Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida
Ruben Agnarssons blogg på Inblick

Antisemitism för licenspengar

Ruben Agnarsson | 30 aug, 2016

Marie Söderqvist, VD för livsmedelsföretagen, var tidigare VD för analysföretaget United Minds, krönikör i Expressen, ledarskribent på Svenska Dagbladet, och paneldeltagare i TV4:s Nyhetsmorgon.

Den mest lästa av Marie Söderqvists krönikor i Expressen är från 19 mars 2008 och har rubriken ”Kunde lika gärna varit parodi”. Artikeln handlar om vänsterdominansen i Public service-företagen Sveriges Radio och Sveriges Television.

Som främsta exempel nämner hon Sveriges Radios Jesper Lindau, vars uppsats i idéhistoria hon opponerade på knappt två decennier tidigare. ”Jag tyckte att den var skitdålig och lätt galen. Den handlade om kultur. Att inte ge bidrag var samma sak som censur, hävdade han på fullt allvar redan då, och en del andra stolligheter... Men det intressanta är inte att Lindau som student hade märkliga åsikter. Det intressanta är att han fortfarande drivs av extrema vänsterståndpunkter och lyckats få ett av de finaste uppdragen på P1 – lördagsintervjuerna”, skrev Marie Söderqvist i sin populära krönika.

I helgen var Jesper Lindau i Gaza på uppdrag av Sveriges Radio. I Lindaus rapport för Ekot beskrivs Israel konsekvent som den genuint onda parten, medan terrororganisationen Hamas – som i senaste kriget använde civila som mänskliga sköldar, utnyttjade sjukhus som raketramper, placerade militärförläggningar i bostadsområden och nu senast använt biståndspengar till terrorverksamhet – ansvar osynliggörs fullständigt.

En så förvrängd bild är ingenting annat än ren och skär antisemitism, finansierad av det svenska folket.