Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida

Julnummer av Inblick i Trons Värld!


Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.


Inblick i Trons Värld ​är gott hjälpmedel till att nå utanför kyrkväggarna med evangeliet. ​Tidningen ​ges ut fyra gånger per år och är specialdesignat för evangelisation med några av de bästa vittnesbörden från Nyhetstidningen Inblick. Det är en skatt med härliga berättelser om hur Jesus berör människor med sin kärlek och sen frälser, helar och upprättar. Beställ era tidningar redan idag. 

Gå vidare till beställning


Provläs Inblick i Trons Värld


Här kan du provbläddra i det senaste numret och i övriga tillgängliga utgåvor av Inblick i Trons Värld. Vissa nummer är utformade för specifika målgrupper, men alla pekar tydligt på Jesus.  Det finns tidsangivelse på framsidan, men innehållet är tidslöst och evangeliet om Jesus är alltid lika aktuellt.

Klicka på bilden av tidningen så kan du provläsa innehållet. ​Återvänd sedan till denna sida för att kunna gå vidare till beställningsformuläret!
 
ITV_vinter2020framsida

Julnummer 2020

Här kommer ett redskap för att dela det glada budskapet med dina nära och kära, dina grannar eller dina vänner

Julnumret av Inblick i trons värld innehåller nio olika livsberättelser om människor som har fått möta Jesus och fått förvandlade liv. Även artiklar om varför vi firar jul och hur man kan söka Gud och börja följa honom.

20 sidor, vikt 75 gram      

ITV_sommar_2020_framsida hemsida

Sommarnummer 2020


Sommaren för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Sommarnumret innehåller ​​åtta ​goa livsberättelser, samt en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud.

16 sidor, vikt 60 gram


      

ITV nr 3_2014 - FRAMSIDA - Webb

Från Islam till Jesus

Vittnesbörd från muslimer som funnit Jesus. Åtta olika vittnesbörd och en artikel som bra beskriver skillnaden mellan islam och den kristna tron.
16 sidor, vikt 60 gram


ITV_vår_2020_framsida_hemsida

​Påsk 20​20

Säsongen omkring påsk för med sig många tillfällen att dela med sig ​av den kristna tron. ​Varför inte med hjälp av en tidning?

Påsknumret innehåller ​​sex ​goa livsberättelser, samt en undervisning om varför vi firar påsk och ​en steg-för-steg-artikel om hur du kan få en relation med Gud

16 sidor, vikt 60 gram

      

Jeff Ahl, Alternativ för Sverige: – Ett EU-utträde är mer aktuellt nu än någonsin

Göran Jacobson | 07 aug , 2020
Samtliga EU-ledare, inklusive Sveriges statsminister Stefan Löfven, utropade sig till segrare efter det maratonlånga toppmötet om EU:s långtidsbudget och ett återhämtningspaket för EU efter coronautbrottet. Men på hemmaplan möts Löfven av alltfler röster som vill lämna EU. – Nu ska vi som inte är med i eurozonen vara med och betala för haveriet. Totalt underkänt, säger Jeff Ahl, styrelseledamot i Alternativ för Sverige, till Inblick.
Jeff_AhlRösterna för en folkomröstning om swexit, ett svenskt EU-utträde, fick ny fart i samband med att England lämnade EU. Efter det maratonlånga toppmötet mellan den europeiska unionens stats- och regeringschefer där parterna till sist lyckades enas om en långtidsbudget och ett återhämtningspaket för EU efter coronautbrottet har fler missnöjda röster hörts i debatten. I riksdagen finns inget parti som för frågan om ett svenskt EU-utträde. Men utanför den parlamentariska kammaren växer EU- motståndet, speciellt efter brexit och det tidigare nämnda toppmötet som enligt EUmotståndarna innebar alltför många eftergifter från svensk sida. Det relativt nybildade partiet Alernativ för Sverige (AfS) är ett sådant exempel. Partiet, som är tydligt EU-kritiskt med swexit som ett av sina mål, ställde upp i riksdagsvalet 2018 och lyckades bli näst största parti utanför
riksdagen.

”Brutit ingångna avtal”

– Vår EU-politik är tudelad. Dels vill vi med omedelbar verkan sluta betala medlemsavgiften till EU på grund av att både EU som organisation likväl som enskilda medlemsstater upprepade gånger brutit mot ingångna avtal. Det mest påtagliga avtalsbrottet är mot Dublinförordningen, den migrationsvåg som slog till mot Europa och EU-området borde aldrig nått hit om det regelverket följdes. Likaså bryter de södra medlemsländerna konstant mot budgetreglerna och Tyskland samt Frankrike bröt mot den ekonomiska stabilitetspakten upprepade gånger i början av 2000-talet, säger Jeff Ahl, styrelseledamot i AfS, till Inblick. Ahl var under förra mandatperioden riksdagsman för Sverigedemokraterna, men lämnade partiet i mars 2018 för att istället ansluta sig till det då nybildade partiet Alternativ för Sverige.
– Jag lämnade av en mängd skäl. Jag meddelade Sverigedemokraternas valberedning redan runt årsskiftet att jag inte skulle ställa upp till omval till riksdagskandidat. Sverigedemokraterna hade under lång tid liberaliserats, svikit i frågor man lovat väljarna att driva och dessutom visat sig alltmer svagt mot framförallt Moderaterna och Kristdemokraterna, men även hela etablissemanget i stort. Droppen blev när Kent Ekeroth petades från riksdagslistan på grund av att etablissemanget och Moderaterna krävde det som någon sorts eftergift. Visar man den typen av undergivenhet kommer man aldrig åstadkomma något i framtida förhandlingar med andra partier, eftersom man då visat sig beredd till stora eftergifter. Ett parti menar heller inte allvar med att förändra om partiet låter sig liberaliseras på grund av yttre tryck och som petar kompetenta riksdagsledamöter bara för att etablissemanget eller andra partier anser att den personen är för radikal. Därför valde jag att hoppa över till Alternativ för Sverige istället, där flera tidigare sverigedemokrater samlats. Sådana som var genuina nationalister.

AfS är ett parti som vill verka för swexit. Hur beskriver du partiets
EU-politik?

– Vår EU-politik är tvådelad. Dels vill vi med omedelbar verkan sluta betala medlemsavgiften till EU på grund av att både EU som organisation likväl som enskilda medlemsstater upprepade gånger brutit mot ingångna avtal. Det mest påtagliga avtalsbrottet är mot Dublinförordningen, den migrationsvåg som slog till mot Europa och EU-området borde aldrig nått hit om det regelverket följdes. Likaså bryter de södra medlemsländerna konstant mot budgetreglerna och Tyskland samt Frankrike bröt mot den ekonomiska stabilitetspakten upprepade gånger i början av 2000-talet. Den andra delen är så klart en folkomröstning om ett EU-utträde, som är mer aktuellt nu än någonsin.

Hur kommenterar du den nya EU-överenskommelsen
om coronastöd?

– Total katastrof, det är dessutom egentligen inget coronastöd utan de facto ett stöd till den havererade eurozonen. Det är mer eller mindre bara Tyskland som tjänat på den gemensamma valutan, medan flera länder som behövt en egen penningpolitik nu är totalt i händerna på ECB. Nu ska vi som inte är med i eurozonen vara med och betala för haveriet. Totalt underkänt. Sveriges förhandlingslinje borde varit solklar och tydlig; vi skulle ha sagt att vi vägrar vara med och finansiera krispaketet, vill de andra hoppa ner i eurozonens avgrund så varsågoda men vi ska stå utanför. Hade övriga inte accepterat det skulle vi hotat med att använda vetot för att fälla hela krispaketet.

Vad är din åsikt om den rödgröna regeringens arbete mot virusutbrottet
i Sverige? Hur skulle AfS vilja
jobba mot viruset?

Corona är ett komplext ämne. Jag personligen anser att Ungern har varit ett föredöme i hanteringen. Särskilt ska det betonas att problemet i huvudsak grundar sig i noll krisberedskap, vi har inga lager med skyddsutrustning med mera. Där låg den största bristen, vilket de äldre på äldreboendena fick plikta med livet för, säger Jeff Ahl.
GÖRAN JACOBSON