Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida
Ruben Agnarssons blogg på Inblick

Världens mest kända ickevåldssymbol

Ruben Agnarsson | 19 aug, 2016

Korset har, bland annat via kampanjen ”Mitt kors”, på senare tid blivit ett hett samtalsämne på kultursidor och nyhetssidor i Sveriges ledande dagstidningar.

Världens mest kända ickevålds- och kärlekssymbol har oväntat präglat den svenska debatten. Redan i våras tog Inblick och Kanal 10 initiativ till en Nordisk konferens vid det 30 meter höga korset i Hassela, som lyfte fram korsets betydelse för våra nordiska länder och det faktum att korset är en del av våra nationalsymboler.

CD KorsetDet finns stor kraft i en frimodig proklamation av korsets betydelse!

I samband med denna nordiska konferens vid Sveriges geografiska mittpunkt togs även kontakt med musikförlaget David Media och tillsammans med dem framställdes en CD med sånger om korset, framförda av en rad kända kristna sångare och musiker.  


 Här är låtlistan:

1. Hosianna - Bengt Johansson
2. Passionspsalm - Maria Gustin Bergström
3. Graven är tom - David André Østby
4. Denna kraft i Hans kors - Elin och Emil Sydhage
5. Se Guds lamm - Johan Åsgärde
6. O blodigt huvud sårat - Erik Tilling
7. Korset står över allt - Martin Börjesson
8. Segerns krona - Ida Möller & Jeanette Alfredsson
9. I evighet - Oskar Lindvall
10. Lammets sång - Viola Grafström

Under hösten kommer Inblick fortsätta att fokusera på korsets betydelse. Du som börjar prenumerera på Inblick under ett halvår (495:-) får den nyutgivna CD:n ”Sånger om korset” som premie utan extra kostnad. Maila ditt namn och din adress, samt skriv ”Halvårsprenumeration, Sånger om korset” till info@inblick.se så får du tidningen och CD:n hemskickad.