Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida
Ruben Agnarssons blogg på Inblick

Namn har betydelse

Christian Mölk | 26 jun, 2020

Innan mina föräldrar fick barn bestämde de sig för att deras förstfödda son skulle heta "Christian", för han skulle de ge till Gud. Mitt namn betyder kort och gott "kristen" och det passar ju rätt så bra med tanke på att jag har vigt mitt liv åt att tjäna Herren.

Mina närmaste kallar mig för "Chrille". Det har de alltid gjort sen vi var små. Men eftersom jag har flyttat runt mycket är det bara östgötarna som kallar mig så.

I lumpen kallade några mig för "Jesus" eftersom jag pratade så mycket om Jesus hela tiden. Jag var både stolt och besvärad över att kallas så. Stolt för att det finns inget namn jag håller så kärt som det namnet. Men besvärad att folk jämförde mig med min Mästare. Jag är ingenting jämfört med honom.

När Gud talade till mig för första gången sa han bara ett enda ord: "Christian". Jag blev helt paff. Han visste vad jag hette. Han vet vem jag är. Han känner mig vid namn. Han vill mig väl och har en plan för mitt liv. Allt det rymdes i ordet "Christian".

Namn har betydelse. Gud känner även ditt namn. Han älskar dig och har ända sedan du låg i din mammas mage haft en plan för ditt liv. Be så ska du få, sök så ska du finna.

"Hör på mig, ni kustländer, lyssna, ni folk som bor i fjärran! Herren kallade mig redan i moderlivet, han nämnde mitt namn redan i min mors sköte." (Jesaja 49:1)