Navigera till koncernens hemsidor
Inblicks facebook sida Inblicks Twitter sida
Christian-Mölk-1

CHRISTIANS BLOGG

Utvisa inte svenskar till Afghanistan

Christian Mölk | 30 okt, 2019

Svenska flagganMan kan vara svensk på många olika sätt. Man kan vara född i Sverige, man kan ha två svenska föräldrar, man kan ha svenskt medborgarskap, man kan ha växt upp i Sverige, man kan vara adopterad in i en svensk familj, man kan bo utomlands men ha en svensk identitet, man kan uppfatta sig själv som svensk, man kan prata svenska, man kan ha levt i Sverige flertalet år.

För ​fyra år sen kom det en stor mängd unga afghaner till Sverige. Många av dem var ensamkommande barn när de kom hit. Hade de fått sitt asylärende prövat snabbt hade de förmodligen fått asyl.

Dessa ungdomar har nu etablerat sig i Sverige. De pratar svenska, de går i svensk skola, de har svenska vänner, de har svenska värderingar, de drömmer om en framtid i Sverige och många har blivit kristna.

Men eftersom deras asylprocess drog ut på tiden ska många av dem utvisas till ett land i krig och konflikt. Senast Sverige gjorde något sådant var baltutlämningen, när vi deporterade balter under Andra världskriget, en skamfläck på Sveriges humanitära historia. Detta är inhumant och ska inte behöva ske i en modern och rik rättsstat.

En människa som har etablerat sig i Sverige borde få chansen att också få stanna i Sverige. Framförallt nu, i en situation där ett upprätthållande av nuvarande välfärd de kommande åren kommer att kräva tiotusentals nya undersköterskor, sjuksköterskor och vårdpersonal.

- Stoppa genast alla utvisningar av barn och ungdomar oavsett nationalitet som varit här i mer än ett år.

- Uppdatera det rättsliga ställningstagandet gällande Afghanistan, ingen ska behöva utvisas dit.

- Låt alla som åberopade konversion få göra om sin asylprocess baserat på de uppenbara tokigheter som framkom i Konvertitutredningen.

Vet du hur man vet vilken gåva man har fått från Gud?

Christian Mölk | 10 okt, 2019
Vet du hur man vet vilken gåva man har fått från Gud? Vilken uppgift Gud har kallat just dig till?

Det som du stör dig på är din uppgift.

De brister du ser beror på att Gud har lagt det på ditt hjärta och vill att just du ska jobba med detta.

Jag vet inte hur många gånger jag som pastor har fått höra från en församlingsmedlem: vi borde evangelisera mer, vi borde be mer, det är alltid så stökigt i ungdomsvåningen, vi borde besöka de äldre mer, det är fel sorts färg på gardinerna, osv, osv...

När jag möts av sådant tal försöker jag alltid vända klaget till kallelse. Som pastor är det nämligen min uppgift att försöka hjälpa församlingsmedlemmar att hitta den unika uppgift som Gud vill ge var och en.

Så tänk på det nästa gång du ämnar klaga på något i församlingen. Gud kanske har kallat just dig till att vara lösningen på det problem som du ser 😉

Tänk om vi alla kunde bli lite mer som städaren på Bibelskolan

Christian Mölk | 03 okt, 2019
Igår när jag skulle ha lektioner på Bibelskolan mötte jag en städare med Downs syndrom i korridorerna.

Han hälsade på mig och frågade vem jag var och vad jag jobbade med.

Jag svarade artigt och tänkte gå vidare till dit jag skulle. Men han ville inte släppa mig, varje gång jag försökte avsluta samtalet tog han upp något nytt.

Till slut sa han något som fick mig att le och småskratta lite.

Då sa han: "Vet du vad som är mitt jobb?"

Innan jag hann svara "Städare?" fortsatte han med ett stort leende: "Att få dig att le!".

Sen gick han.

Tänk om vi alla kunde bli lite mer som städaren på Bibelskolan.