Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida
Ruben Agnarssons blogg på Inblick

KD-ledaren i Pride

Ruben Agnarsson | 04 aug, 2016

Det mesta var sig likt på förra veckans Pridefestival, med sin sedvanliga fokusering på slit- och slängsexualitet.

Nytt för i år var att Kristdemokraternas partiledare för första gången någonsin gick med i paraden.

- Jag är glad att kunna vara här i dag med kristdemokrater som gått i tåget i många år, fast som privatpersoner. Nu kan vi göra det som parti, det känns roligt, sade KD-ledaren Ebba Busch Thor till TT.

Riksdagsledamoten Tuve Skånberg (KD) menar däremot att Pridefestivalens värderingar går rakt emot partiets familjepolitik och tycker inte att Ebba Busch Thor skulle ha gått med i Prideparaden.

– Jag tycker det är olämplig. Pride och pridetåget är ett demonstrationståg, knutet till RFSL, och det står för en annan agenda än vad Kristdemokraternas principprogram gör, sade Tuve Skånberg till Ekot i juni.

Årets seminiarier hade den sedvanliga fokuseringen på tillfälliga – ofta våldsamma – sexkontakter, blottade könsorgan och nakenorgier på bastuklubbor.

Deltagarna kunde följaktligen välja att gå på seminarier om relationsanarki och eller komma till Kinkykvarterets rephörna för att bli bundna. Om man nu inte ville prova på Impact play, där personer blir slagna, oftast flera gånger.

Genom att medverka och ge legitimitet till Pridefestivalens totala normlöshet undergräver KD-ledaren de grundvalar som partiet i alla tider har stått för.