Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida
Ruben Agnarssons blogg på Inblick

Bokmässan i dag: Extrainsatt seminarium med Bo J Theutenberg

Ruben Agnarsson | 29 sep, 2017
Extrainsatt: Professor Bo J Theutenberg kommer till Inblicks monter B09:59 även i dag fredag kl. 17.00 och berättar om sina böcker som handlar om hans tid på UD.​
IMG_3497Olof Palmes chefsförhandlare angående svensk-sovjetisk gränstvist utanför Gotland undergrävdes av Pierre Schori, som strax innan Palmemordet reste till Moskva för att på egen hand förhandla med KGB.
Missa inte hans seminarium i Inblicks monter idag, men även i morgon lördag kl. 15.00.

På torsdag inleds bokmässan

Ruben Agnarsson | 26 sep, 2017

På torsdag inleds bokmässan.  Välkommen att besöka följande seminarier i Inblicks monter B09:59.


Fredag 29 sept. kl. 10.30-11.00

Malin Schelin: Ett Sverige där abort inte efterfrågas

Livsval är en ideell förening som startade 20 maj 2017 av fyra kvinnor, bland annat Malin Schelin. Tillsammans har de ett starkt engagemang för de ofödda barnen och de föräldrar som står i en oväntad och oplanerad situation. Möt organisationen som vill arbeta en större medvetenhet om de ofödda barnens rättigheter.

Fredag 29 sept. kl. 14.30-15.00
Börje Claésson: Varför starta kristen tv och nyhetstidning?

Lagom till sin pension när han fyllde 65 år satsade den tidigare produktchefen på IKEA tio miljoner kronor på att starta en kristen tv-station i Sverige.

I dag har han tv-kanaler i Sverige, Norge och Asien och driver dessutom den kristna nyhetstidningen Inblick.

Vad är det som motiverar entreprenören och pastorn från Älmhult?

 

Fredag 29 sept. kl. 16.00-16.30

Simon Ådahl: Censuren av kristen musik i Public Service

Vann svenska Melodifestivalen 1990 med Edin-Ådahl och är nu aktuell med en ny cd.

Berättar om sin nya skivutgivning men också hur hans populära låtar ratas av Sveriges Radios musikredaktörer på grund av sångernas kristna texter. Medverkar tillsammans med Talking Musics erfarne skivbolagsdirektör Leif Cederfjord.

 

Lördag 30 sept. kl. 10.00-10.30

Lars Brandström: Föräldrar eller staten – vem ska välja skola?

Tidigare utbildningschef på Musikhögskolan i Göteborg och idag styrelseledamot i Kristna friskoleförbundet och i Idéburna skolor riksförbund.

Vad säger internationella konventioner och svensk lagstiftning? Går igenom friskolornas historik, samt kommenterar den pågående debatten om kristna friskolor.

Lördag 30 sept. kl. 13.00-13.30

Sebastian Stakset: Det stora skiftet​ - från hat till kärlek

Artisten Sebbe Staxx kastade maskerna, lämnade musikgruppen Kartellen och återtog sitt ursprungliga namn Sebastian Stakset när han mötte Jesus. Nu har han precis släppt en ny cd, där låten ”Jag vill ge dig allt” redan har spelats 2 miljoner gånger på Spotify.

Berättar om sin förvandling, om sin vision för Sverige och för unga rotlösa människor.

 

Lördag 30 sept. kl. 15.00-16.00

Bo Theutenberg: Palmemordet & gränsbråket vid Gotland

Olof Palmes chefsförhandlare mot Sovjet om gränsen utanför Gotland och skulle ha följt Palme till Moskva i april 1986. Professor och folkrättsexpert Bo J Theutenbergs uppdrag undergrävdes av Pierre Schori, som förhandlade på egen hand med KGB och reste ensam till Moskva strax före Palme-mordet. Svante Winqvist medverkar under sista halvtimmen.

Adaktusson petad – igen

Ruben Agnarsson | 04 sep, 2017

När Kristdemokraternas valberedning presenterade sitt förslag på partiledning i helgen fanns återigen inte Lars Adaktusson med i förslaget. Jakob Forssmed föreslås istället bli vice ordförande och Emma Henriksson andre vice ordförande.

Lars Adaktusson tvingades bort från partiets presidium av Jakob Forssmed i mars 2015. Adaktusson fanns först med i valberedningens förslag, men Forssmed ställde då krav på att Lars Adaktusson inte skulle finnas med i presidiet. Efter påtryckningar samlades därför valberedningen till ett nytt möte där beslutet om att nominera Lars Adaktusson revs upp. Suck!

AB InizioEnligt en färsk undersökning från Aftonbladet/Inizio tycker 26 procent av kristdemokraterna att Lars Adaktusson företräder partiet bäst, vilket var mer än tre gånger fler än de som föredrog Jakob Forssmed. Även Sara Skyttedal får dubbelt så stort stöd bland kristdemokratiska väljare som Forssmed.

Det är bara att hoppas att Forssmed inser vad som är bäst för partiet och om så inte är fallet att rikstinget i oktober ställer saker till rätta för att ​skapa förutsättningar ​för en lyckad valkampanj inför riksdagsvalet 2018.