Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida
Ruben Agnarssons blogg på Inblick

Sveriges korrupta stöd till Unesco

Ruben Agnarsson | 04 maj, 2017

När Unesco i tisdags röstade om ytterligare en Israel-fientlig resolution som tagits fram av en rad arabländer och den palestinska myndigheten, valde Storbritannien, Tyskland, Italien, USA, Grekland och Nederländerna att rösta nej.

Sverige röstade som enda europeiskt land FÖR resolutionen, som återigen förnekar Israels självklara förbindelse med Jerusalem och fördömer de arkeologiska utgrävningar i Davids stad som visar på den mångtusenåriga judiska kopplingen till staden. Sanning och historiska fakta är tydligen det värsta historieförfalskarna i Unesco vet när verkligheten ska skriva om så att den passar världens muslimska länder.

Sverige valde att rösta tillsammans med länder som Ryssland, Qatar, Iran, Sudan och Algeriet. Nu ser vi det politiska priset av att Sverige fjäskat in sig hos världens mest brutala diktaturer för att komma in i Säkerhetsrådet.

 

I mars förra året höll Islamiska förbundet ett möte i Jakarta, Indonesien, efter en apell från palestiniernas ledare Mahmoud Abbas. Bredvid Abbas på det gruppfoto som togs från mötet satt Sudans president Omar al-Bashir, som är efterlyst av internationella brottsmålsdomstolen ICC för krigsförbrytelser och folkmord.

På organisationens ”extraordinära” möte om Jerusalem betonade slutdokumentet att man ”är medveten om kriserna” i den muslimska världen, inklusive krig, terror och förtryck. ”Trots detta” får denna situation ”inte dra internationell uppmärksamhet från den palestinska saken och al-Quds al-Sharif (Jerusalem)” som beskrevs som den centrala frågan.

Sverige förenar sig alltså med krigsförbrytare, despoter och krigshetsare i denna grovt antisemitiska kampanj mot Israel.

Ruben Agnarsson