till denna lilla fågel, säger Stefan.
– Jag andades på den och värmde den i mina händer samtidigt som jag bad att livet skulle återvända. Idag är denna påfågel stor med vacker skrud och kan få nya små ungar, fortsätter han.

Startade telefonkyrka

Stefan är van att predika på annorlunda sätt. Ett av dem är telefonkyrkan som blivit ett sätt att möta människors behov. Telefonkyrkan startade på torsdagar 21.30 när arbetskamrater i de företag Stefan driver började säga ja till Jesus.
– Människor som inte är vana att gå till kyrkan började ringa till mötena som egentligen är en telefonkonferens och många blev frälsta. Då uppstod behovet att ta hand om de människor jag lett till frälsning. Telefonkyrkan blev min lösning att i ett forum möta dem. Denna kyrka fick snabbt namnet Echurch utifrån Elektronikkyrkan. Efter en tid började behovet av fysiska möten uppstå. Då startade de Celebration.
– Celebration innehöll gemenskap, mat, undervisning, dop och nattvard och vi träffades hemma hos oss var sjätte vecka. Vi höll på med detta i fyra år.
De startade även bön i hemmet en gång i veckan samlade cirka 40 personer. Detta blev grunden för församlingen Echurch som registrerades 2017.
Stefan har aldrig känt sig kallad att vara pastor, men behovet uppstod och motvilligt antog han uppdraget. Idag är han inte ensam som ledare men med sitt generösa sätt att leva bär han en stor börda.
– Vi började med att hyra olika lokaler att samlas i men har nu landat i Ö&B:s gamla lokaler som ligger i Stenhagens köpcentrum. En plats som är rätt för oss i nuläget men vi vill växa. Vi får se hur framtiden utvecklar sig. Echurch har behållit sina grundpelare telefonkyrkan och bönen. Celebration hålls numera på söndagseftermiddagar. Två torsdagskvällar i månaden inbjuder Echurch till mirakelmöte där fokus är att möta människors behov av helande och mirakler. Stefan tror på väckelse och hans dröm är att få se Guds kraft i verksamhet, genom att människor blir frälsta i stort antal och att helandemirakler blir en naturlig del av församlingens liv.
– Så jag fortsätter och förväntar mig att får se Guds kraft i full verksamhet, säger Stefan Edefors.
EVA MARKLUND