Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida
Ruben Agnarssons blogg på Inblick

#MeToo och polisen

Ruben Agnarsson | 07 dec, 2017

Polisen är den myndighet som ska utreda och motverka övergrepp. Över 5000 poliser har nu engagerat sig i #nödvärn, uppropet för polisanställda som knyter an till #metoo, berättade ”Malou efter 10” på TV4 i går.

”Värsta är tystnadskulturen, ingen vågar säga något”, var budskapet som uppropet mot sexövergrepp inom poliskåren förmedlar.

Det är Kerstin Dejemyr, polis och författare, som tillsammans med Meta Broddare tagit initiativ till uppropet mot sexuella övergrepp inom polisen #nödvärn, i samband med det stora #MeToo-uppropet.

Gela Forsell, är f.d polis, som drabbades av sexuella trakasserier och bestraffningar av sina högre chefer. Anna Karilina, är författare och tidigare polis, som skrivit om övergreppen. Hör dem berätta om den utbredda tystnadskulturen och rädslan inom polisen här.

I den här veckans nummer av Inblick berättar Karin, som fick ett trygghetsavtal av Söderortspolisen i Stockholm gällande skyddad identitet och nytt namn, hur hon har kämpat i snart tio år för att bli tagen på allvar av rättsväsendet, efter en anmälan om grov våldtäkt mot en polis i augusti 2008. Läs artikeln här.