Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida
Ruben Agnarssons blogg på Inblick

Be the Change You Wish To See in the World

Christian Mölk | 20 apr, 2020

Häromdagen träffade jag en man som inte ätit på tre dagar. Han fick ett mål mat i kyrkan och pengar från en medmänniska. Genom en vänlig handling förändrades hans situation från svält till hopp.

I kristider är det lätt hänt att de allra mest utsatta hamnar mellan stolarna. Hemlösa papperslösa har det riktigt tufft just nu. Medan de väntar på att utvisas till krig och förföljelse får de inga bidragspengar, ingen bostad, och har inte tillgång till vård på samma sätt som vi andra. Men väntan kan bli lång eftersom det just nu inte går att utvisa på grund av corona.

Jag tänker också på alla de unga ensamkommande som inte vet hur framtiden ska bli. De har nu levt i Sverige en stor del av deras liv. Samtidigt som det råder brist på arbetskraft inom många yrken så vill Sverige utvisa många av dem. Hur går det ihop?

"Allt är möjligt för den som tror" sa Jesus. Jag tror att det är möjligt att skapa ett generöst och välkomnande samhälle som är öppet för alla som vill skapa sig ett bättre liv och är beredda att jobba hårt för att åstadkomma det. Genom en vänlig handling i taget, så kan vi förändra inte bara en människas situation, utan hela samhället.

“Be the Change You Wish To See in the World.” -Mahatma Gandhi